Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 26 Travanj 2021 09:46

Pobjede Požege i Dinama (V) u 19. kolu Međužupanijske nogometne lige

POŽEGA / SLAVONSKI BROD - U Lipiku i Jakšiću su u subotu odigrane prve dvije utakmice 19. kola Međužupanijske lige Slavonski Brod – Požega. U Lipiku je domaćin došao do pobjede i, barem privremeno, došao do četvrte pozicije, dok je Požega u Jakšiću osvojila tri ogromna boda u borbi za ostanak.

LIPIK 1925 – MLADOST 3:1

Mladost je eventualnom pobjedom mogla kupiti bijeg od opasne zone, no Lipik nije imao razumijevanja za njihove probleme. Gosti iz Sibinja su prvi došli do prednosti, donio im ju je Anto Gavran u 56. minuti, a onda na scenu stupa Ivan Rančić koji s dva gola kreira preokret kojeg je u pobjedu definirao najbolji igrač Lipika Roberto Alviž.

– Bili smo bolji tokom čitave utakmice, dečki su odlično reagirali nakon dva poraza i zasluženo pobijedili. U prvom dijelu Mladost se odlično branila, nismo ih uspjeli slomiti, onda su u nastavku i poveli ali smo nakon toga još malo digli svoju igru i zasluženo pobijedili. Moglo je to biti i uvjerljivije, ali zadovoljan sam i ovako. Gosti su se pokazali kao dobra ekipa, vrlo korektna, nije bilo praktično ozbiljnijeg starta na utakmici, njima sretno u nastavku sezone – poručio je Mario Milašinović, trener Lipika.

JAKŠIĆ – POŽEGA 0:2

Lakše se diše kraj Orljave. Crveni su konačno stigli do pobjede, još jednom pokazali da im puno bolje ide u gostima, isto vrijedi i za Jakšić, i vratili se u igru za ostanak među četvrtoligašima. Prvo poluvrijeme pripalo je Jakšiću, no na njihovu žalost svoje prilike nisu iskoristili. U nastavku bolja igra Požege koju su oni i znali iskoristiti i pretvoriti u golove i pobjedu. Prvi je bivšeg suigrača Rukelja svladao kapetan Požege Miroslav Lujić, a onda u završnici pobjedu potvrđuje Krunoslav Kahanek. Iskusni dvojac pokazuje se kao dobitna kombinacija!

– Kao što sam i znao Požega je jako dobra ekipa, spremali smo se na to, nažalost mi svoje velike šanse nismo iskoristili, oni svoje jesu i zasluženo odnose bodove iz Jakšića. Utakmica je bila izvrsna, puna tempa, prilika, gosti su bili malo sretniji i spretniji – izjavio je Marijan Bakula, trener Jakšića.

U subotu su se bodovima osladili nogometaši Lipika i što je vrlo važno u borbi za ostanak Požege, a u nedjelju je odigrano još pet utakmica 19. kola Međužupanijske lige Slavonski Brod – Požega.

DINAMO – TOMISLAV 3:2

Izvrsna utakmica u Vidovcima, preokreti, golovi i na kraju slavlje Dinama na pogon Žuljevića. Krenulo je golom Dinama u 11. minuti, nakon pokušaja glavom Žuljević je pogodio vratnicu, lopta mu se odbila i bez problema ju je iz drugog pokušaja spremio u mrežu. Tomislav je došao ambiciozno, nisu se branili i nagrada je stigla u 17. minuti kada je pogodio mladi Filip Gavran. Na treći pogodak čekalo se do 52. minute kada Ivan Tunuković donosi prednost gostima, a Dinamo do preokreta i slavlja dolazi s bijele točke, oba puta strijelac je isti – Tomislav Žuljević.

– Zasluženo smo pobijedili jer smo vjerovali do kraja da možemo. Gosti se opredijelili za defanzivu i igru na kontre, na našu nesreću iz dvije kontre su nam i zabili golove. Sve ostalo je bilo na našoj strani i nastojanje kroz cijelu utakmicu da pobijedimo. Gosti previše nervozni a mi smo im u tome pomogli brojnim greškama. Naša je svlačionica jako prorijeđena ozljedama i kartonima i ova nam je pobjeda dala mirnu završnicu – riječi su Krunoslava Podoljaka, trenera Dinama.

– Čestitam svojoj ekipi na dobroj i dobroj utakmici u kojoj smo zaslužili najmanje bod. Nažalost glavni sudac Grgić nam od prve minute dao do znanja u kojem smjeru on vodi ovu utakmicu, u najmanju ruku užasno suđenje. Mi se sad okrećemo dvama domaćim utakmicama, kojima planiramo osigurati mirnu završnicu sezone – mišljenje je Ivana Putnikovića, trenera Tomislava.

