Ponedjeljak, 03 Svi 2021 06:03

Domaći poraz Croatie (M) od Sulkovaca u 20. kolu 1. ŽNL, BSK Buk pobjedom u derbiju protiv Graničara (Z) osigurao novi naslov prvaka

POŽEGA - Proteklog vikenda odigrane su sve utakmice 20. kola 1. Županijske nogometne lige. U subotu su odigrana dva susreta, a u nedjelju preostalih 5. U subotu je Sloga u Golobrdcima svladala Papuk (Velika) u derbiju općine Velika dok je u Rajsavcu domaći Dinamo poražen od Omladinca (Čaglin).

U nedjelju je Croatia je u Mihaljevcima poražena na svom Grabovcu od Sulkovaca dok je u derbiju kola BSK Buk na svojoj Hrvatskinji rezultatom 2:1 bio bolji od Graničara (Zagrađe). Uvjerljivu pobjedu na svom Grotu ostarila je Graševina (Vetovo) protiv Hrvatskog dragovoljca (Drenovac) dok je u derbiju začelja u Donjoj Obriježi domaća Croatia bila bolja od Graničara (Bučje).  Mladost (Pavlovci) je osvojila sva tri boda na gostovanju u Dobrovcu. 

SLOGA – PAPUK 1:0

Općinski derbi koji se igrao izvan općine donio je glavobolju nogometašima Papuka koji će umjesto mirne završnice do kraja sezone i te kako gledati prema Mihaljevcima kada je riječ o borbi za drugo mjesto. Sloga je još jednom pokazala da je čudljiva momčad, ali i kvalitetna kada je kompletna. Tko će kome nego svoj svome, u 28. minuti Matej Šipura je zabio svojim bivšim suigračima, pokazalo se kasnije pogodak vrijedan velikog slavlja. Nije Papuku pomoglo niti više od 20 minuta s igračem više nakon isključenja Marija Marasa, Sloga se uspješno obranila i začinila završnicu sezone.

– Prava prvenstvena tekma, općinski derbi koji se igrao van općine Velika. Čestitam mojim igračima na borbi, htijenju i uloženom trudu. Bili smo čvrsti, oštri i odlučni, sad je bitno bilo. 8 žutih kartona smo dobili, 7 za startove. Ovo mi je posljednja igračka tekma u karijeri, žao mi je što nisam postigao pogodak. Trebao sam zabiti iz penala u 72 minuti koji nam je sudac Hrmić dosudio pa poništio. To nisam doživio u mojih 38 godina igranja nogometa. Da stoper udari napadača s leđa i onda kaže sucu da nije penal i ovaj poništi. Cirkus. Kao i isključenje Maria Marasa zbog 2 žuta u 69 minuti za prekršaj koji sam ja napravio. Slogaši su sve izdržali, jer smo spremni psihički i fizički, dobro smo trenirali ove zime. Nije bilo najboljeg klupskog strijelca Luke Banovića Đonija pa je morao zabiti Matej Šipura Čomo iz uigrane malonogometne akcije Perić – Maras – Šipura. Žao mi je mojih igrača što su morali trenirat na praznik rada, zato cijeli idući tjedan imaju slobodno. Leži nam očito igralište “Pod Selom” u Golobrdcima, u 3 susreta 3 pobjede, gol razlika 4-0. Sad idemo rasterećeni i nekompletni na izlet u požeški Gorski kotar, u Pavlovce na igralište “Bijeli brijeg”. Nogomet nogometašima! – izjava je Jurice Bešlića, trenera Sloge.

– Prije svega čestitke Slogi na pobjedi. Mi nismo bili pravi i sada moramo pod mus pobijediti Croatiju. Uz izostanak pet igrača danas nije išlo, ali to ne umanjuje pobjedu borbene Sloge – komentar je Dalibora Banovića, trenera Papuka.

DINAMO – OMLADINAC 1:2

Odlična nogometna predstava u Rajsavcu, iako nije bilo golijade kakvu smo očekivali, obje su momčadi izašle na teren s ciljem da se nadigravaju i pobijede. Pošlo je to za rukom gostima iz Čaglina koji su odigrali izvrsno prvo poluvrijeme u kojem su osim golova Tomislava Topalovića i Ivana Buturca dva puta pogađali okvir domaćeg gola. U nastavku igru preuzima Dinamo, traži povratak u igru i do njega dolazi u 74. minuti kada je Josip Božić sigurno realizirao kazneni udarac. Osam minuta nakon toga još jedna prilika za Božića s bijele točke, no ovoga puta kao pobjednik njihovog dvoboja izlazi Željko Vidmar koji zaustavlja njegov udarac i donosi pobjedu Omladincu.

