Ponedjeljak, 10 Svi 2021 13:18

Pobjeda Dinama, poraz Požege u 21. kolu Međužupanijske nogometne lige

POŽEGA / SLAVONSKI BROD - Proteklog vikenda odigrane su sve utakmice 21. kola 1. Međužupanijske nogometne lige Slavonski Brod - Požega. U subotu su odigrane dvije utakmice, a u nedjelju preostalih pet. Požega je poražena na gostovanju u Gornjoj Vrbi od domaćeg Omladinca koji je s novim bodovima osigurao i matematički naslov prvaka dok je Dinamo na svom igralištu u Vidovcima svladao Kaptol. 

 JAKŠIĆ – HAJDUK 1:1 

Na Jajarama su se sastale dvije podjednake ekipe željne nadigravanja, iako na kraju domaća ekipa itekako ima za čime žaliti. Domaći su odlično ušli u susret gdje su na otvaranju nanizali 4,5 vrlo izglednih šanse od kojih na njihovu žalost ni jednu nisu uspjeli ugurati u mrežu. Kao uobičajeno kako to bude u nogometu kada ne zabiješ odmah primiš, i tako je i bilo. Gosti iz prvog svog ozbiljnijeg napada dolaze do vodstva. Sijevnula je jedna kontra, nakon koje je velemajstorski u rašlje s ruba 16 metara pogodio Stjepan Petrović za vodstvo svoje momčadi. S prednosti gostiju otišlo se na odmor. U drugom dijelu gosti su malo živnuli te su počeli bolje igrati, dok su domaći čekali svoju priliku. Dočekali su je iz prekida u 52. minuti kada je Domagoj Kovačević iz slobodnog udarca pogodio za povratak Jakšićana. Do kraja su Jakšićani imali još i stativu te su pokušali postići pobjednički pogodak koji su po prilikama zaslužili, ali lopta jednostavno nije htjela u gol. Tako da gosti mogu biti puno zadovoljniji s bodom nego domaći.

– Bila je dobra utakmica, prvo poluvrijeme nismo bili pravi iako smo imali šansi, no u nastavku smo se sabrali i odigrali odlično. Mislim da smo bili bolja momčad, ali kada ne zabiješ ovoliko šansi dobro je i kada ne izgubiš što se često zna dogoditi. Mi igramo stvarno dobro, ali imamo veliki problem sa realizacijom čitavo proljeće, nadam se da će nam se otvoriti da krenemo koristiti sve to što stvorimo. Hajduk se predstavio kao jedna dobra i organizirana momčad, na kraju je taj remi pošten ishod, igra se za golove ne za šanse – komentar je Marijana Bakule, trenera Jakšića.

LIPIK – SLAVONAC 1:0

Nogometaši Lipika minimalno su slavili protiv Slavonca i skočili na 4. mjesto Međužupanijske lige. Jedini strijelac bio je Ivan Rančić u 69. minuti utakmice. Slavonac je u debeloj krizi, ovo mu je četvrti uzastopni poraz i u Kapeli se očigledno jedva čeka kraj sezone.

– Za nas trenere utakmica je bila infarktna. Mislim da smo zasluženo pobijedili, imali smo više prilika, moj je dojam i da smo više željeli te bodove. Ne znam je li posljedica one moje prošle izjave, ali danas je suđenje bilo izvrsno, posebno ponašanje i odnos prema svim sudionicima. Oni su jako dobra ekipa, tehnički potkovana, pokazali su kvalitetu, ali rekao bih da smo bili bolji za taj jedan gol – rekao je Mario Milašinović, trener Lipika.

TOMISLAV – MLADOST 1:0

Tomislav nastavlja s odličnim proljećem, iako nije bilo uvjerljivo, i protiv Mladosti su upisali sva tri boda zahvaljujući Stjepanu Jandrliću koji je sigurno realizirao najstrožu kaznu. S ova tri boda Tomislav je praktično osigurao ostanak, do kraja mogu mirno uživati u nogometu i pokušati se popeti za još poneku poziciju. – Još jedna zaslužena pobjeda na domaćem terenu. Opet kroz niz stvorenih prilika ne uspijevamo postići pogodak. Do pogotka dolazimo u 60′ iz opravdano dosuđenog jedanaesterca. Siguran je bio Jandrlić. Čestitam svojoj ekipi, gostima i sucima na dobro odrađenoj utakmici – izjavio je trener domaćih Ivan Putniković. – Došli smo danas u Donje Andrijevce iskoristiti prekrasne uvjete za igru i bili smo prilično raspoloženi unatoč izostancima kojem smo danas imali u ekipi. Dominirali smo u posjedu lopte, iskoristili propuste u fazi obrane u domaćoj ekipi, ali u zadnjoj trećini nismo bili konkretni. Nažalost, gol smo dobili iz kaznenog udarca, pokušali doći do boda u zadnjih 30 minuta, ali nije išlo. Čestitam domaćoj ekipi, a mi gledamo već prema nedjelji i pripremi za goste iz Oprisavaca – rekao nam je Miroslav Stefanović, trener Mladosti.

