Nedjelja, 04 Travanj 2021 08:50

Odigrane utakmice 16. kola 1. ŽNL, Croatia (Mihaljevci) osvojila bod na gostovanju kod Graševine u Vetovu

 

POŽEGA - U subotu, 03. travnja, odigrane su sve utakmice 16. kola 1. Županijske nogometne lige. Najveće iznenađenje priredila je ekipa iz Pavlovaca koja je minimalno slavila protiv favoriziranog Graničara iz Zagrađa.

GRAŠEVINA – CROATIA M 1-1

Graševina je u Vetovu dočekala trećeplasiranu Croatiju. Po jedno poluvrijeme pripalo je svakoj ekipi, prvo gostima, a drugo domaćinu pa je možda i najrealniji ishod podjela bodova. Goste je u prednost pred sam kraj prvog dijela doveo Mario Rudar. U drugom dijelu domaći se bude, u 68. minuti Mirko Soldo dobio je priliku s bijele točke, istu je mirno pretvorio u pogodak i donio svojoj momčadi vrijedan bod. Od 69-te minute gosti su igrali s igračem manje, Eugen Šarić je dobio drugi žuti kartom, ali rezultat se nije mijenjao.

- Tvrda utakmica dosta nervozna i sa jedne i sa druge strane. Imali smo više loptu i pokušavali nešto odigrati, moram priznati nije nam danas išlo baš od noge, pogotovo prvo poluvrijeme ušli smo mlako, to smo popravili u drugom gdje smo po mom mišljenju bili bolji. Na kraju realno svakome po bod. Čestitam svojim dečkima ,a naravno čestitke gostima i sretno im dalje. – izjavio je Dario Pažin, trener Graševine

NOGOMET NOGOMETAŠIMA – kratko je izjavio Goran Vrgoč, trener Croatije

SLOGA – CROATIA DO 2-0

Sloga je na svom zamjenskom terenu u Golobrdcima slavila protiv Croatije iz Donje Obriježi. Već u drugoj minuti Branimir Perić dovodi svoju momčad u prednost. Gosti u 13. minuti imaju priliku za povratak iz kaznenog udarca, ali ga ne koriste. Sredinom drugog dijela kazneni udarac s druge strane, ali za razliku od gostiju Luka Banović mirno pogađa i donosi nove vrijedne bodove svojoj momčadi. Prava prvenstvena tekma je danas odigrana na Igralištu “Pod selom” u Golobrdcima.

- Odlično smo otvorili susret, već u 1. minuti poveli. Nakon toga nismo neke dobre situacije realizirali, naši dragi gosti su fulali penal i još par dobrih prilika do gola za 2-0 koji je prelomio utakmicu. Nakon toga smo i mi i Croatia mogli dat još koji gol. Gostima želim sreću u nastavku sezone i da osiguraju ostanak u ligi. Mi se okrećemo Hrvatskom dragovoljcu gdje na Igralištu “hrvatskih vitezova” planiramo ostat neporaženi. Dobro smo radili u zimskim pripremama, to nam se sad vraća. Nema nas puno na broju al su Đurini ratnici svi spremni kad treba ići u borbu. Pozivam i Croatiu Donja Obrijež da mi da svoje glasove za predsjednika NS PSŽ. Treba mi za pobjedu u skorim izborima i mala ali važna podrška pakračkih klubova. Svaki glas je bitan i odlučuje. Vrijeme je za promjene, svi zajedno idemo do pobjede. Sretan Uskrs našoj županijskoj nogometnoj obitelji! Nogomet nogometašima! – riječi su Jurice Bešlića, trenera Sloge

DOBROVAC – HRVATSKI DRAGOVOLJAC 1-0

Dobrovac se današnjom pobjedom uveliko odlijepio od Dragovoljca kojem sada bježi velikih 8 bodova. To je bila otvorena utakmica, obje momčadi su pod svaku cijenu htjele pobjedu. Na kraju je Ivica Tutić jedinim pogotkom na utakmici riješio pitanje pobjednika.

BSK – GRANIČAR B 6-0

BSK i dalje nemilosrdno gazi sve pred sobom, današnja prepreka bila im je posljednja momčad lige Graničar iz Bučja. Domaći su odigrali uspavano prvo poluvrijeme, lopta je gotovo cijelu utakmicu bila u njihovim nogama, ali su tek u drugom dijelu počeli igrati bolji nogomet. Gosti su došli što manje primiti kao i svaka ekipa do sada koja je dolazila u Buk, to im je pošlo za rukom u prvom dijelu kada su primili samo dva pogotka. U 17. minuti Valentino Podobnik donosi prednost svojoj momčadi, a samo minutu kasnije Matej Blašković udvostručuje prednost. U drugom dijelu probudio se i najbolji strijelac lige Josip Jakovljević koji je do kraja spremio četiri pogotka, dva iz jedanaesterca i dva iz igre.

