Ponedjeljak, 24 Svi 2021 08:36

Croatia pobijedila u gostima Graničar (Zagrađe) u 23. kolu 1. Županijske nogometne lige

POŽEGA - U subotu su odigrana prva tri susreta 23. kola 1. Županijske nogometne lige Požeško slavonske u kojima su nogometaši Dobrovca gostovali u Rajsavcu, Obrijež je putovala u Pavlovce, a Papuk je na svom stadionu u Velikoj bio domaćin Hrvatskom Dragovoljcu.

DINAMO – DOBROVAC 3:1

Dinamo je na svom terenu upisao nove bodove, već do poluvremena su riješili pitanje pobjednika s tri gola, strijelci su bili Ivan Triska, Željko Tomić i Rafael Penava iz kaznenog udarca, a u nastavku Dobrovac preko Igora Šulca dolazi do počasnog pogotka.

– Eto konačno smo i mi pobijedili, dobili smo novog trenera kojem želi puno uspjeha. Gosti su se došli nadigravat, prvo poluvrijeme zabijamo 3 gola i dolazi do opuštanja, drugo poluvrijeme gosti zabijaju zasluženo, suđenje korektno. Sada ćemo se svi zajedno podružiti uz večeru, a mislim da će biti i alkohola – komentar je domaćeg trenera Ivice Blaškovića.

MLADOST – CROATIA DO 4:1

Mladost je potvrdila ulogu favorita i dodatno popravlja ionako dobar dojam koji ostavlja ove sezone. Matej Poljaković je bio dvostruki strijelac u prvom poluvremenu, a odmah na otvaranju nastavka Petar Špelić budi nadu gostima da mogu do pozitivnog rezultata, no ipak Mladost golovima Martina Blaževića i Tomislava Vinkovića osigurava uvjerljivu pobjedu.

– Čestitam ekipi Croatije na dobroj i čvrstoj igri. Ako ovako uvijek igraju, definitivno im nije mjesto na začelju tablice. Čestitam svojim dečkima koji su iz utakmice u utakmicu sve bolji. Imamo mladu ekipu ali to nije mlada ekipa koja dimi i tinja, nego mlada ekipa koja gori i pobjeđuje. Idemo dalje jer mi smo NK Mladost Pavlovci! – komentar je Igora Smoljanovića, trenera Mladosti.

PAPUK – HRVATSKI DRAGOVOLJAC 7:0

U prvom dijelu Dragovoljac je izvrsno parirao favoriziranom domaćinu, zatvorili su sve prilaze svom golu i domaćin je prije gola imao samo jednu ozbiljnu situaciju kada su pogodili vratnicu, a onda je u 40. minuti gostujuću bravu otključao Željko Parobek, a onda je u drugom dijelu Papuk potpuno izdominirao i do vrha napunio Dragovoljčevu mrežu, seriju je otvorio Mihael Matković-Grgić, a onda slijedi još pet komada nezaustavljivog Željka Parobeka.

-Čestitke mojim momcima na odličnoj partiji, danas je bio Parobek show, čovjek trpa ko’ lud, gdje se odbije on zabije. Blizu smo zacrtanog cilja idemo u Bučje po nove bodove, a Drenovcu želim sreću u nastavku i opstanak u ligi. Suđenje odlično, vidi se da gospodin Hrmic sudi viši rang, a pred gospodinom Bognarom je velika budućnost – izjavio je Dalibor Banović, trener Papuka.

U nedjelju su odigrana preostala četiri susreta 23. kola. Među njima posebnu pažnju privlačio je derbi na Hrvatskinji u kojem je prvak BSK ugostio vrlo kvalitetnu Graševinu dok je u drugom derbiju Croatia osvojila sva tri boda na igralištu Glivnjak u Zagrađu protiv domaćeg Graničara. 

BSK – GRAŠEVINA 2:0

Odlična partija u Buku, Graševina je očekivano namučila domaćina, a BSK s druge strane očekivano na kraju slavio. Bilo je zanimljivo na obje strane terena, BSK je dominirao u posjedu, a Graševina znala dobro zaprijetiti, pogodili su stativu, najbliže golu bili su kada je iz slobodnog udarca Josip Pavić pogodio mjesto gdje se spajaju greda i vratnica, a nedugo potom Valentino Podobnik iz kaznenog udarca, čistog kao suza i glupog do krajnjih granica, donosi prednost Žutima. Drugi pogodak Bučana bio je prekrasan, dupli pas Blašković – Podobnik – Blašković okončan je snažnim i preciznim udarcem sa 22-23 metra na koji ni sjajni Bilmez više nije imao odgovora. Nakon toga se gost malo pogubio, Bučani su imali još dvije sjajne šanse ali upravo je vratar gostiju imao odgovor na sve i spasio svoju momčad i uvjerljivijeg poraza u tim završnim minutama.