DINAMO – KAPTOL 2:1

I kad nema Tomislava Žuljevića u Vidovcima nađu Tomislava koji zna zabiti! Već u 5. minuti Tomislav Smojvir s bijele točke donosi prednost Dinamu, a njegov suigrač Matija Sokić to u 24′ poništava autoglom. Nije to pokolebalo Smojvira, sredinom drugog poluvremena još jednom vara Romića i ostavlja sva tri boda u Vidovcima, ali ne samo to, stavlja flaster na mnoga usta koja su unaprijed znala rezultat ove utakmice. Malo su se prevarili!

– Čini mi se da je ovo bila najlošija utakmica koju smo odigrali ove sezone. Očekivali smo motiviranog protivnika koji se bori za opstanak u ligi i znali da neće biti lagano pogotovo što smo nakon svega ostali i bez Žuljevića. Teško smo izlazili na protivničku polovicu, još teže zadržavali loptu i smisleno kreirali akcije ali i uz sve probleme uspjeli smo dodatnim trudom osvojiti sva tri boda. Kaptolu želim sreću u završnici prvenstva a mi ćemo se probati ekipirati i unatoč brojnim izostancima odigrati završnicu prvenstva što kvalitetnije – izjava je Krunoslava Podoljaka, trenera Dinama.

– Čestitam Dinamu na čistoj pobjedi ali ipak mi je žao što nismo uzeli bod, mislim da smo ga igrom zaslužili. Malo smo se ekipirali i odmah to izgleda puno bolje, uz to njima je nedostajao Žuljević pa smo mogli do pozitivnog rezultata. Rano smo dobili gol iz opravdanog jedanaesterca, vratili smo se i dugo bili u igri, ali nažalost nismo izdržali do kraja – riječi su Kreše Poletija, trenera Kaptola.

OMLADINAC – POŽEGA 3:0

Sada je i službeno, Omladinac je prvak i sljedeće sezone igrat će u 3. HNL Istok! Iznimno dominantno, bez poraza kroz čitavu sezonu! Sigurni su bili i protiv Požege koja bodove mora tražiti protiv momčadi koje su manje kvalitete od Pavkovićevog stroja. Luka Akšamović i Ivan Martić pogađali su u prvom dijelu, a u nastavku je konačnih 3:0 postavio Marin Begić. – Mislim da smo danas zasluženo slavili protiv jako dobre ekipe Požege i matematički osvojili naslov prvaka 4.lige. Čestitke mojim igračima na fantastičnom uspjehu, a ekipi Požege želimo sretno dalje – rekao je trener prvaka Ivan Pavković.

SVAČIĆ – KUZMICA 7:2

Svačić je rutinski osvojio bodove protiv Kuzmice, već do poluvremena sve je bilo jasno, golovima Vrhovca, Nižića i dva puta mladog Grgića imali su 4:1, u nastavku je Grgić dodao još jedan, a osim njega zabijali su i Jurić i Vrljić, dok su počasne golove u svakom poluvremenu zabili Luka Šporčić i Benjamin Banožić.

ZADRUGAR – SIKIREVCI 1:2

Sjajnu utakmicu odigrali su Zadrugar i Sikirevci, moglo je to i na jednu i na drugu stranu, prigoda su imali i jedni i drugi a na kraju su u završnici sretniji i spretniji bili gosti iz Sikirevaca. Sjajnim golom iz slobodnog udarca Tomislav Galovac donio je prednost Zadrugaru, do odmora se za poravnanje pobrinuo Josip Petrić iz kaznenog udarca, a u drugom poluvremenu slavlje gostima donio je Zvonimir Nikolić

– Današnji derbi je bio jako težak a takvog smo i očekivali. Sama utakmica je bila dosta nervozna gdje su se gosti bolje snašli i pobijedili. Moja ekipa je izgleda izgorjela od prevelike želje. Ovako suđenje kakvo je danas bilo volio bih imati ja na gostovanju ali nažalost nemam ga. Gostima čestitam na pobjedi a mojoj ekipi želim više sreće u slijedećoj utakmici – izjavio je Josip Lončarević, trener Zadrugara.

U 22. kolu četiri utakmice igraju se u subotu, a tri u nedjelju. U subotu, 15. 05. 2021. s početkom u 17,30 sati sastaju se Hajduk - Svačić, Požega - Dinamo, Kuzmica - Omladinac i Slavonac - Tomislav. U nedjelju, 16. 05. 2021. u 17,30 sati igrat će Mladost - Zadrugar, Sikirevci - Jakšić i Kaptol - Lipik 1925. 

 

Pročitano 575 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 10 Svi 2021 14:23