Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 26 Travanj 2021 17:03

Domaći poraz Parasana od vodećeg Slavena u 10. kolu 2. ŽNL, Lipa na svom terenu uvjerljivo svladala Dinamo (Badljevina)

POŽEGA - Jučer su Požeško – slavonski županijski nogometni drugoligaši kompletirali svoje 10. kolo, u kojem su Eminovci, Biškupci i Lipa ostvarili domaće pobjede, a Slaven je slavio na gostovanju u Golobrdcima kod Parasana u derbiju kola.

Momčad iz Gradca na kraju je slavila rezultatom 1-4 na Igralištu "Pod selom". Krajnji rezultat izgleda dosta visok, ali prvoplasirani Slaven se dosta namučio kako bi došao do novih bodova i desete uzastopne pobjede. Domaćin je odlično ušao u utakmicu gdje je stvorio par izglednih šansi, a jednu od njih su uspjeli pretvoriti u pogodak već u devetoj minuti susreta. Nakon jednog udarca iz daljine lopta se od stative odbija točno na nogu Damjana Zdravkovića koji ju mirno posprema u mrežu i donosi prednost svojoj momčadi.

Gosti su bili dosta uspavani i smušeni prvo poluvrijeme te su stvorili svega 2, 3 izgledne šanse, s prednosti domaćih otišlo se na odmor. Drugi dio gosti su počeli puno bolje igrati i sve više napadati, dok su domaći sa dosta sjeckanja igre pokušavali sačuvati prednost do kraja susreta.

Tek pred kraj susreta Slaven je uspio slomiti otpor Parasana, u 66. minuti Josip Čolak poravnava rezultat, a nakon toga se gostima potpuno otvorilo. U 74. minuti Robert Nović seli prednost na stranu gostiju, a Mateo Pavlović i Marko Blašković s po jednim pogotkom donose vrijedna i teška tri boda svojoj momčadi.

Eminovci su na svom terenu svladali Slavoniju (Prekopakra) rezultatom 3-1. Crepulje su bile prevelik zalogaj za goste iz Prekopakre, dva pogotka postigao je Bojan, a jedan Bruno što je bilo dovoljno za novu pobjedu Eminovaca. Jedini pogodak za goste postigao je Ivan Ivezić krajem prvog dijela.

BSK je na svom terenu u Biškupcima dočekao Ovčare te ih je svladao rezultatom 5-2. Bila je to utakmica sa dosta prigoda s obje strane, u kojoj su domaći igrači bili precizniji u svojim prigodama te su zasluženo slavili. Dejan Čatić ih je predvodio s dva pogotka, a po jedan su dodali Luka Mišić, Mihael Kraljević i Pero Vidović s bijele točke. Robert Kovačević i Davor Beganić postigli su pogotke za goste iz Ovčara.

Lipa je na svom terenu "Ritki gaj"  u Staroj Lipi rutinski svladala Dinamo iz Badljevine rezultatom 5-1. Marin Mijatović ih je predvodio s četiri postignuta pogotka, a još jedan je dodao Valerije Klanfar. Jedini pogodak za goste iz Badljevine postigao je Leonardo Mlinarić.

Sve utakmice 11. kola igraju se u nedjelju, 02. svibnja s početkom u 17,15 sati. Sastaju se Lipa - Eminovci, Ovčare - Parasan, Dinamo - BSK i Slaven - Slavonija. 

 

(sportalo.hr) 

Pročitano 617 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 26 Travanj 2021 17:19