- Čestitam svojoj ekipi na pobjedi. Odlično suđenje sudačke trojke. Nogomet nogometašima. Ispred NK BSK-a želim svima sretan i blagoslovljen Uskrs. – izjavio je Josip Jakovljević, trener BSK-a

DINAMO – SULKOVCI 3-1

Dinamo je upisao i treću uzastopnu pobjedu u nastavku prvenstva i tako ugodno iznenadio sve. Današnju pobjedu donio im je Ivan Triska koji je postigao sva tri pogotka. Poraz gostiju ublažio je Marko Hruškar.

- Prvo da pohvalim svoje igrače ,dečki su najjači,prvo poluvrijeme imamo inicijativu i par zicera,ali lopta neće u gol,drugo poluvrijeme ulazimo odlučnije ali naš iskusni kapetan griješi i gosti vode što je sve od njih danas,mi pravimo par izmjena i dižemo ritam gdje gost ne može pratiti i zabijamo golove i zasluženo uzimamo bodove,sada ćemo malo profeštati, sudci bez greške. Samo Dinamo. – riječi su Ivice Blaškovića, trenera Dinama.

- Čestitam domaćinu na zasluženoj pobjedi. Naše dobre periode igre konstantno zasjenjuju naše još veće gluposti koje moramo prestati raditi ako želimo skupljati bodove. – izjavio je Josip Vukoja, trener Sulkovaca

OMLADINAC – PAPUK 1-1

Omladinac i Papuk su danas odigrali jednu otvorenu utakmicu sa puno žara i puno prigoda sa obje strane. Po prilikama mogao je tu biti još po koji pogodak, ali i jedna i druga momčad su iskoristile po jednu šansu. Odlično je krenulo za goste koji su već u trećoj minuti poveli preko Dine Banovića, a šest minuta prije kraja prvog dijela Tomislav Topalović zabija pogodak za izjednačenje, a ispostavilo se i da je postavio konačan rezultat.

- Čestitke jednima i drugima imali smo vise od igre ali nije iŠlo uz nedostatak 5 igrača mogu biti zadovoljan ishodom odličnu utakmicu je odigrao mali Raguž dijete igra kao da ima 100 utakmica u nogama. Ovom prilikom želim svim klubovima i vama iz Sportala sretne uskrsne blagdane. – izjavio je Dalibor Banović, trener Papuka

GRANIČAR Z – MLADOST 1-2

Najveću senzaciju kola priredila je momčad Mladosti koja je slavila protiv Graničara. Graničar je od samog početka utakmice kontrolirao loptu u svojim nogama, dok je Mladost čvrsto stala u obranu i čekala svoju priliku iz kontre i prekida. Nakon što su Graničari na otvaranju utakmice stvorili 2-3 šanse koje su prohujale malo pored gola, gosti su iz kontre prvo pogodili gredu, a zatim došli i do vodstva. Nakon prekida s ruba kaznenog prostora lopta se nakon loše reakcije domaćeg vratara Bošnjaka odbija do Petera Barića koji je s druge stative pospremio u gol i donio prednost svojoj momčadi. I u drugom dijelu ista priča, Zagrađani igraju i stvaraju šanse, a s druge strane nakon lošeg poigravanja vratara domaćih, gosti dolaze i do dvostruke prednosti. Samo četiri minute nakon ponajbolji pojedinac Zagrađa Vinko Ančurovski zabija pogodak za nadu domaće momčadi. Zagrađani su se svim silama trudili preokrenuti utakmicu, ali čvrsti obrambeni zid i odličan vratar gostiju im to nisu dopustili. Na samom kraju je trener Hrvoje Ančurovski zapucao jedanaesterac za izjednačenje, ali mu je raspoloženi Tomislav Blažević odlično obranio.

- Nismo iskoristili Šanse i penal za izjednačenje na moju pogrešku. Počupali smo našim navijačima ogromne živce, ali i poraz je dio sporta, zato nema potrebe za nerviranjem jer bili smo i u goroj situaciji pa smo sad tu gdje jesmo, zasluženo u vrhu. Mojim dečkima svaka čast, nemam zamjerke nikome, a na redu je treće poluvrijeme gdje ćemo pokušati pobijediti. Lijep pozdrav i također svima želim Sretan i čestit Uskrs u ime NK Graničara iz Zagrađa, svim navijačima i navijačicama te samom Sportalu koji nas vjerno prati. Živjeli. – izjavio je Hrvoje Ančurovski, trener Graničara.

 U 17. kolu dvije utakmice će se igrati u subotu, a pet u nedjelju. U subotu, 10. travnja s početkom u 16,45 sati sastaju se Mladost - Omladijnac, a od 17,30 sati Papuk - Dinamo. U nedjelju, 11. travnja s početkom u 16,45 sati igrat će Croatia (DO) - Croatia (M), Hrvatski dragovoljac - Sloga, Ganičar (Z) - Graševina, Sulkovci - BSK Buk i Graničar (B) - Dobrovac

 

(sportalo.hr)

Pročitano 576 puta Poslijednja izmjena dana Nedjelja, 04 Travanj 2021 09:41