Ponedjeljak, 03 Svi 2021 06:07

Pobjede Požege i Dinama (V) u 20. kolu Međužupanijske nogometne lige

SLAVONSKI BROD / POŽEGA - U subotu su odigrane prve četiri utakmice 20. kola Međužupanijske lige Slavonski Brod – Požega, od čega su dvije, u Kuzmici i Novoj Kapeli igrane u večernjem terminu koji je konačno zahvaljujući toplom vremenu bio – ugodan. U jedinoj popodnevnoj utakmici Požega je na svom terenu osvojila važne bodove protiv Svačića (Stari Slatinik). 

HAJDUK – ZADRUGAR 4:0

U našem zimskom izboru Alen Grafina je od strane čitatelja izabran za najboljeg igrača MŽNL, a danas je zorno pokazao da to nije bio pucanj u prazno, da u njegovim nogama zaista ima kvalitete. Tri puta je pogodio mrežu Zadrugara i bio daleko najbolji pojedinac utakmice. Osim njega u strijelce se upisao i Darko Kovačić za uvjerljivo slavlje domaćina koji se s ovim bodovima definitivno svrstao u gornji, bezbrižni dio tablice iako su tehnički gledano u donjem dijelu pošto drže 8. mjesto. Tokom utakmice gosti su imali primjedbi na suđenje, no na kraju uvjerljivo slavlje Hajduka mora se proglasiti potpuno zasluženim.

- Za nas jako bitna i fantastično odigrana utakmica. Pokazali smo odličan nogomet i to smo potvrdili na kraju pobjedom. Želim čestitati svojim dečkima na svemu prikazanom. Ovo je sve njihov rad koji im dolazi na naplatu. Gostima čestitam na fer i korektnoj igri – izjavio je Tomislav Kužilek, trener Hajduka.

– Danas smo došli nadigravati se sa domaćinom ali nas je poremetio penal u drugoj minuti. Trebalo nam je vremena da se oporavimo i onda u zadnjih pet minuta prvog poluvremena dvije naše greške i primamo dva gola. Domaćinu čestitam na pobjedi i sretno im dalje. Suđenjem nisam zadovoljan – komentar je Josipa Lončarevića, trenera Zadrugara.

KUZMICA – JAKŠIĆ 0:4

Očekivano slavlje gostiju iz Jakšića koji u svojoj borbi za ostanak nisu imali milosti prema susjedima koji su već ionako otpisani. Briljantnu partiju odigrao je Marko Grbeš koji se u listu strijelaca upisao tri puta i trasirao put svojoj momčadi do šeste pobjede u sezoni kojom su došli u zonu ostanka, no svakako je pred njima još puno posla. Raspucani Marko je u prvom dijelu pogodio dva puta, pa još jednom 15-ak minuta prije kraja, da bi priču u sudačkom dodatku zaključio Petar Pažin.

– Bolji smo u ovom trenutku, pobjeda je potpuno zaslužena. Jako su nam važni ovi bodovi za nastavak sezone. U njemu želim sreću dečkima iz Kuzmice kojima zahvaljujem na fer i korektnoj partiji – izjavio je Marijan Bakula, trener Jakšića.

POŽEGA – SVAČIĆ 2:0

Požega se nakon slavlja u Jakšiću domogla i domaćih bodova i napravila troskok prema ostanku. Daleko od toga da su ga i osigurali, ali svakako imaju puno više razloga vjerovati da mogu do mirne zone. U 20. minuti Josip Škoda je donio prednost Požegi, a u nastavku iskusni Krunoslav Kahanek s bijele točke pogađa za konačnih 2:0.