OMLADINAC – SLAVONAC 2:1

Nitko u Vrbi sigurno nije očekivao laku utakmicu protiv Slavonca koji je vrlo iskusna i kvalitetna momčad što su i pokazali na gostovanju kod prvaka. Na odmor se otišlo vodstvom gostiju iz Nove Kapele, strijelac je bio Danijel Bungić. U nastavku Omladinac dodaje gas, Josip Ravlić je poravnao nakon sat vremena igre, a 15 minuta prije kraja Slaven Barišić iz slobodnog udarca zabija za preokret i novo slavlje budućeg člana 3. HNL.

– Ja sam danas bio bolestan pa nisam vodio utakmicu, ali mogu reći kako je bilo jer su mi moji prenijeli. Gubili smo 1:0 i promašili dosta šansi, ali smo se na kraju uspjeli vratiti prekrasnim pogotkom Barišića iz slobodnog udarca. Na kraju ipak naša zaslužena pobjeda i korak bliže naslovu prvaka – komentar je Ivana Pavkovića, trenera Omladinca.

SVAČIĆ – KAPTOL 9:1

Tata Mile Pavelić i dječji vrtić “Kaptol” teško su stradali na gostovanju kod Svačića. Potpuno desetkovani gosti nisu imali šanse protiv Svačića koji je krenuo ozbiljno i došao do uvjerljive pobjede. Po dva gola za domaće postigli su Luka Vrljić, Josip Nižić i Mislav Jurić, a po jedan Ivica Pavić, Krešimir Vrljić i mladi Gabrijel Čuljak, dok je majstor Mile Pavelić i uz ovako mlade suigrače pronašao put do suparničke mreže.

– Što da kažem nakon ovoga osim da čestitam Sikirevcima na zasluženoj pobjedi? Mi smo nažalost bili desetkovani, nismo ni mogli bolje od ovoga, nadam se samo da ćemo se uskoro kompletirati i pokušati još nešto napraviti u borbi za ostanak – riječi su Kreše Poletija, trenera Kaptola.

ZADRUGAR – KUZMICA 3:0

Zadrugar je rutinski obavio zadatak i opravdao ulogu favorita protiv Kuzmice koja se pomirila s ispadanjem, samo matematika Novakovu momčad drži na životu, ali čudo se tu neće dogoditi. Za slavlje Zadrugara najzaslužniji je tko drugi do Tomislav Galovac koji je bio autor sva tri domaća pogotka.

– Imali smo danas tešku utakmicu gdje smo morali dobiti neopterećenog protivnika koji je odigrao jako dobro. Na kraju smo dobili teze nego rezultat pokazuje. Čestitam gostima na fer i korektnoj utakmici i sretno u budućnosti. Suđenje je bilo dobro – izjavio je Josip Lončarević, trener Zadrugara.

SIKIREVCI – HAJDUK 3:2

Još jedna sjajna utakmica, maksimalno zanimljiva od prve do posljednje sekunde. Krenulo je sjajno po goste iz Pakraca, mladost i iskustvo donijeli su im dva gola prednosti, mladi Matija Joščak je zabio za 1:0, a iskusni Datko Kovačić za 2:0 i veliko vodstvo na odmoru. Obično je tada u svlačionici dogovor da se izdrži bez primljenog gola što duže, a Hajduk je izdržao jedva malo više od minute, toliko je trebalo Antunu Kladariću da smanji zaostatak Sikirevaca. U 59. već je domaćin u egalu, mrežu Hajduka sada je pogodio kapetan Valentin Šunić, a veliki preokret režirao je Mijo Živić u 80. minuti.

– Dobra utakmica sa obje strane. Danas smo išli sa dosta problema na ovu utakmicu zbog loših stvari koje se događaju. Dečki su pokazali karakter i šta znači biti ekipa i da kad je najteže da su najbolji. Danas jesmo izgubili ali nisam nesretan nego ponosan do neba na svoje igrače… kapa do poda na svemu. Nekada nam poraz pokaže više nego pobjeda. Domaćinima čestitam na pobjedi i izvrsnoj dobrodošlici, danas su imali trinaestog igrača na tribinama u velikoj i vjernoj publici.. Oduševili su me, a domaćinu je dala vjetar u krila kad je bilo najpotrebnije. Žal ostaje ali ponos pobjeđuje! Spremni smo za sljedeći vikend – izjavio je Tomislav Kužilek, trener Hajduka.

U 20. kolu četiri susreta na programu su u subotu, a tri u nedjelju. U subotu, 01. svibnja s početkom u 17,00 sati sastaju se Hajduk - Zadrugar i Požega - Svačić dok će od 19,30 igrati Kuzmica - Jakšić i Slavonac - Dinamo. U nedjelju, 02. svibnja s početkom u 17,00 sati sastaju se Mladost - Sikirevci, Kaptol - Omladinac i Tomislav - Lipik 1925. 

 

(Sportalo.hr)

 

Pročitano 600 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 26 Travanj 2021 09:58