Ponedjeljak, 17 Svi 2021 11:52

Požega pobijedila Dinamo u gradskom derbiju 22. kola MŽNL Slavonski Brod - Požega

SLAVONSKI BROD / POŽEGA - U gradskom derbiju 22. kola Međužupanijske nogometne lige nogometaši Požege su na svom terenu pobijedili Dinamo (Vidovci Dervišaga) rezultatom 2:1 i napravili važan korak prema ostanku u ligi. U narednom kolu Požega gostuje u Lipiku dok će Dinamo u susjedskom derbiju ugostiti Kuzmicu. 

HAJDUK – SVAČIĆ 1:0

Hajduk je u derbiju kola minimalno slavio protiv drugoplasiranog Svačića i zadržao se u gornjem dijelu ljestvice. Strijelac pogotka vrijednog 3 boda bio je Stjepan Petrović 15-ak minuta prije kraja, a utakmica je bila izvrsna, prigoda je bilo i pred jednim i pred drugim vratima.

– Čestitam dečkima od sveg srca na prikazanoj igri, želji, borbi i svim zadacima kojima smo se dogovorili i koji su to lavovski odradili… bravooo!! Zasluženo smo pobijedili mada moram pohvaliti i goste na dobroj i muški odigranoj utakmici. Mi se okrećemo nastavku prvenstva i napraviti što bolji rezultat do kraja i tome što nas očekuje – izjavio je Tomislav Kužilek, trener Hajduka.

KUZMICA – OMLADINAC 0:2

U dvoboju Davida i Golijata David je ostavio odličan dojam, ali se Golijat izmaknuo i odnio pobjedu. Najbolji pojedinci utakmice bili su Siniša Klasić i Kristijan Brkić, pa je jasno da je utakmica obilovala prigodama i na jednoj i na drugoj strani. Iskustvo i navika pobjeđivanja prevagnuli su na stranu prvaka za koga su zabijali Karlo Baričević i Marin Begić.

– Večeras su obje ekipe bile raspoložene za igru i mislim da gledatelji mogu biti zadovoljni prikazanom igrom. Ekipa Kuzmice prema prikazanoj večerašnjoj igri sigurno bi trebala imati puno više bodova nego što sad trenutno ima i svakako čestitke na fer i korektnoj igri – riječi su Ivana Pavkovića, trenera Omladinca

POŽEGA – DINAMO 2-1

Dinamo je u Požegu stigao bez svog najboljeg strijelca Tomislava Žuljevića koji svoj životni put nastavlja u Njemačkoj, te bez trenera Krunoslava Podoljaka koji je na bolovanju zbog korona virusa. Na Rekreaciji su se sastale dvije dobre momčadi koje su bile željne igre i nadigravanja. Požežani su odigrali jednu odličnu partiju u kojoj su cijelu utakmicu imali terensku inicijativu i nadmoć. Prvo poluvrijeme su imali par izglednih šansi, ali na njihovu žalost nisu uspjeli stići do vodstva, dok su gosti iz Vidovaca praktički imali jednu malo bolju priliku koju je lakoćom obranio domaći vratar Alen Leist. U drugom dijelu ista stvar kao i u prvom domaći imaju terensku inicijativu, a gosti pokušavaju uzvratiti iz kontre. U 56. minuti Krunoslav Kahanek dovodi svoju momčad u prednost s bijele točke, a samo šest minuta nakon toga Josip Škoda se najbolje snalazi nakon kornera i povisuje rezultat. Kristijan Zapalac je u 92. minuti postigao počasni pogodak za goste iz slobodnog udarca, ali za nešto više nije bilo vremena.

SLAVONAC – TOMISLAV 4:1

Slavonac je frustraciju zbog lošijih rezultata iskalio na Tomislavu i došao do uvjerljive pobjede. Josip Mijić je zabio dva gola u prvom poluvremenu i trasirao put do pobjede domaćinu, u nastavku Josip Gospočić povećava prednost, a Igor Bešlić nakratko vraća goste u igru, da bi konačnih 4:1 postavio Marko Ralašić u samoj završnici ove odlične utakmice u kojoj su i jedni i drugi imali još dosta prigoda.

– Čestitam domaćinima na zasluženoj pobjedi. Mi danas nismo bili pravi. Treba ovu utakmicu što prije zaboraviti i okrenut se novoj utakmici idući vikend kada nam dolazi ekipa iz Kuzmice – izjavio je Ivan Putniković, trener Tomislava.

U nedjeljnom dijelu 22. kola Međužupanijske lige Slavonski Brod – Požega odigrana su tri susreta.

MLADOST – ZADRUGAR 2:2

Uzbudljivo je bilo u Sibinju, činilo se da će bodovi put Oprisavaca nakon prvih 45. minuta kada su gosti golovima Kristijana Blaževića i Tomislava Galovca. U nastavku su dugo mreže mirovale, a onda u samo tri minute Mladost dolazi do poravnanja, najprije je Anto Gavran pogodio s bijele, točke, a odmah nakon njega kapetan Ivan Abramović poravnava i postavlja konačni rezultat.

– Vrlo zanimljiva i dinamična utakmica u Sibinju danas. Unatoč početnoj dominaciji dobivamo 2 gola nakon grešaka u obrani od duge lopte. U drugom poluvremenu nastavljamo sa strpljivom igrom i postižemo dva pogotka. Na kraju moramo biti zadovoljni bodom protiv vrlo dobre ekipe iz Oprisavaca – riječi su Miroslava Stefanovića, trenera Mladosti.

– I danas smo odigrali infarktnu utakmicu ali zato je nogomet i zanimljiv. Vodili smo veći dio utakmice a na kraju moramo biti zadovoljni i neriješenim. Domaćinu želim uspjeh u borbi da ostane u ligi a svojoj ekipi čestitam na bodu koji nam je vratio samopouzdanje za slijedeće utakmice – komentar je Josipa Lončarevića, trenera Zadrugara.

