Ponedjeljak, 12 Travanj 2021 09:47

Poraz Lipe, remi Parasana u 8. kolu 2. Županijske nogometne lige Požeško - slavonske

POŽEGA - Proteklog vikenda počelo je natjecanje i u 2. Županijskoj nogometnoj ligi Požeško – slavonskoj te je 8 klubova nakon duge pauze konačno nastavili svoje prvenstvo odigravanjem utakmica 8. kola.

BSK Biškupci i Dinamo Badljevina su ostvarili domaće pobjede, dok je Slaven slavio u gostima kod Lipe. Derbi kola igrao se u Eminovcima gdje su gostovali Parasani, konačan rezultat bio je 2-2.

Eminovci i Parasan su u derbiju kola podijelili bodove. Bila je to čvrsta utakmica sa dosta prigoda, Matej Ivanković donio je prednost gostima u 37. minuti, a u 57. je udvostručio. Domaćin se tek nakon toga potpuno trgnuo i u zadnjih pola sata susreta krenuo sve bolje igrati. Bolju igru domaćina okrunio je kapetan Krešimir Hein sa dva pogotka u završnici susreta i tako je donio svojoj momčadi vrijedan bod.

BSK Biškupci su poslali osam komada Slavoniji putem Prekopakre. Njihov najbolji strijelac Pero Vidović postigao je tri pogotka, jedan iz igre i dva iz kaznenog udarca, po dva su dodali Matej Sikiđić i Anto Vilus, a još jedan je zabio Mihael Kraljević. Jedini pogodak za goste iz Prekopakre postigao je Frane Kozić u prvom dijelu.

Slaven je u Lipi slavio rezultatom 0-3. Gosti iz Gradca su tokom cijele utakmice kontrolirali igru i držali loptu u svojim nogama, dok je domaćin stao čvrsto u obrambeni blok i pokušavao nešto iz kontre, ali na kraju se ispostavilo da nisu baš previše uspjeli napraviti. Gosti su tek pred kraj prvog dijela uspjeli probiti blok domaćih.

Nakon par izglednih šansi što su promašili, kapetan Robert Nović u 40. minuti dovodi goste u prednost, samo četiri minute nakon Mateo Pavlović postiže drugi pogodak i odvodi svoju momčad na odmor s dvostrukom prednosti. Nakon samo šest minuta nastavka Marko Blašković postavlja konačan rezultat susreta i donosi svojoj momčadi nova tri boda.

Slaven je i dalje maksimalan, a nakon ove pobjede bježi drugoplasiranom Parasanu 9 bodova. Dinamo je na svom terenu slavio protiv Ovčara rezultatom 4-2. Pogotke za domaćina su postigli: Marko Kokalović, Marko Subašić, Leonardo Mlinarić i Matej Hrešić, dok su za goste pogađali kapetan Robert Kovačević i Marko Topić.

Sve utakmice 9. kola igrat će se u nedjelju, 18. 04. 2021. s početkom u 17,15 sati. Sastaju se Slavonija - Parasan, Ovčare - Lipa, Slaven - BSK i Dinamo - Eminovci. 

 

 

(sportalo.hr)

Pročitano 499 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 12 Travanj 2021 14:11