Ponedjeljak, 12 Travanj 2021 09:48

Domaća pobjeda Dinama (Vidovci - Dervišaga), Požega osvojila bod u gostima u 17. kolu Međužupanijske nogometne lige

POŽEGA / SLAVONSKI BROD - U 17. kolu Međužupanijske nogometne lige vidovački Dinamo je na svom terenu svladao Mladost (Sibinj) dok je Požega osvojila bod na gostovanju u Sikirevcima. Posljedneplasirana momčad lige Kuzmica je uvjeljivo poražena na gostovanju u Pakracu od domaćeg Hajduka sa čak 7:0. Uvjerljivu domaću pobjedu ostvario je i Omladinac protiv Lipika 1925, a sva tri domaća boda uzeli su i Svačić te Zadrugar dok je utakmica između Jakšića i Slavonca završila bez pobjednika. 

JAKŠIĆ – SLAVONAC 1:1

Očekivano neizvjestan dvoboj odigrali su Jakšić i Slavonac u kojem na kraju nije bilo pobjednika. Jedini strijelac u prvom dijelu bio je Alen Jelčić koji je s bijele točke donio prednost gostima iz Kapele. Bod Jakšiću u nastavku osigurava Marko Grbeš golom u 51. minuti, a do kraja je Jakšić imao dva “vjerovali ili ne promašaja” pa mogu žaliti za preostalim bodovima.

– Dobra i teška utakmica za nas, Kapela je jako dobra ekipa, odlično vođena. Mi smo imali ponovno nekoliko prilika, u drugom poluvremenu smo bili bolji, bliži pobjedi jer smo imali dva prava zicera ali ih nismo iskoristili. Bez obzira na to jako sam zadovoljan kako su dečki reagirali s obzirom na izostanke i snagu protivnika. Ponovno je dojam da smo mogli više, ali ako nastavimo igrati ovako siguran sam da će nam se negdje malo sreća osmjehnuti, zaslužuju to ovi momci – izjavio je Marijan Bakula, trener Jakšića.

HAJDUK – KUZMICA 7:0

Hajduk nije imao milosti prema gostima iz Kuzmice, Kužilekovi momci su do vrha napunili gostujuću mrežu i dodali još jedan kamenčić u Kuzmički put prema 1. ŽNL. Ili sedam njih. U prvom poluvremenu Klasića su svladali Franko Zandona i Darko Kovačić, u nastavku na 3:0 diže Filip Dietzman, a onda na scenu stupa Alen Grafina i sa četiri pogotka zaokružuje veliku pobjedu svoje momčadi.

– Danas smo bili izvrsni u svim segmentima igre što nam je i donijelo ovaj odličan rezultat. Rastemo iz utakmice u utakmicu i čestitam svim igračima na tome. Bili smo koncentrirani cijelu tekmu i to me veseli. Ponosan sam na njih jer pokazuju da su odlična ekipa unutar i van terena….bravooo dečki. Gostima čestitam na fer i korektnoj utakmici. Mi se okrećemo radu i treninzima za sljedeće kolo – komentirao je Tomislav Kužilek, trener Hajduka.

DINAMO – MLADOST 3:0

Dinamo je konačno stigao do prve pobjede, slično kao i u jesenskom dijelu sezone loše su krenuli, a onda zaredali s pobjedama. Sada su protiv Mladosti došli do uvjerljivog slavlja, hoće li nastaviti u jesenskom stilu ostaje za vidjeti, ali ako će Tomislav Žuljević nastaviti zabijati, šanse im rapidno rastu. Ovoga puta prvi topnik lige dva je puta matirao protivničkog vratara, a jednim golom pridružio mu se mladi napadač Valentin Mikić.

– Pobjeda u potpunosti zaslužena gdje smo uspjeli protivnika zaustaviti i svesti na jedan jedini udarac na naš gol. Drugo smo poluvrijeme malo pali snagom ali smo uspjeli i povećati vodstvo. Pobjedu smo ostvarili bez primljenog gola i pobjeda nije dolazila u pitanje. Čestitam ekipama na fer i korektnoj utakmici, gostima sretno dalje – rekao nam je trener Dinama Krunoslav Podoljak.

– Došli smo danas u Vidovce odigrati što bolje možemo, ali prvo poluvrijeme nam je proteklo u preskakanju igre i čudnim sudačkim odlukama. S obzirom na to da smo dva vrlo bitna igrača prilično rano morali zbog kontaktnih ozljeda zamijeniti i uz vrlo pristrano domaćinsko suđenje, nije išlo bolje. Na odmoru smo se malo presložili i u drugom poluvremenu smo puno bolje igrali, ali umjesto da izjednačimo dobivamo gol iz kaznenog udarca i kasnije iz još jednog kontranapada. Teško je prihvatiti ovakav poraz, ali sutra je već novi dan i gledamo prema sljedećoj domaćoj utakmici u kojoj dočekujemo Hajduk iz Pakraca – za Sportalo je rekao Miroslav Stefanović, trener Mladosti.

