Ponedjeljak, 19 Travanj 2021 12:08

Dinamo pobijedio u Lipiku, domaći poraz Požege od Zadrugara u 18. kolu MŽNL

POŽEGA / SLAVONSKI BROD - U subotu su odigrane prve četiri utakmice 18. kola Međužupanijske lige Slavonski Brod – Požega. Vodeći Omladinac gostovao je u Donjim Andrijevcima, derbi se igrao u Novoj Kapeli, a Požega i Kuzmica su se vodile bitke u borbi za ostanak.

KUZMICA – SIKIREVCI 3:5

Kuzmičani su nove bodove spasa tražili protiv sedmoplasiranih Sikirevaca, ali se na kraju ispostavilo da se njihova muka i dalje produžuje, a put prema 1. ŽNL je korak bliži. Odlično je krenulo za goste koji su već u drugoj minuti došli do prednosti preko Adama Živića koji praktički iz prvog napada šalje loptu iza Klasićevih leđa. Domaći se ekspresno vraćaju nakon samo četiri minute, slobodnjak sa tridesetak metara od vrata Josip Novak velemajstorski posprema u rašlje, ali to je sve što su domaći napravili u prvom dijelu.

Gosti su konstantno stvarali prigode i pleli mrežu oko njihovog kaznenog prostora, a u 17. minuti Ivan Dominković se nakon kornera izvrsno snalazi u gužvi i donosi novo vodstvo svojoj momčadi, a samo desetak minuta nakon Zvonimir Nikolić povisuje na 1-3. U drugi dio Kuzmičani ulaze odlučnije i bolje, dok su gosti malo pali i više su se fokusirali na obranu.

U 58. minuti nakon jedne duge lopte koja je preletila sve i došla do mladog Marka Mirosava koji ju je uspio nekako iščeprkati i zabiti pogodak nade za povratak. Nakon toga Kuzmičani dižu u brzinu više i pokušavaju pod svaku cijenu do izjednačujućeg pogotka, ali onda stupa na snagu jedna kardinalna greška obrane koja je dodala loptu u prostor Josipu Petriću, a on se našao sam ispred Klasića i mirno povisio rezultat. Pet minuta prije kraja susreta Dario Stažić pogađa za 2-5, domaći su imali još i gredu, na kraju je Nikola Bulaja svojim pogotkom samo ublažio poraz svoje momčadi.

 POŽEGA – ZADRUGAR 2:3

Novi poraz Požege, ovoga puta u samoj završnici su ostali barem bez jednog boda iako su preko Josipa Kopačevića prvi došli do vodstva. Nije dugo trajalo, nakon 6 minuta Zadrugar poravnava preko Tomislava Galovca a prednost na odmoru gostima donosi Marko Kolesarić U nastavku su mreže mirovale do same završnice kada Tomislav Zelenika poravnava na 2:2, a onda u 90. minuti Galovac pogađa i drugi put za slavlje Zadrugara i potvrdu svoje izvrsne forme.

– Čestitam svojim igračima na pobjedi a domaćinu želim vise sreće u nastavku prvenstva. Znali smo da domaći imaju imperativ pobjede i da će ih to sputavati. Mi smo to iskoristili i iz kontri došli do pobjede. Suđenje je bilo korektno – kazao je gostujući trener Josip Lončarević.

SLAVONAC – SVAČIĆ 0:2

U izravnom dvoboju s najvećim konkurentom Svačić je zakapario drugo mjesto na prvenstvenoj ljestvici, naslov je odavno izgubljen, a ovo je nekakva utješna nagrada koja će po svemu sudeći u Slatinik. U prohladnom večernjem terminu gosti su se bolje snašli, Slavonac je očito osjećao umor od finala kupa i to su gosti naplatili. Mladi Josip Grgić je u 17. minuti prvi put pogodio domaću mrežu, a da ne bi bilo puno neizvjesnosti u samoj završnici golom iz 82. minute pobrinuo se Domagoj Ivanagić.

