Petak, 16 Travanj 2021 11:38

Požeški nogometni trener Milan Tomljenović dobio nagradu za životno djelo od Zajednice športskih udruga i saveza Brodsko - posavske županije

SLAVONSKI BROD / POŽEGA - Zajednica športskih udruga i saveza Brodsko - posavske županije dodijelila je "Nagradu za životno djelo rada u sportu" požeškom nogometnom treneru Milanu Tomljenoviću. Nagradu je popularnom "Mići" uručio tajnik NK Oriolik Alen Haring u srijedu, 14. travnja 2021. 

Milan Tomljenović je 2018. godine dobio nagradu za životno djelo i od Požeško - slavonske županije. Rođen je 1949. godine u Požegi, a u nogometu je što kao igrač, a što kao trener proveo punih 58 godina i to uspješno na raznim nivoima natjecanja. Sedamdesetih godina je bio član legendarne generacije požeške Slavonije koja se 1977. u kvalifikacijama protiv Jedinstva (Đakovo) plasirala u Hrvatsku ligu (treći državni rang) što je tada bio najveći rezultat u povijesti požeškog nogometa.

Trener je već 36 godina, trenutno je uspješan trener hrvatskog trećeligaša Oriolika (Oriovac) kojeg je ponovno preuzeo u rujnu 2019. godine, a s kojim je ove sezone došao do četvrtfinala Hrvatskog nogometnog kupa dok je u prvenstvu trenutno na visokom petom mjestu. Bio je u čak četiri mandata trener požeške Slavonije, a u posljednjem mandatu je Slavoniju spasio od ispadanja iz 3. HNL u proljeće 2018. kada je u posljednjih 7 kola preuzeo klub koji je bio na posljednjem mjestu.

Osim u Slavoniji bio je i trener prvoligaša Kamen Ingrada (Velika), NAŠK-a (Našice), Kaptola, BSK Buka, Kutjeva, Lipika, Oriolika (Oriovac), Svjetlosti (Lužani), Dinama (Vidovci), FEŠK-a (Feričanci). 

Čestitamo treneru Milanu Tomljenoviću na nagradi za životno djelo rada u sportu. Legendarni Mića dao je mnogo za nogometni sport, njegov razvoj kao i za sve klubove u kojima je igrao i bio trener. Ova nagrada je sigurno završila u pravim rukama!

Pročitano 172 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 16 Travanj 2021 12:04