Ispiši ovu stranicu
Nedjelja, 04 Travanj 2021 09:23

Slavonija uvjerljivo poražena na gostovanju kod Đakovo Croatie u 21. kolu 3. HNL - Istok

ĐAKOVO - Dvije odlične momčadi, rasterećene rezultatskog imperativa, napadački orijentirane i svakako željne tri boda – u najavi zvuči kao idealan scenarij za jednu pravu utakmicu. U praksi je to izgledalo baš kako smo i najavljivali, odlična nogometna predstava sa čak 7 golova i velikim preokretom Đakova. Ivan Antunović je u 5 minuta pokazao zašto su ga jesenas treneri i kapetani izabrali za najboljeg igrača lige, gotovo smo sigurni da će i na kraju sezone pokupiti poneki bod iz Đakova.

Dva majstorska gola nisu popratili suigrači, vrlo brzo se Đakovo preko Domagoja Damjanovića vratilo u igru, a onda u samoj završnici prvog dijela preko Luke Kolaka došli i do poravnanja, a tom pogotku ipak je kumovala domaća obrana na čelu s Matom Vasićem. U nastavku puno bolja igra Đakova, no Slavonija se dobro branila dok je u igri bio kapetan Krešimir Plešić, njegovim izlaskom domaćinu su se otvorili koridori koje su majstorski koristili, prednost im je donio kapetan Tomas Grgačević, povećao je prekrasnim golom Marko Kirchbauer, a točku na i stavio je najbolji pojedinac utakmice Fabijan Petričević

– Prvo čestitam svojim igračima na zasluženoj pobjedi! Nas su na početku presjekla ta dva gola Slavonije, ali nastavili smo igrati dobro, jer i u tim uvodnim minutama kada je Slavonija zabila mislim da smo izgledali dobro na terenu. Do odmora smo anulirali njihovu prednost, u svlačionici se dogovorili da moramo još pojačati pritisak i dečki su to odlično odradili. Današnju utakmicu presudili su karakter i naša širina, igrači koji su ušli u nastavku su nam dali dodatni impuls. Iskoristio bih priliku i svim sportskim djelatnicima, trenerima, igračima i popratnom osoblju te redakciji i čitateljima Sportala poželio svako dobro povodom Uskrsa, a posebno čitavoj obitelji HNK Đakovo Croatie – riječi su Hrvoja Bušića, trenera Đakova.

– Nevjerojatno koliko peha imamo, jučer u podne smo bili kompletni, danas u Đakovo došli bez dvojice, pa onda tokom utakmice ostali bez još dvojice. Stvarno nisam lik koji traži alibije, ali ovo je stvarno pravo čudo. Krenuli smo izvrsno, no kada su krenuli problemi i kada smo morali raditi rošade Đakovo je to iskoristilo i zasluženo slavilo. Voditi 2:0 i izgubiti 5:2, svakako i ja snosim dio odgovornosti, neću prozivati pojedince, par najiskusnijih osim Antunovića nisu danas bili na razini, neću o imenima, prepoznat će se oni. S druge strane u obranu čitave momčadi moram reći da smo mi jednostavno ostali sami, nikada mi se ovo nije dogodilo, nema nikoga oko nas u klubu. Nastavno na to, nikad se u lošijem autobusu nisam vozio, čija je to greška isto će se prepoznati, jednostavno nije normalno da se klub poput Slavonije vozi u autobusu koji na autoputu “juri” 60 km/h ali mu se i tada vrata otvaraju, smrzli smo se propisno, možda je sreća što smo bili sami bez ikakve pratnje – izjavio je Dalibor Bognar, trener Slavonije.

Rezultati utakmica 21. kola : Đakovo Croatia - Slavonija 5:2, Sloga - Zrinski 0:0, Oriolik - Valpovka 2:0 NAŠK - Bukovlje 0:0, Vuteks Sloga - Kutjevo 1:0, Graničar - Vukovar 1991 0:0, Marsonia - Vihor 1:1 Slavija - Čepin 0:1 i Belišće - Bedem 1:0.

U 22. kolu šest utakmica će se igrati u subotu, a tri u nedjelju. U subotu, 10. travnja s početkom u 16,30 sati sastaju se Slavonija - Oriolik, Valpovka - Sloga, Slavonac - Đakovo Croatia, Vukovar 1991 - Vuteks Sloga, Vihor - Graničar i Zrinski - Belišće. U nedjelju, 11. travnja s početkom u 16,30 sati igrat će Bedem - Slavija, Čepin - Marsonia i Kutjevo - NAŠK. 

 

(sportalo.hr)

Pročitano 661 puta Poslijednja izmjena dana Nedjelja, 04 Travanj 2021 09:42