OMLADINAC – LIPIK 1925 4:0

Prvaci i dalje marširaju, od derbija ništa osim lijepog dojma, Omladinac je jednostavno prejak za konkurenciju u ovoj ligi. Kada im se “upali” Ravlić onda je svaka nada za protivnike ostavljena i prije ulaska u svlačionicu. A protiv Lipika se i te kako “upalio”, spremio je tri komada i minimalno smanjio svoj zaostatak za Žuljevićem. U Ravlićev show umiješao se Dario Radić koji je bio strijelac drugog današnjeg pogotka.

– Vrlo dobra, fer i korektna utakmica s obje strane, a mislim i zaslužena naša pobjeda s obzirom na događanja na terenu. Gostima želimo sreću u nastavku sezone – riječi su Ivana Pavkovića, trenera Omladinca.

– Zasluženo, nemam što reći. Svi su mi pričali, a sada sam i na svoje oči vidio zašto su najbolja momčad lige, debelo iznad ovog ranga. Individualno su strašno dobri, odlično vođeni i mogu im samo čestitati i na pobjedi i na naslovu prvaka. Mi smo možda mogli i bolje parirati, kao da smo ih se malo i uplašili pa smo radili greške koje inače ne radimo, ali u konačnici bi sve to završilo pobjedom domaćina. S naše strane sve pohvale za gostoprimstvo, korektnu igru i vrlo dobro suđenje – komentar je Maria Milašinovića, trenera Lipika.

SVAČIĆ – TOMISLAV 2:1

Svačić je izdominirao i pobjedio Tomislav koji je sjajan ovog proljeća. Kroz čitavih 90. minuta Svačić je dominirao, ali gostujuća obrana na čelu s Jagnjićem uspjela je sačuvati mrežu mirnom sve do 40. minute kada se njihovi suigrači u napadu bude i preko Igora Bešlića donose prednost koja na njihovu žalost nije pošteno ni proslavljena a već je Josip Nižić glavom nakon nebeskog skoka pogodio za poravnanje. U nastavku ista priča, gosti odoljevaju sve do 77. minute kada najbolji pojedinac utakmice po drugi put matira Jagnjića i okreće rezultat u korist domaćina. Zanimljivo, sve je bilo u znaku broja 7, za goste je zabio Bešlić sa sedmicom na leđima, za domaće oba puta Nižić sa sedmicom na leđima, a drugi pogodak u – 77. minuti. Umalo je i poravnanje bilo u znaku sedmice, u 87. minuti odlična prigoda za goste, ali se sjajnom obranom istaknuo domaći portir Vrljić.

ZADRUGAR – KAPTOL 4:1

Nažalost nije samo 3. HNL rezervirana za teške ozljede, danas je u samom otvaranju utakmice stradao mladi gostujući prvotimac Luka Andrijević koji je u jednom sudaru završio razbijenog nosa i nije mogao nastaviti utakmicu nego je nešto kasnije završio na hitnoj. Na terenu je briljirao Tomislav Galovac, postigao sva četiri domaća gola i pokazao da je definitivno jedan od najboljih igrača lige. Počasni gol za Kaptol postigao je Matej Romštein koji je definitivno najbolji pojedinac Poletijeve momčadi ovog proljeća.

SIKIREVCI – POŽEGA 0:0

Požega je osvojila novi gostujući bod, četvrti ovog proljeća, a sva četiri donesena su s gostovanja. Iako je svaki bod bitan u borbi za ostanak, ipak je to mršav učinak, posebno jer su Kaptol i Jakšić ponudili prigodu Crvenima da poprave položaj na ljestvici. Sikirevci ostaju u komfornoj situaciji unatoč tome što su u proljeće pobijedili samo Slavonac.

U 18. kolu četiri utakmice se igraju u subotu, a tri u nedjelju. U subotu, 17. 04. 2021. s početkom u 17,00 sati sastaju se Požega - Zadrugar i Lipik 1925 - Dinamo, a od 19,30 sati igrat će Kuzmica - Sikirevci i Slavonac - Svačić. U nedjelju, 18. 04. 2021. u 17,00 sati sastaju se Mladost - Hajduk, Kaptol - Jakšić i Tomislav - Omladinac. 

 

Pročitano 453 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 12 Travanj 2021 11:18