– Čestitam svojoj ekipi na pobjedi i na odlično odrađenoj utakmici. Ušli smo u utakmicu sa respektom prema protivniku ali s namjerom da pokažemo da smo mi prvi na tablici, odlična utakmica s jedne i druge strane, protivnik odličan utakmica još bolja, borba na sredini terena prevagnula je na našu stranu i odnosima po mom mišljenju zasluženu pobjedu. Ekipi Graševine želim puno sreće u nastavku prvenstva. Suđenje odlično. Nogomet nogometašima – riječi su Josipa Jakovljevića, trenera BSK-a,

– Današnja utakmica je bila praznik za oči. Došli smo igrati nogomet na način kako mislimo da je dobro. Dobrano smo namučili domaćina i imali stativu i prečku kod rezultata 0:0. Po mom mišljenju da nije bilo penala podijelili bi bodove. Čestitam svojim igračima na zalaganju i poštivanju svega što smo se dogovorili,postigli smo sinergiju. Čestitam domaćinima na pobjedi i osvojenim prvenstvu. Bravo svim akterima utakmice – za Sportalo je rekao Dario Pažin, trener gostiju.

OMLADINAC – SLOGA 3:1

Odlična utakmica u Čaglinu koja je na kraju otišla na stranu domaćeg Omladinca. Sloga je prva došla do prednosti golom Ante Ivića s kojom su i otišli na odmor, a u nastavku veliki preokret Omladinca kojeg je do slavlja nosio sjajni Ivan Buturac koji je u samo 10 minuta od 70. do 80. postigao hattrick za nova tri boda Omladinca koji je uz to propustio i priliku s bijele točke, odnosno gostujući vratar Mislav Mitrović je zaustavio taj pokušaj.

– Utakmica bez opterećenja, gosti bolje ulaze u igru i odlaze u prednost prvih 45 minuta. Drugo poluvrijeme malo se složimo i okrenemo u našu korist. Čestitke mojim dečkima na borbenosti i zalaganju, a isto tako i gostima na fer i korektnoj igri – kazao je Tomislav Topalović, trener Omladinca.

– Ponovno smo se ispromašivali, patimo se cijele sezone s postizanjem golova i iz mrtvih prilika. Imali smo 4,5 pravih zicera kod 0-0 i kod 0-1 i umjesto da ubijemo utakmicu vratimo u drugom dijelu domaćina u igru golovima nakon penala, slobodnjaka i u 10 minuta gutnemo 3 komada. Zabili smo samo 28 golova u 23 tekme. Moramo pronaći strijelca za novu sezonu. Čestitam Omladincu na pobjedi, a mi se okrećemo domaćem ogledu s rajsavačkim Dinamom gdje moramo uzet 3 boda kako bi prekinuli ovaj niz od 3 uzastopna poraza. Nogomet nogometašima! – rekao nam je Jurica Bešlić, trener Sloge.

GRANIČAR Z. – CROATIA M. 0:3

Pomalo iznenađujuća pobjeda Croatije s obzirom na formu obje momčad posljednjih tjedana, no apsolutno zaslužena i uvjerljiva. Već u drugoj minuti dobar dan za Mihaljevčane najavio je Nikola Vasić, isti igrač je i na početku drugog poluvremena svladao Čondića i tako se prometnuo u junaka gostiju čiju je pobjedu u posljednjim trenucima dodatno ukrasio Ante Kavedžija.

– Čestitke Mihaljevcima na osvojena 3 boda, mi svoje šanse nismo iskoristili i to je to. Nije ni prvi, a ni posljednji poraz i ne treba žaliti. Imaju još 3 kola do kraja, odradit ćemo to na najbolji mogući nacin. Skupit glave i izaći iz ovoga još jači – komentar je Hrvoja Ančurovskog, trenera Graničara.

– Nogomet nogometašima – poručio je Goran Vrgoč, trener Croatije.

SULKOVCI – GRANIČAR B. 2:1

U susjedskom derbiju očekivana pobjeda Sulkovaca, no puno teža nego su domaći očekivali. Prvo poluvrijeme završilo je vodstvom Graničara koje im je donio njihov najbolji igrač Josip Brkić, no u nastavku najprije Marko Hruškar poravnava, a onda iskusni Josip Šutić zabija za vodstvo Sulkovaca koje je Vukojina momčad sačuvala do kraja, a u tomu im je pomogao i Mirko Bošnjak koji je zaradio izravni crveni karton zbog udaranja protivnika.

U 24. kolu jedna se utakmica igra u subotu, a preostalih 6 u nedjelju. U subotu, 29. 05. 2021. s početkom u 18,15 sati sastaju se Sloga - Dinamo dok će u nedjelju, 30. 05. 2021. s početkom u 18,15 sati igrati Graševina - Sulkovci, Graničar (B) - Papuk, Hrvatski dragovoljac - Mladost, Croatia (DO) - Graničar (Z), Croatia (M) - Omladinac i Dobrovac - BSK Buk. 

(sportalo.hr)

Pročitano 497 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 24 Svi 2021 09:01