 LIPIK 1925 – DINAMO 2:5

I Dinamo se uklopio u savršen dan gostiju, odigrali su nadahnutu partiju u Lipiku, i drugi put ove sezone slavili protiv županijskog rivala i kao i u jesenskom dijelu nakon lošeg ulaska u sezonu krenuli s pobjedama. Kao i obično prvo ime Dinama bio je Tomisav Žuljević, ovoga puta zabio je dva komada, a osim njega pogađali su Tomislav Smojvir, Valentin Mikić i Mateo Janjić, dok su domaći strijelci bili Roberto Alviž s bijele točke i Josip Jozipović.

– Šta reći, nismo ni zaslužili bolje. Radili smo puno individualnih, tehničkih grešaka, oni su to preko Žuljevića kažnjavali i zasluženo pobijedili. Nemam nikakve zamjerke na njihovu pobjedu, mi smo ispali naivni poput mlađih pionira, moramo raditi, ispravljati greške i ovaj nastup što prije zaboraviti – komentar je Maria Milašinovića, trenera Lipika.

– Jedna od boljih utakmica koju smo odigrali ove sezone, iako je ekipa puna ozljeda dečki su odigrali junački do kraja. Odigrali smo pametno uspjeli iskoristiti protivnikove slabosti i nosimo tri boda u Vidovce. Čestitam svim akterima utakmice na fer i korektnoj utakmici i sad se opušteno pripremamo za sljedeću utakmicu – izjavio je Krunoslav Podoljak, trener Dinama.

Nakon potpune dominacije gostiju u subotnje četiri utakmice 18. kola Međužupanijske lige Slavonski Brod – Požega, u nedjelju su čast domaćina branili Tomislav, Kaptol i Mladost. Naravno da ne favoriziramo nikoga, naravno da je svojim dosadašnjim igrama i rezultatima Omladinac zaslužio naslov prvaka, ali ovaj “konačno” iz naslova smo morali napisati, rijetko viđena dominacija momčadi iz Vrbe zaustavljena je u Donjim Andrijevcima!

MLADOST – HAJDUK 2:1

Uzbudljivo je bilo u Sibinju, dinamičnih 90 minuta donijelo je tri gola i tri boda za Mladost koja je pobjegla u mirnu zonu, na relativno sigurnu udaljenost od Požege. Prednost Mladosti je uoči odlaska na odmor donio Anto Gavran iz kaznenog udarca, odmah na početku drugog poluvremena prednost je udvostručio Branimir Čeović. Treći strijelac u dresu Mladosti bio je Dalibor Matković, no on je na žalost domaćih pogodio vlastitu mrežu pa su do kraja strahovali za bodove, ali ih u konačnici i osvojili.

– Vrlo napeta i dinamična utakmica u Sibinju. Do zadnje sekunde su se redale prilike na obje strane uz stalne izmjene napada obje ekipe. Naš današnji pristup je dao rezultat i uz malu dozu sreće uzeli smo sva 3 boda. Čestitam Hajduku na nadigravanju i sretno im dalje u natjecanju – izjavio je Miroslav Stefanović, trener Mladosti.

– Teška utakmica, na teškom gostovanju. Nismo zaslužili izgubiti dapače bili smo bolja ekipa i imali hrpu prilika koje nismo iskoristili a trebali smo i morali da uzmemo bodove. Gosti su svoje iskoristili i odnose pobjedu i na tome im čestitam. Svojim dečkima čestitam od srca na borbi, igri i svemu što su prolazili, glavu ponosno gore. ljudima u crnom hvala na svemu, sport i poštenje je očito na zadnjem mjestu, sramota…zapitajmo se!! – za Sportalo je rekao Tomislav Kužilek, trener Hajduka.

KAPTOL – JAKŠIĆ 1:3

Kada bi Poleti crtao što želi da mu se dogodi, 90% toga mu se dogodilo u prvom poluvremenu, nakon 23. minute gosti ostaju s igračem manje, možda malo prestrogo je drugi žuti zaradio Lukas Begić, a onda je velemajstor Mile Pavelić i donio vodstvo Kaptolu. Onih 10% se odnosilo na drugi gol i povećanje prednosti. No, u nastavku Jakšić pokazuje da je u ovom trenutku i u ovakvim sastavima kvalitetnija momčad, u tri minute su slomili Kaptol, Stjepan Šilhan je poravnao, Marko Grbeš donio prednost Jakšiću, a onda 10 minuta prije kraja i potvrdio slavlje Bakuline momčadi.

