Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 17 Svi 2021 12:08

Croatia (Mihaljevci) pobijedila Mladost (Pavlovci) u 22. kolu 1. Županijske nogometne lige

POŽEGA - U subotu je odigran samo jedan susret 22. kola 1. Županijske nogometne lige Požeško - slavonske u kojem je Graničar (Zagrađe) osvojio sva 3 boda na gostovanju kod Sloge. Croatia je dan poslije na svom Grabovcu svladala Mladost rezultatom 1:0. Graničar (Bučje) nije došao na utakmicu u Vetovo

SLOGA – GRANIČAR (Z) 1:2

U Golobrdcima su se sastale dvije dobre ekipe željne igre i nadigravanja. Bila je to jedna otvorena utakmica sa dosta prilika s obje strane, na kraju je Graničar uspio upisati minimalnu pobjedu, ali da je rezultat otišao na bilo koju stranu ne bi bilo ne zasluženo. Krenulo je odmah žustro, Sloga je na početku imala dvije dobre prigode koje nisu uspjeli realizirati, a onda su se gosti iz Zagrađa probudili i preko svog ponajboljeg pojedinca Vinka Ančurovskog dolaze do prednosti u 38. minuti. Sloga se nakon samo četiri minute ekspresno vraća preko Luke Biondića, a s neriješenim rezultatom se odlazi na odmor. U drugom dijelu vodila se čvrsta bitka na sredini terena uz pokoju prigodu, sve do zadnjih desetak minuta kada gosti dobivaju priliku s bijele točke. Josip Petković je mirno realizirao jedanaesterac i donio vrijednu pobjedu svojoj momčadi.

– Odličnu utakmicu smo odigrali danas, malo smo se kompletirali u odnosu na prošlo kolo iako nas je i danas bilo samo 14. Čestitam mojim dečkima na borbenosti. Zaslužili smo barem bod, mogli smo i do sva 3 da smo zabili prilike kod 0-0 i 1-1, na kraju smo poraženi, ali to je sve nogomet, zato ga toliko svi volimo. Čestitam Graničarima iz Zagrađa na pobjedi, oni su u posljednje vrijeme u pravoj euforiji i ekspanziji, imaju odličnu momčad, atmosferu u i oko kluba, puno ljudi koji ih prate, sjajne rezultate, želim im da tako nastave i dalje. Koristim ovu priliku i da BSK Buku čestitam na novom naslovu prvaka ove naše požeške Primere. Mi ćemo u posljednja 4 kola protiv Omladinca, Dinama, BSK-a i Dobrovca probati skupiti što više bodova kako bi što uspješnije završili ovu sezonu, a onda se okrećemo novom prvenstvu i obilježavanju 90 godina naše, Sloge koja je osnovana daleke 1932 godine. Nogomet nogometašima! – izjavio je Jurica Bešlić, trener Sloge.

GRAŠEVINA – GRANIČAR (B) 3:0 (bez borbe)

Dvoboj u Vetovu nažalost nije odigran jer se gosti iz Bučja nisu ni pojavili pa je Graševina bez borbe osvojila tri boda, a Graničar si potpisao put u 2. ŽNL. – Danas nam gosti nažalost nisu došli. Iskoristili smo ovakvu situaciju i odigrali prijateljsku utakmicu sa našim juniorima. Zahvaljujem se kolegi Krešimiru Kličeku treneru juniora što je brzo reagirao i okupio juniore. Juniorima veliko hvala i samo tako nastavite – rekao nam je trener Graševine Dario Pažin.

HRVATSKI DRAGOVOLJAC – SULKOVCI 0:1

Sulkovci su odnijeli tri boda iz Drenovca i potvrdili sjajnu formu u posljednje vrijeme, ovo im je četvrta pobjeda u nizu i od ozbiljnog kandidata za ispadanje pretvorili su se u momčad koja može završiti u gornjem domu 1. ŽNL. Po staroj devizi tko će kome nego svoj svome jedini strijelac, i to da bude bolnije u 90′, bio je Robert Vidakušić koji je nebrojeno puta donosio radost navijačima Dragovoljca golovima u njihovom dresu.

