Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 26 Travanj 2021 09:28

Slavonija uvjerljivo na svom terenu svladala Valpovku u 24. kolu 3. HNL - Istok

POŽEGA - Nekada bude, a nekada i ne bude dovoljno. Ovoga puta 3:0 je bilo dovoljno Slavoniji za pobjedu, ako izuzmemo “ono” protiv NAŠK-a možemo reći i konačno bez primljenog gola, a u otvaranju sezone Plavi su imali najbolju obranu lige. Dinamični duo na vrhu ljestvice strijelaca za po jedan gol je popravio svoj učinak, a jedan, i prvi na utakmici i prvi među seniorima dodao je mladi Marko Milobara.

Valpovka je u ozbiljnim problemima, no ovaj poraz ih i ne treba pretjerano brinuti, relativno je očekivan, i sami su svjesni da je njima srijeda i ogled protiv Slavonca dan D! 

– Bili smo dobri i ozbiljni, bili smo bolja momčad i zasluženo smo pobijedili. Osim tri gola imali smo još 3-4 stvarno dobre šanse, zadovoljan sam igrom, zadovoljan sam i što nismo primili gol. Gosti iz Valpova su se pokazali kao iznimno korektna ekipa, pošteno su se borili, branili koliko su mogli ali smo u ovom trenutku ipak kvalitetnija momčad – riječi su Dalibora Bognara, trenera Slavonije.

– Čestitam Slavoniji na zasluženoj pobjedu, jednostavno su kvalitetniji od nas. Mi smo došli bez čak 8 prvotimaca, dobrim dijelom su igrali juniori koji su me stvarno zadovoljili, neki su iskreno odigrali i puno bolje nego sam očekivao od njih. Nije to nikakav alibi, da smo i kompletni došli teško bi protiv ovakvog protivnika došli do boda. Nadam se da ćemo do srijede imati barem ponekog oporavljenog, ta utakmica nam iznimno puno znači, nemamo pravo na kalkulacije, bacit ćemo se na glavu tih 90 minuta – zaključio je Davor Mijatov, trener Valpovke.

Rezultati utakmica 24. kola : Slavonija - Valpovka 3:0, Zrinski - Slavija 1:0, Belišće - Marsonia 2:1, Vihor - NAŠK 2:4, Vukovar 1991 - Đakovo Croatia 2:1, Kutjevo - Oriolik 1:1, Slavonac - Sloga 1:0, Bedem - Graničar 1:3, Čepin - Vuteks Sloga 2:3.

"Plavi s Orljave" su ovom pobjedom ostali na 8. mjestu na ljestvici, a trenutno imaju 37 bodova (10 pobjeda, 7 remija, 7 poraza). U sljedećem, 25. kolu koje se igra već u srijedu, 28. travnja s početkom u 17,00 sati Slavonija na svom stadionu dočekuje Zrinski (Jurjevac). U isto vrijeme igrat će i Valpovka - Slavonac, Sloga - Kutjevo, Oriolik - Vukovar 1991, Đakovo Croatia - Vihor, NAŠK - Čepin, Vuteks Sloga - Bedem, Graničar - Belišće i Marsonia - Slavija. 

Pročitano 475 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 26 Travanj 2021 09:39