– Prije svega moram čestitati igračima Jakšića koji su se maksimalno borili, nisu se predavali i na kraju su zasluženo okrenuli i odnijeli bodove. Od 23. minute imali smo igrača više, nakon toga do poluvremena izgledali dobro, poveli, šteta što nismo zabili još jedan, ali onda su gosti zasukali rukave i nama pokazali kako se igra i bori. Ovako ne ide, mi se uplašimo pobjede i na našem terenu, ali sve je to odraz dolaska na treninge, kako radiš tako ti se i vrati. Uzvratio nam je Jakšić za poraz kod kuće, vratio nas unazad, pobjedom bi ipak došli do mirnije pozicije, ovako nas čeka grčevita borba za ostanak – komentirao je Krešo Poleti, trener Kaptola.

– Nisam bio zadovoljan kako smo ušli u utakmicu, nije to izgledalo dobro u prvom poluvremenu. U svlačionici sam rekao dečkima što ih ide, pa i to da smo bolja momčad samo da moramo igrati svoju igru, napravili smo izmjene , Rezo i Pažin su nam dali dodatni impuls i na kraju smo okrenuli, mislim da smo potpuno zasluženo slavili. Na dobrom smo putu, bit ćemo mi iz kola u kolo još bolji. Kaptolu sretno u narednim utakmicama i hvala na korektnoj partiji danas – kazao je Marijan Bakula, trener Jakšića.

TOMISLAV – OMLADINAC 2:2

Nakon svega što je Omladinac napravio ove sezone uglavnom si protivnici unaprijed upišu poraz, pa ako slučajno nešto “otkinu” – super. Nisu tako mislili u Andrijevcima, oni igraju izvrsno ovog proljeća i željeli su to testirati i protiv najbolje momčadi lige i odradili to – sjajno! A krenulo je uobičajeno, u 10. minuti gostujuća desetka Josip Ravlić donosi prednost Vrbi. Pred odlazak na odmor domaćin dolazi do poravnanja preko Dalibora Jukića. Kada je Omladinac i drugi put poveo, ovoga puta golom Luke Akšamovića malo tko se nadao da Tomislav može do boda, a kada je od 83. minute domaćin je igrao s igračem manje, kapetan Biličić je zaradio isključenje i najveći optimisti se više nisu nadali, no ni to nije spriječilo njegove suigrače da kreiraju senzaciju i izjednače te budu prvi koji su otkinuli bod stroju iz Vrbe. Za drugo poravnanje pogodio je sjajni Ivan Tunuković koji briljira ovog proljeća!

– Čestitam svojoj ekipi na igri i zalaganju te na osvojenom bodu protiv ekipe koja je s razlogom uvjerljivo na vrhu tablice. Puno nam znači što smo prva ekipa koja im je “otkinula” bodove. Jako borbena i čvrsta utakmica koja je s obzirom na stvorene prilike obje ekipe završila realnim nerješenim ishodom. Ponovno na pogon Jukića i Tunukovića postižemo pogotke – rekao je nakon utakmice Ivan Putniković, trener Tomislava.

– Jedna prava, tvrda prvenstvena utakmica gdje smo dva puta vodili ,ali nismo uspjeli sačuvati prednost. Čestitke odličnoj ekipi Tomislava na prikazanoj igri – izjava je Ivana Pavkovića, trenera Omladinca.

U 19. kolu dvije utakmice su na rasporedu u subotu, a pet u nedjelju. U subotu, 24. 04. 2021. s početkom u 17,00 sati sastaju se Jakšić - Požega i Lipik 1925 - Mladost. U nedjelju, 25. 04. 2021. s početkom u 17,00 sati igrat će Dinamo - Tomislav, Omladinac - Slavonac, Svačić - Kaptol, Zadrugar - Kuzmica i Sikirevci - Hajduk. 

 

(sportalo.hr)

Pročitano 470 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 19 Travanj 2021 12:47