Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 26 Travanj 2021 10:01

Croatia (M) izgubila na gostovanju kod Graničara u Bučju u 19. kolu 1. ŽNL

POŽEGA - U subotu su odigrana prva dva susreta 19. kola 1.ŽNL Požeško – slavonske, u kojem je Papuk slavio na svom terenu protiv Dobrovca, a BSK je slavio u Pavlovcima kod Mladosti.

MLADOST – BSK 0:3

Danas je u Pavlovcima gostovao nepobjedivi BSK koji je na današnjoj utakmici malo povukao kočnicu i zabio samo tri pogotka. Jonathan Baketarić i Josip Jakovljević postigli su dva brza pogotka za goste na otvaranju susreta. Gosti su cijelu utakmicu kontrolirali igru i stvarali prilike, ali realizacija je danas malo izostala. Domaćin se nije htio predati i skroz povući, igrali su lijep nogomet i dostojno su se nadigravali s Bučanima cijelu utakmicu. Konačan rezultat utakmice postavio je Matej Blašković sredinom drugog dijela i tako je odnio nove bodove u Buk.

- Čestitao bi svojim dečkima na pobjedi, uzeli smo tri boda što je najbitnije, prvo poluvrijeme smo igrali puno bolje drugo smo malo povukli kočnicu, došli smo danas bez golmana i još nam je falilo 5 igrača, tako da smo se dozirali malo, idemo dalje korak po korak, stiže nam ekipa Zagrađa i krećemo se pripremati za njih. Čestitam i sucima na odličnom suđenju i domaćinu na fer i korektnoj utakmici. Nogomet nogometašima. – izjavio je Josip Jakovljević, trener BSK-a.

PAPUK – DOBROVAC 3:1

Drugi subotnji susret odigran je u nešto kasnijem terminu u Velikoj gdje je gostovao Dobrovac. Domaći su opravdali ulogu favorita i zasluženo slavili, iako se gosti nisu predavali do samog kraja susreta. Prednost domaćinu donio je Jozo Jelić u 19. minuti susreta, u 42. minuti Ivan Raguž udvostručuje prednost sa bijele točke, s tom prednosti otišlo se na odmor. Nakon samo 7 minuta nastavka Mihael Matković – Grgić povisuje prednost. Dvadesetak minuta prije kraja Siniša Poletto smanjuje zaostatak gostiju, ali domaćin im do kraja ništa više ne dopušta i zasluženo ostavlja bodove u Velikoj.

- Čestitke mojim dečkima na pobjedi, trebali smo se psihološki vratiti. Imali smo dominaciju tokom cijelog susreta, sada se pripremamo za općinski derbi gdje idemo po nove bodove. Dobrovcu želim sreću u nastavku. – izjavio je Dalibor Banović, trener Papuka.

Nakon što su u subotu BSK i Papuk opravdali ulogu favorita protiv Mladosti i Dobrovca i osvojili po tri boda, u nedjelju je odigrano i preostalih pet utakmica 19. kola 1. ŽNL Požeško slavonske.

OMLADINAC – GRAŠEVINA 0:1

U utakmici u kojoj smo očekivali golijadu jer i Omladinac i Graševina često igraju utakmice s puno golova, na kraju dosta prilika, ali samo jedan gol. Postigao ga je Marko Kljajić u 20. minuti drugog poluvremena i osigurao Graševini tri boda kojima je ostala u borbi barem za treće mjesto ako se Papuk pokaže nedostižnim.

– Teška utakmica koja je mogla otići i na drugu stranu da su domaćini iskoristili svoje šanse u prvom poluvremenu. Drugo poluvrijeme stojimo bolje i upornost nam se isplatila. Čestitam svojim dečkima na trudu i zalaganju pogotovo drugo poluvrijeme. Idemo dalje i još jače iz utakmice u utakmicu. Čestitam i domaćinu na fer i korektnoj utakmici i sretno dalje – izjava je Daria Pažina, trenera Graševine.

GRANIČAR (Z) – DINAMO 4:0

Graničar je došao do lakih domaćih bodova protiv Dinama. Pola posla za Graničar obavili su gosti sami, Benić i Penava su pogađali vlastitu mrežu u prvom poluvremenu, u nastavku su se probudili i domaći napadači, po jednom su zabili Adam Srdarević i Josip Šubara za uvjerljivih 4:0. Dinamo nije mogao nadoknaditi izostanke, Graničar je to majstorski iskoristio i ostao u borbi za treće mjesto, Papuk ipak djeluje teško dostižnim.