SLAVONAC – DINAMO 0:1

Dinamo ponavlja jesen, traljav i loš ulazak, a onda serija pobjeda. Danas su se odlično snašli u večernjem terminu i minimalno slavili na gostovanju u Kapeli. Za promjenu prvo ime Dinama nije bio Tomislav Žuljević nego se istaknuo vratar David Dumančić, a za još veću promjenu, strijelac za momčadi iz Vidovaca nije Tomislav Žuljević, njegov posao obavila je domaća obrana koja je sama smjestila loptu u svoju mrežu. – Rasterećena utakmica za obadvije ekipe ali ništa manje interesantna. Domaćin dobar ali smo se uspjeli prilagoditi svemu što nas je čekalo na terenu i uspjeli pobijediti. Čestitam i jednoj i drugoj ekipi na fer i korektnoj utakmici dostojnoj derbija kola – izjavio je trener gostiju Krunoslav Podoljak.

U nedjelju su odigrane preostale tri utakmice 20. kola Međužupanijske lige Slavonski Brod – Požega. Vodeći Omladinac gostovao je u Kaptolu, u Sibinju je Mladost ugostila Sikirevce, dok su u Andrijevcima snage odmjerili Tomislav i Lipik.

MLADOST – SIKIREVCI 2:1

Mladost se domaćom pobjedom nad Sikirevcima oslobodila ogromnog tereta, sada sa 24 boda na kontu ipak mogu mirnije gledati prema završnici sezone iako doduše moraju osvajati bodove i u narednim utakmicama. Kada se već polako činilo da će mreže u prvom dijelu mirovati u 43. minuti kazneni udarac za domaćina koji je u vodstvo pretvorio Anto Gavran. U 58. minuti utakmica je praktično odlučena, Branimir Čeović postigao je drugi gol domaćina, a istovremeno je Hrvoje Galović pogubio živce pa zaradio isključenje zbog vrijeđanja suca. Sikirevci su jako dobra momčad, pokazali su to i u ovom susretu, s igračem manje došli su u 69. minuti do gola preko Mateja Kneževića i ostavili utakmicu otvorenom do zadnje sekunde, ali ipak nisu uspjeli nadoknaditi dva gola minusa pa su bodovi ostali u Sibinju. – Na sredini proljetnog dijela prvenstva dočekali smo vrlo raspoloženu i rastrčanu ekipu iz Sikirevaca. Teret domaće utakmice i imperativ pobjede je u podsvijesti pojedinaca izazvao određeni strah i mogu reći da smo danas sretno i spretno uzeli bodove koji su nam bili izrazito bitni. Čestitke gostima na prikazanoj igri, a mi smo već mislima u sljedećem kolu – komentar je Miroslava Stefanovića, trenera Mladosti.

KAPTOL – OMLADINAC 0:5

Još samo jedan bod je potreban Omladincu da i matematički osigura titulu i plasman u 3. HNL. Trenutno su na +17 u odnosu na Svačić, a do kraja je u igri još šest kola, odnosno 18 bodova. Moramo se složiti s domaćim trenerom, gostujući to kao pravi sportaš naravno nije htio reći, ali zaista je to bio lakši trening za goste. Kaptol je jednostavno kvalitetom debelo iza Omladinca što je gost i pokazao na terenu. Dva uvodna pogotka djelo su Karla Baričevića, u prvom dijelu zabio je i Toni Mrvelj, a u nastavku su po jednom pogodili Dario Radić i Jure Ilakovac

– Odradili su ljudi posao u leru, igraju s maksimalno dva dodira, mi to ne možemo pratiti. Imam osjećaj da su odradili lakši trening, svaka im čast, daleko su najbolji, čestitam im na pobjedi i naslovu prvaka i želim puno sreće u 3. HNL gdje im je svakako mjesto. Mojim dečkima nemam što zamjeriti, borili su se koliko su mogli, protiv ovakve momčadi više nismo mogli – riječi su Kreše Poletija, trenera Kaptola.

– Zaslužena i uvjerljiva pobjeda, čestitke dečkima na pobjedi, a ekipi Kaptola čestitam na fer i korektnoj igri – poručio je Ivan Pavković, trener Omladinca.