SIKIREVCI – JAKŠIĆ 3:0

Sikirevci su uvjerljivo slavili protiv Jakšića koji će očigledno u posljednja četiri kola i te kako razmišljati o tome kako izbjeći 13. poziciju. Jedini strijelac u prvom poluvremenu bio je Zvonimir Nikolić, dok su u nastavku mrežu mladog Josipa Ivića pogađali Antun Kladarić te Davor Rakitić.

– Zaslužena pobjeda domaćina. Mi nismo bili pravi, loše smo ušli u utakmicu, nekoliko izostanaka se danas osjetilo na našoj igri. Čestitam Sikirevcima na zasluženom slavlju, a mi nećemo očajavati, odmah se okrećemo sljedećoj utakmici u kojoj moramo biti na puno višoj razini – kazao nam je Marijan Bakula, trener Jakšića.

KAPTOL – LIPIK1925 4:3

Odlična nogometna predstava u Kaptolu, gledatelji, pogotovo neutralni, mogli su uživati. Krenulo je sjajno za Kaptol, kako se i očekivalo stvar je u svoje ruke uzeo iskusni ali i dalje fantastični Mile Pavelić, izborio je slobodni udarac na 20-ak metara a onda ga sam i izveo, i to velemajstorski! Pogodio je suprotni donji kut, lopta je od vratnice završila u mreži nemoćnog Zanettija. Lipik je nakon toga pokušavao doći do poravnanja, no u 20. minuti ponovno je na sceni veliki Mile, sada je probio bok, pa povratnom savršeno poslužio Romšteina koji pogađa za 2:0. Pred sam odlazak na odmor Ivan Rančić s desne strane ulazi u kazneni prostor i topovskim udarcem probija nemoćnog Mikića za povratak Lipika u igru u najbolje moguće vrijeme. Planirali su gosti pritisnuti od početka, ali plan pada u vodu već nakon tri minute, mladi Filip Matić ušao je u kazneni prostor, branič gostiju ga sapliće i Romštein dobiva priliku s bijele točke ponovno odvesti Kaptol na +2. Zanetti je pogodio stranu, ali udarac je bio suviše precizan i snažan da bi se mogao obranit. Deset minuta kasnije Ilija Zec odlično probija bok, povratnom traži nekog od suigrača ali nalazi Ivana Hrušku koji zakucava loptu u vlastitu mrežu i Lipik je ponovno na -1. Ni taj rezultat nije potrajao, samo 3 minute nakon toga kapetan Valentin Pranjić zabija za 4:2 što je bio rezultat sve do same završnice kada je Marin Tomić pogodio za 3:4 što je i ostao konačni rezultat. Moramo dodati i poneku riječ o suđenju. Prije svega treba napomenuti da je najbolji igrač gostiju bez konkurencije Roberto Zanetti, skinuo je još 4-5 iznimno teških situacija, stigao je Kaptol još ponešto i promašiti i pobjeda domaćina je apsolutno zaslužena. Ali dojam o suđenju je – loš. Posebno se to tiče pomoćnih sudaca. Rađenović je u prvom dijelu digao jedno zaleđe gostima kada je Miladinović bio gotovo dva metra u dozvoljenoj poziciji. A onda u nastavku pušta zaleđe od gotovo deset metara, Pavelić je nonšalantno prebacio Zanettija koji nije ni pokušavao braniti jer je bilo vidljivo s Papuka da je zaleđe, a onda je Rađenović na čuđenje svih pokazao na centar. Nevjerojatno, to se ne može ne vidjeti. Nakon par minuta objašnjavanja čini se da je baš Pavelić uspio nagovoriti suce da pokažu da je bilo zaleđe. S druge strane sudac Šimunović je već u 62′ imao je problem dotrčati do centra obaviti izmjenu, u 90′ dok je gost jurio zaostatak je “pješice”, s noge na nogu obavio povratak od centra do kornera, a onda kod posljednje izmjene nije ni pokušavao doći do centra nego je s druge strane terena dotrčao glavni sudac. Što se Vukoje tiče zapravo mu se i nema što zamjeriti, velikih grešaka nije imao, pokazao je puno strpljenja prema obje klupe, kazneni udarac nije sporan, tek ponešto previše prekidanja igre, ali sve u svemu on je svoj posao odradio solidno.

– Napokon smo se kompletirali, danas nam je samo Pavle nedostajao zbog kartona, vratio nam se i Sadilek nakon duže stanke i to odmah puno bolje izgleda. Mislim da smo odigrali stvarno sjajnu utakmicu, osim četiri gola mogli smo i trebali zabiti još barem toliko, ali Lipik ima daleko najboljeg golmana lige koji je to danas i zorno pokazao. Utakmica je bila odlična, gost je došao igrati, nama to i odgovara kada smo kompletni i mislim da pobjedi nema zamjerke, utakmica je bila vrlo korektna s obje strane, suđenje isto tako dobro – izjava je Kreše Poletija, trenera Kaptola.

Tri utakmice 23. kola igrat će se u subotu, a četiri u nedjelju. U subotu, 22. 05. 2021. s početkom u 17,30 sati sastaju se Lipik 1925 - Požega i Jakšić - Zadrugar dok će od 20,00 sati igrati Slavonac - Mladost. U nedjelju, 23. 05. 2021. u 17,30 sati sastaju se Tomislav - Kaptol, Dinamo - Kuzmica, Omladinac - Hajduk i Svačić - Sikirevci. 

(sportalo.hr)

 

 

Pročitano 546 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 17 Svi 2021 13:58