Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 03 Svi 2021 06:08

Slavonija osvojila sva tri boda na gostovanju kod Slavonca u Bukovlju, u 26. kolu 3. HNL - Istok

BUKOVLJE - Na posljednje dvije domaće prvenstvene utakmice u Bukovlju nogometaši Slavonca zabilježili su pobjede. Isto su očekivali i u susretu 26. kola Treće ligi istok protiv Slavonije iz Požege kako bi nastavili taj pozitivan niz utakmica na svom terenu, međutim, pokvarili su im ga gosti koji su zabilježili zasluženu pobjedu s 2:0.

Protiv požeške Slavonije nogometaši Slavonca u svom Bukovlju nisu odigrali kao na prijašnje dvije utakmice u kojima su došli do pobjeda protiv Đakovo Croatije i Sloge iz Nove Gradiške. Za razliku od tih utakmica trener Mario Petrović nije mogao računati na važne i standardne igrače iz veznog reda Mateja Gačića i Josipa Leticu, dok još nije bilo: Luke Dubca, Tomislava Ferića i od ranije Josipa Sušića.

Gostima iz Požege nedostajali su Matej Martinović i Mario Šipura, dok je pobjeda Slavonije s 2:0 zaslužena i treća uzastopna. Vrlo brzo u 11. minuti Slavonija je došla do vodstva. Domaći iskusni stoper Mirko Kruljac povukao je u svom kaznenom prostoru najboljeg igrača Požežana Ivana Antunovića, a sudac Nikola Vuković iz Osijeka pokazao je na najstrožu kaznu. Siguran izvođač bio je najbolji strijelac lige Matej Peharda koji je svojim 24. golom u sezoni malo popravio svoj učinak ispred klupskog suigrača Ivana Antunovića koji je u ovogodišnjem prvenstvu upisao samo 3 gola manje.

Do kraja poluvremena domaći su imali nekoliko dobrih pokušaja preko: Marka Mijića, Tomislava Rose i Dragana Sremca koji se silno trudio, ali bio je usamljen. Njemu su itekako nedostajali spomenuti Gačić i Letica bez kojih vezni red Slavonca nije niti približno isti.

Svi njihovi udarca bili su ili neprecizni ili ih je zaustavio vratar Mato Vasić. U drugom poluvremenu prvi je zaprijetio domaći sastav iz Bukovlja preko Danijela Nikolića, ali je na golu siguran Vasić. Nakon toga više je posla na drugoj strani imao čuvar mreže Slavonca Juraj Barukčić koji je imao nekoliko dobrih obrana, prvo Milobare u 58. minuti, a onda je nešto kasnije zaustavio i pokušaj Solića.

Požežani u svojim redovima imaju bivšeg prvoligaškog igrača Ivana Antunovića koji u ovom rangu natjecanju radi očitu razliku te je on u nekoliko situacija bio u glavnoj ulozi ne bi li postigao svoj 22. gol u sezoni. Međutim, do njega nije došao što zbog vratara Barukčića, što zbog svoje nepreciznosti.

Gosti s Orljave u 81. minuti tražili su novi kazneni udarac kada se upravo Antunović oslobodio nekoliko domaćih igrača i došao sam ispred Barukčića kada je pao, međutim, sudac Vuković nije po drugi puta pokazao na 11. metara niti je napadaču Slavonije pokazao žuti karton zbog simuliranja. Bez obzira na tu situaciju Slavonija je ipak u 89. minuti postigla drugi pogodak za riješenje ove utakmice. Dosuđen je opravdani indirekt za goste iz Požege iz neposredne blizine, a nakon što je Josip Solić kratko dao Dini Bognaru, on je loptu neobranjivo poslao pod gredu za konačnih Slavonac (Bukovlje) – Slavonija (Požega) 0:2.

Nogometaše Slavonca iz Bukovlja ovaj poraz ponovno je gurnuo na posljednje mjesto na prvenstvenoj ljestvici te ih do kraja očekuje grčevita borba za ostankom u ligi. S druge strane požeška Slavonija nalazi se u gornjem dijelu prvenstvene ljestvice te će momčad Dalibora Bognara u narednim utakmicama igrati opušteno i bez imperativa. 

Jedna tvrda i čvrsta utakmica. Domaćin se bori za goli život, a mi smo došli po pobjedu, odigrali jako dobro ali smo svejedno do samog kraja strepili za pobjedu. Osim golova imali smo još 2-3 jako dobre prilike, dok s druge strane mislim da smo Slavonac ostavili bez nekakve prave prilike tako da ne mogu nego biti vrlo zadovoljan igrom svoje momčadi. konačno uživamo, prošli smo kroz to nekakvo loše razdoblje, slijedi nam domaći dvoboj s Kutjevom, lokalni derbi, svi se jako dobro poznajemo i vjerujem da ćemo ponovno biti pravi i odigrati na visokoj razini – komentar je Dalibora Bognara, trenera Slavonije.

Rezultati 26. kola : Slavonac - Slavonija 0:2, Zrinski - Marsonia 1:0, Slavija - Graničar 2:0, Belišće - Vuteks Sloga 2:1, Vihor - Oriolik 0:1, Vukovar 1991 - Sloga 4:0,  Bedem - NAŠK 3:0, Čepin - Đakovo Croatia 1:3, Kutjevo - Valpovka 4:0.

"Plavi s Orljave" su na 6. mjestu i trenutno imaju 43 osvojena boda (12 pobjeda, 7 remija, 7 poraza) uz gol razliku 66:37. 

U 27. kolu Slavonija je domaćin Kutjevu, a taj susret igra se u subotu, 08. 05. 2021. s početkom u 17,30 sati na Stadionu kraj Orljave. U isto vrijeme sastaju se i Slavonac - Zrinski, Valpovka - Vukovar 1991, Sloga - Vihor, Oriolik - Čepin, Đakovo Croatia - Bedem, NAŠK - Belišće i Vuteks Sloga - Slavija. U nedjelju, 09. 05. 2021. s početkom u 17,30 sati igrat će Graničar  - Marsonia. 

(sportalo.hr) 

Pročitano 445 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 03 Svi 2021 07:06