CROATIA (DO) – PAPUK 0:3

Papuk je opravdao status favorita i sve je bliže tom toliko željenom 2. mjestu koje bi trebalo voditi u MŽNL u sljedećoj sezoni, iako s obzirom na sve što se događalo proteklog ljeta – tko zna. Dva puta domaću mrežu je pogodio iskusni Nikola Miholić, a između ta dva gola u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena pogodio je i Mihael Matković – Grgić.

– Čestitke mojim dečkima na odličnoj utakmici, bili smo puno bolja ekipa. Danas je Nikola Miholić odigrao odličnu tekmu postigao dva gola i osigurao pobjedu. Mi se okrećemo Drenovcu gdje idemo po tri boda. Čestitam dečkima iz Obriježi na gostoprimstvu i fer igri, pohvalio bi i sudačku trojku koja je odradila odličan posao – izjava je Dalibora Banovića, trenera Papuka.

CROATIA (M) – MLADOST 1:0

Minimalno slavlje Croatije kojom ostaje u borbi za treće mjesto iako im forma u posljednje vrijeme nije na pravoj razini. Mladost je u Mihaljevce stigla puna samopouzdanja nakon dvije uvjerljive pobjede, odigrala dobru utakmicu i protiv Vrgočeve momčadi, no zahvaljujući Lovri Zeljku ostali su praznih ruku na ovom gostovanju.

– Nogomet nogometašima – poručio je Goran Vrgoč, trener Croatije.

– Čestitam ekipi Croatije na pobjedi! Napokon smo tamo gdje pripadamo. Dosegnuli smo nivo gdje mogu reći da sam iznimno zadovoljan igrom svoje momčadi, a još imamo veliki prostor za napredak. Danas smo imali igru, posjed lopte, inicijativu… Prava je šteta što nismo zabili. Idemo dalje jer mi smo NK Mladost Pavlovci!!! – rekao je Igor Smoljanović, trener Mladosti.

DOBROVAC – OMLADINAC 1:1

Dobrovac i Omladinac remizirali su nakon izjednačenih 90 minuta u kojima nije bilo previše prigoda za pogotke. U skladu s tim su i postignuta dva, oba nakon prekida, ali na fantastičan način. Najprije je preko zida za vodstvo Dobrovca pogodio Siniša Poletto u 75′, a onda 10 minuta kasnije ponovno iz slobodnog udarca pogađa Tomislav Topalović. U posuđenim kopačkama!

– Malo oslabljeni otišli smo na daleko gostovanje u Dobrovac odakle smo se vratili sa zasluženo osvojenim bodom. Utakmica puna trke, agresivnosti sa oba dvije strane. Tehnički još malo na višem nivou. Dva prekida, dva gola. Trener- igrač se treba ostaviti nogometa jer je došao na utakmicu bez kopački. Hvala domaćinu na gostoprimstvu i sretno im dalje – poručio je trener – igrač Omladinca Tomislav Topalović.

BSK – DINAMO 4:2

Nakon šoka u Čaglinu BSK se vratio pobjedama iako je i Dinamo pružio dobar otpor prvacima. Hattrick je za domaće postigao kapetan Tomislav Tvrdy a među strijelcima mu se pridružio Matej Blašković koji je zabio prekrasan pogodak iz slobodnog udarca. Gosti su svoja oba zabili s bijele točke, Josip Božić zabio je za 1:1 u 33. minuti, a Jakov Jakić za konačnih 4:2 u 73′.

– Čestitam svojim dečkima na pobjedi i ekipi Rajsavca na fer i korektnoj utakmici. Nogomet nogometašima – izjava je Josipa Jakovljevića, trener BSK-a.

– Danas je došlo 12 lavova i ja prvaku gdje smo pružili dobar otpor, utakmica fer i korektna bez kartona, sudačka trojka odradila svoj posao vrhunski. Čestitao bi Buku na zasluženo osvojenom 1. mjestu, sretno svima dalje – poručio je trener Dinama Ivica Blašković.

Tri utakmice 23. kola igrat će se u subotu, a četiri u nedjelju. U subotu, 22. 05. 2021. u 17,45 sati sastaju se Dinamo - Dobrovac i Mladost - Croatia (DO) dok će od 18,00 sati igrati Papuk - Hrvatski dragovoljac. U nedjelju, 23. 05. 2021. u 17,45 sati igrat će BSK Buk - Graševina, Omladinac - Sloga, Graničar (Z) - Croatia (M) i Sulkovci - Graničar (B).

Pročitano 576 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 17 Svi 2021 12:40