– Odlična naša utakmica i pohvaljujem moju ekipu u cijelosti, od prvog do posljednjeg, pa i onaj koji bio na tribini i bodrio nas punom parom. Opet smo nervozno ušli u početku, ali utakmicu rješavamo na vrijeme i 3 boda ostavljamo kod kuće. Rajsavac nažalost došao desetkovan kod nas i osjetilo se to danas, ali su odlična ekipa, ako netko zna igrati fazu obrane to su oni, želim im svu sreću u nastavku prvenstva. Dobro ćemo se podružiti i proslaviti sve ovo i u veselom okruženju očekujemo sljedeće kolo gdje idemo u goste na Hrvatskinju – izjavio je Hrvoje Ančurovski, trener Graničara.

- U zanimljivoj utakmici domaćin dolazi zasluženo do pobjede, mi smo došli desetkovani ,ali smo se borili kao lavovi, nažalost dva gola smo si dali sami, hvala domaćinu na večeri i sretno svima dalje, samo Dinamo – komentar je Ivice Blaškovića, trenera Dinama.

SULKOVCI – SLOGA 4:3

Sulkovci su se vratili iz knockdowna i zadržali solidnu poziciju u borbi za ostanak. Sloga je bez pola momčadi došla rasterećeno odigrati i krenula odlično, nakon pola sata golovima Ante Ivića imali su dva gola prednosti što su sačuvali do odmora, odnosno do uvodnih minuta drugog poluvremena kada je zaostatak domaćina prepolovio Ivan Vidmar. Luka Jovanović u 73. potpuno poništava prednost Sloge, no gostujući kapetan Mateo Jozić samo 6. minuta kasnije ponovno baca Sulkovce u minus. Činilo se da su Sulkovci u bezizlaznoj situaciji, no u 83. minuti iz kaznenog udarca novo izjednačenje potpisuje Josip Knezović, a onda kompletan, veliki preokret kreira Luka Jovanović svojim drugim golom.

– Došli smo silom prilika nekompletni, sa samo 13 igrača. Dobro smo otvorili utakmicu, šteta što nismo uzeli barem bod, domaćin je drugo poluvrijeme uložio puno više truda jer im je ova tekma značila više nego nama, vratilo im se. Okrećemo se sada općinskom derbiju Vlade Zeca. Tu idemo po sva 3 boda da uzvratimo Veličanima za jesenski poraz na Stadionu Kamen ingrada. Nogomet nogometašima! – riječi su Jurice Bešlića, trenera Sloge.

GRANIČAR (B) – CROATIA (M) 3:1

Veliko iznenađenje priredili su nogometaši Graničara i na svom terenu pobijedili Croatiju te oživjeli nadu da mogu izboriti ostanak među prvoligašima. Sada opet sve drže u svojim rukama, ako u sljedećem kolu uzmu tri boda u Obriježi eto ih na putu ostanka. Da bi to učinili trebat će jednog super raspoloženog i deset jako raspoloženih igrača, tako je bilo i danas kada je vodstvo gostiju koje im je donio Stjepan Vasić sjajnom partijom u drugih 45 minuta s tri gola preokrenuo Mirko Bošnjak.

– Nogomet nogometašima! – poručio je Goran Vrgoč, trener Croatie.

HRVATSKI DRAGOVOLJAC – CROATIA (DO) 2:1

Važnu pobjedu u derbiju začelja upisali su nogometaši Hrvatskog dragovoljca kojom su ostali ispred Graničara, ali i smanjili zaostatak za Croatijom. Ekipa iz Obriježi je utakmicu završila s dva igrača manje pa je u problemu i za sljedeće kolo kada je domaćin Bučju. Sva tri pogotka pala su prije tih isključenja, najprije je Drago Čačić u samom otvaranju utakmice donio Dragovoljcu prednost, onda Obrijež poravnava golom Mihaela Andrijanića, da bi junak domaćih postao Franjo Kolomaz koji je ušao i majstorski iz slobodnjaka pogodio za vodstvo, a pokazat će se i za pobjedu.

– Nemam šta reći, tvrda utakmica kao i uvijek s protivnikom iz Obriježi. Ovoga puta sreća je bila na našoj strani i važni bodovi ostaju u Drenovcu. Nogomet nogometašima! – rekao nam je trener Dragovoljca Željko Matijević.

U 20. kolu dvije utakmice se igraju u subotu, a pet u nedjelju. U subotu, 01. svibnja s početkom u 17,15 sati sastaju se Sloga - Papuk i Dinamo - Omladinac. U nedjelju, 02. svibnja s početkom u 17,15 sati igrat će Graševina - Hrvatski dragovoljac, Croatia (DO) - Graničar (B), Croatia (M) - Sulkovci, Dobrovac - Mladost i BSK Buk - Graničar (Z). 

 

(Sportalo.hr) 

Pročitano 646 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 29 Travanj 2021 09:31