Ispiši ovu stranicu
Utorak, 18 Svi 2021 09:49

Lipa uvjerljivo svladala Parasan u gradskom derbiju 13. kola 2. Županijske nogometne lige

POŽEGA - Požeško – slavonski županijski nogometni drugoligaši u nedjelju, 16. 05. 2021. su odigrali svoje pretposljednje, 13. kolo u kojem su Lipa i Dinamo iz Badljevine slavili kod kuće, a Eminovci i Slaven u gostima.

Slaven je već odavno zaključio posao u 2. ŽNL tako da sada lagano odrađuje posao do kraja i mirno čeka kraj prvenstva kako bi se mogli pripremati za viši rang. Ovoga puta prepreka im je bila momčad iz Ovčara koju su rutinski svladali rezultatom 0:7. Gosti su od početka susreta igrali lagano bez ikakvog pritiska točno onoliko koliko im treba za mirnu pobjedu.

Domaći su se nekako i držali dvadesetak minuta sve dok gosti nisu namjestili svoje nišanske sprave. Robert Nović je zabio tri pogotka do kraja prvog dijela, a u drugom su gosti samo mirno dovršili posao. Još jednom je pogodio Nović, a po još jedan su dodali Mateo Pavlović, Marko Blašković i Petar Jozić.

Lipa je na svom terenu "Ritki gaj" u Staroj Lipi uspjela svladati drugoplasiranog Parasana rezultatom 5-2. Bila je to dobra i zanimljiva utakmica sa dosta prigoda u kojoj su domaći zasluženo slavili. Odlično je krenulo za domaćina koji je već nakon 9 minuta igre imao dva gola prednosti koju su im donijeli Dario Petrović i Marin Mijatović. Nakon samo osam minuta igre Ante Abramović smanjuje zaostatak gostiju, ali to je trajalo samo dvije minute jer Valerije Klanfar opet povisuje rezultat na dva gola prednosti. Nakon toga najbolji topnik Parasana, Matej Ivanković vraća opet goste u igru i smanjuje rezultat s bijele točke, s prednosti od 3-2 Lipa je otišla na odmor. Nakon samo pet minuta nastavka Goran Bradić postiže pogodak za dvostruku prednost, a Marin Mijatović je u 78. minuti svojim drugim pogotkom postavio konačan rezultat.

Eminovci su teškom mukom uspjeli svladati BSK u Biškupcima minimalnim rezultatom od 0-1. Domaći su stvarali prilike tokom cijele utakmice koje nisu uspjeli pretvoriti u pogodak, a kako to inače bude kada ne zabiješ onda primiš. Tako je i bilo gosti su pred kraj utakmice preko Luke Novinca došli do minimalne pobjede.

Dinamo je u svojoj Badljevini minimalno bio bolji od Slavonije iz Prekopakre. Leonardo Mlinarić je na samom početku susreta bio miran s bijele točke i tako je donio svojoj momčadi nova tri boda.

Sve utakmice posljednjeg, 14. kola igraju se u nedjelju, 23. 05. 2021. s početkom u 17,45 sati. Sastaju se Parasan - BSK, Slavonija - Lipa, Eminovci - Ovčare i Slaven - Dinamo.

(sportalo.hr)

Pročitano 556 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 18 Svi 2021 11:31