– Prvo poluvrijeme igramo jako loše, stojimo daleko od igrača gdje nas je gost kaznio sa dva gola, drugo poluvrijeme ulazimo odlučnije, smanjujemo iz penala, dižemo tempo i imamo penal za izjednačenje ali ga iskusni golman brani,. Suđenje ok. Sretno svima dalje – izjava je Ivice Blaškovića, trenera Dinama.

 GRAŠEVINA – HRVATSKI DRAGOVOLJAC 5:1

Graševina je opravdala ulogu favorita i uvjerljivo slavila protiv gostiju iz Drenovca. Počelo je sjajno za Graševinu, već u 8. minuti Dean Pavić pogodio je za 1:0, no gosti nisu olako pali, vratili su se golom Krunoslava Asančaića, pa propustili priliku za potpuni preokret što je Graševina kaznila i na odmor otišla s dva gola prednosti, oba je postigao Branko Šaur. U nastavku još dva gola domaćina, još jedan dvostruki strijelac, ovoga puta bio je to Marko Kljajić.

– Utakmica čvrsta i dobra, žao mi je što nema gledatelja. Gosti su ušli u utakmicu čvrsto i spremni za napraviti iznenađenje. Malo sreće mogli su povesti 2:1. Ipak smo pokazali da se rad isplati i samo tako moramo nastaviti sretni smo što smo zaredali 3 utakmice sa pobjedama i nadam se da idemo u dobrom smjeru. Čestitam svoji igračima na trudu i zalaganju i naravno na pobjedničkom nizu i mogu reći da mi je jako drago što sam dio ove ekipe jer stvarno su dečki super. Gostima sretno dalje – izjava je Daria Pažina, trenera Graševine.

CROATIA DO – GRANIČAR B. 3:1

U derbiju začelja slavlje Croatije koja je i bez egzekucije Giacometija došla do tri gola i sigurnog slavlja protiv izravnog konkurenta u borbi za ostanak. Sve bitno dogodilo se u prvih pola sata igre, Petar Špelić donio je početnu prednost Croatiji, no Josip Brkić je vrlo brzo donio poravnanje gostima iz Bučja. Nakon toga dva gola domaćina, Tonći Savi zabio je u 28; a Mihael Andrijanić u 32. iz kaznenog udarca i postavio konačni rezultat.

CROATIA M. – SULKOVCI 2:3

Veliko iznenađenje priredili su nogometaši Sulkovaca koji se iz Mihaljevaca vraćaju s ogromna tri boda, uoči domaćeg dvoboja s Obriježi u dobroj su situaciji, ako i sljedećeg vikenda osvoje sva tri boda riješili su pitanje ostanka među prvoligašima. Prvo ime današnje utakmice bio je Ivan Vidmar koji je bio dvostruki strijelac za goste. Osim njega za goste je u prvom poluvremenu pogodio i Damjan Oreč, dok je s bijele točke zaostatak domaćina smanjio Nikola Vasić. U nastavku Vidmar svojim drugim golom povećava na 3:1 za Sulkovce koji su od 73. minute imali i prednost igrača više nakon što je isključen Eugen Šarić, da bi Croatia ipak došla do drugog pogotka, u drugoj minuti sudačkog dodatka strijelac je Lovro Zeljko, ali bilo je kasno za poravnanje pa su bodovi otišli put Sulkovaca.

– Nogomet nogometašima – poručio je Goran Vrgoč, trener Croatije.

– Bila je prava prvenstvena utakmica u kojoj su moji dečki pokazali veću želju i motiv. Uz malo sreće smo uzeli tri važna boda na gostovanju. Domaćinu želimo više sreće u nastavku. prvenstva. Čestitam svojim junacima na pobjedi – naglasio je Josip Vukoja, trener Sulkovaca.

DOBROVAC – MLADOST 1:2

Dobrovac se doveo u vrlo nezahvalnu poziciju domaćim porazom od Mladosti, dok su konkurenti skupljali bodove. Sulkovci su preskočili Dobrovac, dok je Croatia stigla na samo bod zaostatka. Ako je i bilo nekakvih upitnika oko ostanka u ligi za Mladost, sada ih više definitivno nema. Gosti su odigrali izvrsno prvom poluvrijeme i golovima Tea Japarića i Mateja Markanjevića stvorili veliku prednost koju je Dobrovac u 64. minuti uspio prepoloviti golom Siniše Poletta, no snage za poravnanje nije bilo.

– Prvo bih čestitao svojim dečkima na pobjedi i odličnoj igri, a isto tako bi čestitao i ekipi Dobrovca na čvrstoj ali korektnoj igri. Ovo je Pavlovcima treća vezana pobjeda u gostima i nakon moćnog Zagrađa i čvrstog Rajsavca pao je i vrlo dobri Dobrovac. Rad sa mladim igračima došao je na naplatu i sada uživamo u plodovima svoga truda, reda i discipline – rekao je trener Mladosti Igor Smoljanović.

