Ponedjeljak, 12 Travanj 2021 09:49

Slavonija odigrala neodlučeno, 1:1 protiv Oriolika (Oriovac) na svom terenu u 22. kolu 3. HNL - Istok

POŽEGA - Slavonija i Oriolik podijelili su bodove nakon vrlo dobrih 90 minuta u kojima su i jedni i drugi imali svoje prilike doći i do pobjede, a kako nije bilo nikakvog rezultatskog imperativa zaista se moglo uživati u nadigravanju bez puno nervoze. Vrlo lijepa utakmica, bez ozbiljnijih startova, samo nadigravanje.

Bilo je dijelova kada su i jedni i drugi izgubili nit igre, kada je bilo monotono, ali svakako je konačna ocjena igre visoka. Krenula je bolje Slavonija, u 6. minuti Ivan Antunović je u mjestu “okrenuo” Živatovića, ostao u dobroj poziciji na 7-8 metara od gola ali nije bio precizan. Nedugo potom Matej Peharda prolazi po desnoj strani ali njegov udarac nije bio precizan.

Gosti nisu bili konkretni sve do 28. minute kada tresu Vasićevu mrežu, no srećom po domaće označeno je zaleđe. Bila je to samo najava vodstva Oriolika. I taj pogodak iz zaleđa stigao je s lijeve strane, a u 34. minuti krasna akcija, Jurić je petom ostavio za Kuzmića koji prolazi do linije i oštrom prizemnom loptom u sredini pronalazi Galovića koji se odlično snašao i nastavio svoju sjajnu golgetersku seriju te donio vodstvo gostima. Bio je to period dominacije Crvenih, milimetri su ih dijelili od povećanja prednosti u 37. minuti, još jednom su vrlo lijepo kombinirali u opasnoj zoni, lopta je došla do Franje Bilića koji se namjestio i odapeo s ruba kaznenog prostora i pogodio gredu.

Prednost Slavonije u odnosu na ostale klubove u ligi je da ima Ivana Antunovića, kada baš i ne ide on je sposoban sam napraviti veliki posao, tako je bilo i u 45. minuti, sam je oteo loptu, prošao jednog čuvara, namjestio se i sa 20ak metara prizemnim udarcem svladao nemoćnog Hercega.

U nastavku konkretnija Slavonija koja je više željela do pobjede. Dva puta su Plavi pogađali okvir Hercegova gola, najprije Matej Peharda u 63. minuti, no njegov udarac koji je skrenuo Marušić odsjeda na gredi dok je gostujući vratar to mogao samo pogledom ispratiti, a drugi puta izravno iz kornera, puno manje opasno od tog Pehardinog pokušaja.

Izvrsnu utakmicu odigrao je trojac Marušić – Živatović – Kuzmić, zaustavili su puno domaćih pokušaja prije nego su došli do Hercega, posebno raspoložen bio je Kuzmić koji je dosta toga radio i prema naprijed, a i odlično se nosio s najboljim napadačem lige koji je imao samo dva opasna pokušaja s desne strane. U samoj završnici jedan pokušaj Oriolika s 20ak metara kojeg je Vasić bez problema ukrotio, i “ho-ruk” pokušaji Slavonije da ubacivanjima u kazneni prostor gostiju dođu do prigode, no i u tom dijelu gosti su bili vrlo koncentrirani.

– Čestitam dečkima na po meni jednoj odličnoj utakmici, mislim da smo zaslužili pobjedu iako ne mogu reći da Oriolik nije odlična momčad, jako dobro su stajali na terenu. Neutralni gledatelji sigurno su mogli uživati u obostrano dobroj partiji – kazao nam je Dalibor Bognar, trener Slavonije.

– Mislim da je rezultat realan, zadovoljan sam kako smo igrali posebno u prvom poluvremenu kada smo kroz kombinatoriku radili dosta problema domaćinu pa i zasluženo poveli. U nastavku nešto bolji domaćin, pa kad se sve zbroji nakon vrlo dobre utakmice ovo i je najrealniji ishod. Pohvalio bih i suđenje i ponašanje obje ekipe, zaista je sve bilo na visokoj razini – izjava je Milana Tomljenovića, trenera Oriolika.

 Rezultati utakmica 22. kola : Slavonija - Oriolik 1:1, Valpovka - Sloga 0:1, Slavonac - Đakovo Croatia 1:0, Vukovar 1991 - Vuteks Sloga 6:0, Vihor - Graničar 2:0, Zrinski - Belišće 1:0, Bedem - Slavija 2:1, Čepin - Marsonia 0:0, Kutjevo - NAŠK 3:1. "Plavi s Orljave" su se ovim domaćim bodom pomakli za jedno mjesto na ljestvici i sa 8 došli na 7. mjesto sa ukupno 33 osvojena boda u 22 utakmice (9 pobjeda, 6 remija, 7 poraza) koliko ima i županjski Graničar na 8. mjestu. 

Nogometaši Slavonije u narednom, 23. kolu gostuju u Novoj Gradišci kod Sloge, a utakmica će se igrati u subotu, 17. 04. 2021. s početkom u 17,00 sati. U isto vrijeme sastaju se Valpovka - Zrinski, Oriolik - Slavonac, Đakovo Croatia - Kutjevo, NAŠK - Vukovar 1991, Vuteks Sloga - Vihor, Marsonia - Bedem i Slavija - Belišće. U nedjelju, 24. 04. 2021. u 17,00 sati sastaju se Graničar - Čepin. 

 

SLAVONIJA – ORIOLIK 1:1 (1:1)

Strijelci: 0:1 Galović (34), 1:1 I. Antunović (45)

Slavonija: Vasić, Plešić. K. Antunović, I. Antunović, Bognar, M. Peharda, I. Peharda, Šubara, Solić (od 61. Šipura), Božić, Janček Trener: Dalibor Bognar

Oriolik: Herceg, Marušić, Kuzmić, Bilić (od 65. Kokotović), Jurić, K. Lucić, Strahović, Galović (od 49. Batalo), Živatović, Đerek, Š. Lucić (od 77. Morber) Trener: Milan Tomljenović

Igrač utakmice: Valentino Kuzmić

 

(sportalo.hr)

Pročitano 479 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 12 Travanj 2021 10:25