Utorak, 11 Svi 2021 06:27

U 12. kolu 2. ŽNL Parasan uvjerljivo svladao Dinamo (Badljevina), Lipa odigrala neodlučeno u Biškupcima

POŽEGA - U nedjelju, 09. 05. 2021. odigrane su sve utakmice 12. kola 2. Županijske nogometne lige Požeško - slavonske. Parasan i Slavonija iz Prekopakre upisali pobjede, a ostala dva susreta između Eminovaca i Slavena te BSK-a i Lipe završili su neodlučeno.

Eminovci su na svojoj Kockici uspjeli otkinuti bod do sada nepogrešivom Slavenu. Bila je to čvrsta muška utakmica sa puno nervoze i žustrih prekršaja gdje su se u takvoj igri puno bolje snašli dečki iz Eminovaca, dok je prva momčad lige ušla sa puno grča u susret.

Krenulo je odlično za Žutu podmornicu koja odmah na otvaranju susreta dolazi do vodstva preko Luke Novinca koji se nakon greške gostujuće obrane nalazi sam pred Gaziljom i mirno donosi vodstvo svojoj momčadi. Nakon toga gosti iz Gradca su se malo sabrali i krenuli po što brži pogodak izjednačenja koji su postigli u 20. minuti preko Marka Blaškovića koji se nakon kornera najbolje snalazi i mirno pogađa za poravnanje rezultata. S izjednačenim rezultatom otišlo se na odmor.

U drugi dio gosti ulaze odlučnije i bolje gdje se odmah vidjelo da žele postići što prije pogodak, a domaća momčad im je pokušavala pomrsiti planove s brzim kontrama. U 54. minuti Slaven preokreće rezultat u svoju korist, Antun Soldo je sa 17, 18 metara odlično poklopio loptu s kojom je neobranjivo počistio paučinu iz rašlji. Nakon toga vodila se jedna žustra bitka na sredini terena, sve do 66. minute kada je sjevnula jedna brza kontra iz koje domaći dolaze do izjednačenja, strijelac je Bojan Crepulja.

Nakon toga su se Eminovci skroz digli gdje su imali dvije stopostotne prilike koje je odlično izvukao gostujući vratar Ivan Gazilj, taman su se gosti malo oporavili od te dvije šanse i krenuli u napad, ali su domaći izvukli još jednu brzu kontru iz koje Nikola Obradović donosi prednost svojoj momčadi u 89. minuti. Kada su svi mislili da je gotovo i da će Žuta podmornica ostaviti sva tri boda kod kuće, ukazao se Andrej Peić koji je odmah nakon izvođenja centra poslao jednu nezgodnu loptu u 16. metara koja je prevarila vratara Eminovaca i pogodio za 3-3.

Do kraja su gosti imali još jednu stopostotnu priliku za pobjedu, ali iz ogleda 1 na 1 između Roberta Novića i domaćeg vratara Mateja Kadežabeka, Kadežabek izlazi kao pobjednik i sjajnom obranom ostavlja vrijedan i zaslužen bod na svom terenu.

Parasan je na svom terenu do vrha napunio mrežu Dinama iz Badljevine, konačan rezultat bio je 11:0. Kako stoji u zapažanju delegata gosti su došli sa samo 9 igrača što je uvelike olakšalo domaćima da upišu ovu visoku pobjedu. Prvo ime susreta bio je Matej Ivanković koji je postigao 6 pogodaka te se tako progurao na prvog strijelca lige s 21 – im postignutim pogotkom, dva je dodao Nikola Franikić, a po jedan Matej Marinović, Ilija Dadić i vratar Domagoj Mandić iz jedanaesterca.

Momčad Slavonije iz Prekopakre upisala je drugu pobjedu u sezoni, svladali su Ovčare rezultatom 5-2. BSK i Lipa odigrali su susret bez pogodaka.

U pretposljednjem, 13. kolu koje će se igrati u nedjelju, 16. 05. 2021. s početkom u 17,45 sati sastaju se Lipa - Parasan, BSK - Eminovci, Dinamo - Slavonija i Ovčare - Slaven. 

(sportalo.hr)

Pročitano 448 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 11 Svi 2021 06:42