BSK – GRANIČAR Z. 2:1

Derbi je bio derbi u pravom smislu te riječi! Bez gledatelja ali s odličnom atmosferom oko Hrvatskinje, a na terenu rat! Sportski, korektan rat, borba za svaku loptu od prve do posljednje minute, puno prilika i konačno pravi protivnik koji je prvake natjerao da svih 90 minuta “oru” za pobjedu. I jedni i drugi iz ove utakmice izlaze kao pobjednici, a Bučani i kao novi prvaci, šest kola prije kraja imaju 18 bodova više od Papuka, naravno i bolji međusobni skor pa ih više niti teoretski nitko ne može sustići. Rijetko viđena dominacija, u 20 kola žuti stroj ima +131 gol razliku! Neviđeno! Milimetri, ili bolje reći poneki metar dijelio je Graničar od osvajanja boda u Buku. U prvom poluvremenu Graničar je bio sjajan, nimalo inferiroran Bučanima, ali domaći ipak imali dva gola prednosti, i ne može se reći da je nezasluženo, iskusni Damir Petković i kapetan Tomislav Tvrdy su spremili po jednu iza Bošnjaka i sve je vodilo ka još jednoj rutinskoj pobjedi Buka. No u nastavku gosti fantastičnim golom Adama Srdarevića u 53. minuti smanjuju zaostatak i onda je krenuo spektakl, totalni nogomet u kojem su gosti stisnuli, a domaćin stvarao šanse koje je briljantno zaustavljao gostujući vratar Mateo Bošnjak. U završnici još više uzbuđenja, u 81. minuti Jakov Šinko izborio je kazneni udarac za goste, loptu je uzeo kapetan Josip Srdarević i u stilu kapetana Real Madrida poslao je visoko preko gola. Da stvar bude gora po goste, nakon samo minutu još jedna kontra domaćina, ponovno je u akciji Mateo Bošnjak, no ovoga puta po sucu malo je zakasnio i u sudaru s Josipom Jakovljevićem napravio prekršaj izvan kaznenog prostora te zaradio isključenje. Posljednjih 10-ak minuta Bučani su relativno smirili stvar i bez većih problema sačuvali svoju mrežu i nastavili nevjerojatan niz pobjeda.

– Kao prvo čestitao bi ekipi Zagrađa na odličnoj odigranoj utakmici, odigrali su odlično, kao drugo čestitam svojoj ekipi na pobjedi koja je više došla na iskustvo, te čestitam svojim igračima na zasluženo osvojenom naslovu prvaka. Ovaj naslov nam nitko ne može uzeti ni osporiti! Igrači su ti koji su zaslužni za sve dosad, hvala svima od oružara, uprave i predsjednika koji se zauzeo za nas i napravio ovakvu klapu koja je već sad srušila sve rekorde. Hvala našim navijačima koji su nas pratili svaku utakmicu gdje god smo igrali. Moram pohvaliti sudačku trojku, koja je danas odsudila perfektno. I za kraj hvala vama iz Sportala koji nas pratite. Nogomet nogometašima – izjava je Josipa Jakovljevića, trenera BSK-a.

– Ostaje žal za bodovima u Buku, ali naša volja, želja, htijenje pokazala je svima u Buku da smo zaslužili vise od ovoga. Utakmica sigurno za koji rang više. Tko je gledao zna o čemu govorim. Naivna 2 gola smo dobili, ali vratili smo se ekspresno u život početkom drugog poluvremena. Ne koristimo priliku za izjednačenje, Buk se poslije toga dobro postavio i ostavili bodove na Hrvatskinji. Mojima dečkima čestitam, Bučanima isto tako na osvojenom prvenstvu. I moram reći odlično suđenje jer ne igramo badminton nego čvrst i agresivan nogomet, a glavni sudac je bio odličan. Nogomet nogometašima, Iznad svih Graničar Zagrađe – poručio je Hrvoje Ančurovski, trener Graničara.

U 21. kolu tri utakmice se igraju u subotu, a četiri u nedjelju. U subotu, 08. 05. 2021. s početkom u 17,45 sati sastaju se Mladost - Sloga i Dinamo - Graševina dok će od 18,00 sati igrati Papuk - Croatia (M). U nedjelju, 09. 05. 2021. s početkom u 17,45 sati sastaju se Omladinac - BSK Buk, Graničar (Z) - Dobrovac, Sulkovci - Croatia (DO) i Graničar (B) .- Hrvatski dragovoljac. 

 

(Sportalo.hr) 

Pročitano 709 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 03 Svi 2021 06:26