Ispiši ovu stranicu
Utorak, 04 Svi 2021 11:55

U 11. kolu 2. ŽNL Parasan uvjerljivo dobio Ovčare u gostima, Lipa odigrala neodlučeno s Eminovcima na svom terenu, Slaven (Gradac) osigurao naslov prvaka

POŽEGA - U nedjelju, 02. svibnja su Požeško – slavonski županijski nogometni drugoligaši zaključili svoje 11. kolo u kojem je najraspucanija bila momčad Slavena iz Gradca koja je i matematički osigurala naslov prvaka 2. ŽNL. Kao što smo već spomenuli momčad iz Gradca je visokom pobjedom nad Slavonijom iz Prekopakre zacementirala svoj plasman u 1. Županijsku nogometnu ligu u natjecateljskoj sezoni 2021./2022. 

Bila je to odlična predstava momčadi iz Gradca koja je utrpala čak 13 komada desetkovanoj Slavoniji. Predvodio ih je Gradački velemajstor Marko Blašković s postignutih pet pogodaka, pratili su ga Josip Čolak i Andrej Peić sa tri, te Mario Franjić sa dva. Slaven je kroz cijelu sezonu pokazao kako je najspremnija i najkvalitetnija momčad lige, a to su i dokazali s tim što su već tri kola prije kraja prvenstva i matematički osigurali prvi naslov prvaka u 2. ŽNL te toliko željeni povratak u prvoligaško društvo.

Drugoplasirani Parasan je rutinski slavio na gostovanju u Ovčarama rezultatom 0-5. Predvodio ih je njihov najbolji strijelac Matej Ivanković s dva pogotka, a po jedan su dodali Goran Vidović, Stipo Koutni i Matej Marinović. Dinamo je na svom terenu u Badljevini slavio protiv BSK-a iz Biškupaca rezultatom 4-2. Kristijan Brandeis, Matija Martić, Leonardo Mlinarić i Danijel Isić svojim pogotcima donijeli su vrijednu pobjedu Dinamu dok su Pero Vidović i Dražen Bradić pogađali za goste iz Biškupaca.

U Staroj Lipi na Igralištu "Ritki gaj" su gostovali Eminovci, sastale su se dvije podjednake ekipe koje su nakraju i podijelile bodove. Odlično je krenulo za goste koji su poveli preko Bojana Crepulje na samom otvaranju susreta. Domaćin Lipa se vraća golom Valerija Klanfara koji je postigao pogodak krajem prvog dijela, a ispostavilo se da je postavio i konačan rezultat.

Utakmice 12. kola igraju se u nedjelju, 09. 05. 2021. s početkom u 17,45 sati, a sastaju se Parasan - Dinamo, Eminovci - Slaven, Slavonija - Ovčare i BSK - Lipa. 

(sportalo.hr) 

Pročitano 523 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 04 Svi 2021 12:28