Ispiši ovu stranicu
Petak, 14 Svi 2021 12:59

Jurica Janković izabran za novog predsjednika NK Dinamo Vidovci Dervišaga

VIDOVCI - Na redovnoj godišnjoj sjednici Skupštine Nogometnog kluba Dinamo Vidovci-Dervišaga za novog predsjednika je izabran Jurica Janković koji je do sada bio član Izvršnog odbora kluba. Na mjestu predsjednika zamijenio je Tomislava Čabraju koji je bio čelni čovjek kluba punih 10 godina, odnosno od 2011. do 2021. Čabraja je na prvi četverogodišnji mandat izabran 2011, na drugi 2015, a na treći 2019 pa tako čelno mjesto kluba napušta na polovici trećeg mandata. 

U tih 10 godina klupska uprava je pod Čabrajinim vodstvom napravila jako puno na infrastrukturi pa Vidovčanima mogu pozavidjeti i klubovi iz viših rangova natjecanja. Uređene su svlačionice, klupska kantina i sala kao i tajništvo, a kompletna klupska zgrada je proširena i obnovljena čime je cijeli Sportsko - rekreacijski centar u Vidovcima dobio potpuno novi i ljepši izgled. 

Napravljen je i malonogometni teren s umjetnom travom kao i još jedan pomoćni teren srednjih dimenzija, a oba ta igrališta kao i glavni teren su pokriveni najmodernijom LED rasvjetom. Uz to je postavljen i elektronski semafor kao i nove kućice za rezervne igrače koje su i prebačene na južnu stranu glavnog terena dok su prije bile na sjevernoj strani. 

Uz znatno poboljšanje uvjeta ostvaren je i pomak u sportskim rezultatima kluba. Prva momčad Dinama je pod vodstvom trenera Kreše Poletija u sezoni 2014./2015. osvojila prvo mjesto u 1. Županijskoj nogometnoj ligi i igrala kvalifikacije za 4. HNL - Istok. Današnja momčad seniora koju vodi trener Krunoslav Podoljak je trenutno na odličnom, trećem mjestu Međužupanijske nogometne lige Slavonski Brod - Požega, a nakon lošeg starta prošle jeseni u svojoj debitantskoj sezoni, Vidovčani su trenutno najbolje plasirani klub iz naše županije u četvrtom državnom rangu. 

Osim toga mlađi i stariji pioniri kluba se natječu se od ljeta 2019. godine u 1. Kvalitetnoj ligi mladeži Slavonije i Baranje dok se početnici natječu u Međužupanijskoj ligi početnika. U Županijskim ligama mladeži natječu se predpočetnici, juniori i stariji pioniri. U klubu svakodnevno trenira stotinjak djece i mladih s kojima vrijedno rade treneri Krunoslav Pranjić, Ivan Marić i Alen Božić.

Klub je 2016. godine obilježio 70 godina postojanja i uspješnog rada organiziranjem svečane Skupštine u Gradskom kazalištu Požega kao i izdavanjem prigodne klupske monografije pod nazivom “70 godina nogometa u Vidovcima i Dervišagi”, koja je djelo grupe autora (Jurica Bešlić, Goran Đurđević, Vesna Milković, Jelenko Topić), a bogato je opremljena fotografijama, statistikama, tablicama i sjećanjima sudionika te donosi i svojevrsnu priču o dva naselja, o tradiciji zajedništva i sportskog entuzijazma.

U 2021. godini NK Dinamo Vidovci Dervišaga ima čak 173 člana s kupljenom članskom iskaznicom pa i to pokazuje koliko je Dinamo praćen i koliko je brojno njegovo navijačko tijelo. 

Novi predsjednik Jurica Janković je igrao za sve mlađe kategorije kluba kao i za prvu momčad, dugi niz godina je član uprave kao i veteranske momčadi kluba, upoznat je s radom kluba i aktualnim stanjem pa će sigurno nastaviti uspješno voditi klub u narednom razdoblju.  

 

 

Pročitano 672 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 14 Svi 2021 15:28