TOMISLAV – LIPIK 1925 1:0

Tomislav je u samoj završnici došao do nove pobjede, s bijele točke precizan je bio Stjepan Jandrlić koji je tako donio Tomislavu pobjedu i skok sve do 9. mjesta sa 25 bodova na računu! Momčad Ivana Putnikovića igra sjajno ovo proljeće, zaista su vrlo ugodno iznenađenje nakon što su jesenas dosta “brljavili”. Nikada ne komentiramo događaje na utakmicama na kojima nismo osobno bilo osim onoga što je jasno vidljivo iz službenih zapisnika, tako će i ostati ubuduće. No, večeras smo imali poduži razgovor s trenerom Lipika, inače iznimno korektnim i staloženim Marijom Milašinovićem. Ponovno ne komentiramo konkretnu utakmicu i događaje ili aktere iste nego pojavu koja nije rijetkost. Milašinović je u svojoj izjavi apostrofirao bahatost suca, apsolutno ne ulazimo u to što se ovog susreta tiče, no činjenica je da se to vrlo često događa i da šefovi sudačke organizacije moraju poraditi na tom segmentu, suci su službene osobe koje su u nogometnoj utakmici “pomoćna radna snaga”, oni su tu zbog nogometa, a ne da je nogomet tu zbog njih. Dobar dio tog bahatog ponašanja dolazi iz straha i nekvalitete. Na tom se u savezima mora početi raditi sustavno, educirati suce kako pravilima tako i ponašanju, jer kako reče trener Lipika, takvim ponašanjem pojedinci bacaju sjenu sumnje i na sve ostale.

– Čestitam svojoj ekipi na zalaganju i dobroj igri tokom cijele utakmice što nam je na kraju donijelo zaslužena 3 boda. Stvorili smo 10-ak izglednih prilika za gol, koje nismo uspjeli pretvoriti u zgoditak. Pobjeda u zadnjim minutama utakmice, strijelac Jandrlić sa 11 metara. Čestitam i gostima na fer i korektnoj utakmici – poručio je Ivan Putniković, trener Tomislava.

– Najprije bih čestitao Tomislavu na u konačnici zasluženoj pobjedi, a onda od srca zahvalio na prekrasnom dočeku, zaista su nas vrhunski ugostili, siguran sam da će se ovo prijateljstvo nastaviti i u sljedećim sezonama. 40 godina sam u nogometu, svašta sam prošao i vidio, ali ovako bahatog i prepotentnog suca još nisam sreo. Na stranu sve greške koje je radio na štetu i jednih i drugih, to mogu razumjeti, dešava se i najboljim sucima na svijetu. U 12. minuti nam je poništio čist gol, njihov golman i njihov igrač su se sudarili, mi zabili a on poništio i svirao prekršaj. Onda po meni nije svirao penal za domaćina, pa im je u 88. minuti izmislio nepostojeći. I opet kažem, na stranu to, to se može dogoditi. Ali da jedan takav moram reći balavac ne pokaže ni minimalno poštovanje prema jednom Robertu Alvižu ili bilo kojem drugom igraču je sramotno. Pola sata prije kraja mu je rekao “za tebe više nema faula”. Pa gdje to ima? Nadam se da sudačka organizacija ima načina kako zaustaviti ovakva ponašanja svojih članova, ovo je ljaga i na one dečke koji dođu svoj posao pošteno i korektno odraditi – izjava je Marija Milašinovića, trenera Lipika.

U 21. kolu dvije utakmice se igraju u subotu, a pet u nedjelju. U subotu, 08. 05. 2021. s početkom u 17,30 sati sastaju se Jakšić - Hajduk i Lipik 1925 - Slavonac. U nedjelju, 09. 05. 2021. s početkom u 17,30 sati igrat će Omladinac - Požega, Dinamo - Kaptol, Zadrugar - Sikirevci, Svačić - Kuzmica i Tomislav - Mladost. 

(sportalo.hr) 

Pročitano 474 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 03 Svi 2021 06:57