Ponedjeljak, 24 Svi 2021 08:49

U 23. kolu MŽNL Dinamo pobijedio Kuzmicu u susjedskom derbiju, Požega osvojila bod u Lipiku

POŽEGA / SLAVONSKI BROD - U subotu su odigrana prva tri susreta 23. kola Međužupanijske lige Slavonski Brod – Požega u kojima su se događale važne stvari kada je borba za ostanak u pitanju, naime u pogonu su bili Mladost, Požega i Jakšić, ekipe koje nisu riješile svoj status kada je ostanak u pitanju.

SLAVONAC – MLADOST 2:1

Slavonac igra na mahove, imaju seriju pobjeda, pa seriju poraza, a sada je ponovno čini se na redu serija pobjeda. Ovoga puta slavili su na svom terenu protiv Mladosti, a sve zanimljivo odigralo se u posljednjih 10-ak minuta. Domaćin golovima Zdravka Gospočića i Hrvoja Mikulića dolazi do dva gola prednosti, nakon igranja rukom u kaznenom prostoru gosti imaju priliku u 89′ smanjiti zaostatak a to u gol pretvara Anto Gavran, ali ipak za bod više nije bilo vremena.

– U ugodnom ambijentu u Kapeli, odličan teren i noćni termin utakmice, dva protivnika željna igre odigrala su vrlo dobru utakmicu. Domaći su imali nekoliko izraženijih prilika od nas, ali su tek u posljednjih 15 min zabili pogotke nakon naša dva propusta u užoj fazi obrane. Mi svoje prilike nismo iskoristili i trenutno smo u totalno suprotnoj situaciji od jesenas kada smo čekali domaću pobjedu. Svaka čast domaćima na korektnosti, ali treba pohvaliti i suđenje koje je jučer bilo na vrlo visokoj razini – izjavio je Miroslav Stefanović, trener Mladosti.

LIPIK 1925 – POŽEGA 1:1

Bod u gostima nikada nije loš, pa nije ni Požegi ovaj koji je uzela u Lipiku iako vjerojatno žale i za ostala dva nakon što su imali početnu prednost koju im je majstorski donio kapetan Miroslav Lujić u 15. minuti. Čuvali su je dugo, sve do 67′ kada je Josip Jozipović pogodio udarcem s distance i postavio konačni rezultat.

– Jedna dobra utakmica u kojoj smo mi bili nešto bolji, imali smo više prigoda ali gosti su se borili, prvi i došli do prednosti prekrasnim golom Lujića i zaslužili su taj bod. Igra je bila dosta dinamična, obostrano korektna. Moram ponovno pohvaliti odlično suđenje, nismo pobijedili ali ljudi su pokazali kako se to radi – komentirao je Mario Milašinović, trener Lipika.

JAKŠIĆ – ZADRUGAR 2:1

Važna pobjeda Jakšića u borbi za ostanak unatoč početnom vodstvu gostiju iz Oprisavaca. Tomislav Galovac bio je jedini strijelac u prvom poluvremenu, a već nakon desetak minuta u nastavku domaćin se vraća u igru preko Antonia Šilhana, da bi Dino Banušić 20 minuta prije kraja preselio prednost na stranu Jakšića koji ju je do kraja sačuvao i upisao veliku pobjedu kojom je preskočio dva rivala i pobjegao Kaptolu na 6 bodova prednosti.

– Došli smo neopterećeni na današnju utakmicu gdje je domaćin imao imperativ osvajanja tri boda. Sama utakmica je bila sa puno šansi na obadvije strane, domaci su dali gol više i uzeli tri boda. Mi se okrećemo slijedećoj utakmici a Jakšiću želim sreće u borbi za opstanak – kazao je Josip Lončarević, trener Zadrugara.

U nedjelju su odigrana i preostala četiri susreta 23. kola Međužupanijske lige Slavonski Brod – Požega. U subotu je veliku pobjedu u borbi za ostanak ostvario Jakšić, dok mu je jučer u prilog išao i poraz Kaptola u Donjim Andrijevcima, pa je među njima ostalo velikih 6 bodova razlike.

TOMISLAV – KAPTOL 4:0

Očekivana pobjeda Tomislava nad Kaptolom koji će morati bodove spasa tražiti na domaćem terenu. Nije to bilo glatko kako sam rezultat sugerira, nakon 1:0 u prvom dijelu golom Igora Bešlića, Kaptol se dobro branio sve do 67′ kada je Dalibor Jukić postigao jedan od svoja dva gola, a između ta dva njegova Mikića je svladao i Ivan Tunuković.

– Dobra predstava naše ekipe na domaćem terenu protiv ekipe iz Kaptola. Gosti u prvom poluvremenu odolijevali napadima do 25′, a pitanje pobjednika rješavamo u zadnjih pola sata kada postižemo još 3 pogotka. Krajnji i realan rezultat 4:0. Čestitke gostima na fer i korektnoj igri – komentar je Ivana Putnikovića, trenera Tomislava.

– Držali smo se dosta dugo, igrali dobro i čuvali svoj gol a onda nakon drugog gola Tomislava smo pukli što su oni iskoristili i povećali svoje vodstvo odnosno pobjedu. Čestitke domaćinu, bili su puno bolja momčad u drugom poluvremenu i zasluženo su slavili. Suđenje je bilo solidno, a mojim dečkima svaka čast na borbi, sve nas je manje, krenule su pričesti, krizme i sve što dolazi u ovom periidu, nadam se da ćemo izdržati do kraja sezone – riječi su Kreše Poletija, trenera Kaptola.

DINAMO – KUZMICA 3:0

U susjedskom derbiju sigurna i uvjerljiva pobjeda Dinama nad posljednjom Kuzmicom. I kad nema Tomislava Žuljevića Dinamo ima Tomislava kao redovitog strijelca, riječ je naravno o Smojviru koji je danas bio drugi strijelac, prije njega pogodio je Matija Sokić, a nakon njega za konačnih 3:0 Mateo Janjić.

– Bili smo bolji od početka do kraja i bez previše stresa kontrolirali utakmicu. Čestitam i jednoj i drugoj ekipi na fer i sportskoj utakmici – rekao nam je trener Dinama Krunoslav Podoljak.

OMLADINAC – HAJDUK 6:0

Omladinac je rutinski odradio posao protiv gostiju iz Pakraca koji su se istaknuli sportskom gestom uoči utakmice. Zaslužili su simpatije, ali ne i popust od prvaka koji je bio napadački vrlo raspoložen. Po dva pogotka postigli su Marin Begić i Ivan Martić, a po jedan Antonio Jurević i Josip Brkić.

– Zaslužena naša pobjeda nad oslabljenim Hajdukom jer nisu bili kompletni. Ali htio bih istaknuti današnju gestu Hajduka s kojom su pokazali da su pravi i veliki klub. Igrači Hajduka su napravili špalir i prigodnim poklonima nam čestitali osvajanje prvog mjesta. Gesta rijetko viđena na našim terenima i zato još jednom puno im hvala i želimo im svu sreću u narednoj sezoni – izjava je Ivana Pavkovića, trenera Omladinca.

– Čestitke domaćinu na apsolutno zasluženoj pobjedi koji su u svim segmentima igre bili bolji. Ovim putem im čestitamo i na zasluženo osvojenom naslovu prvaka MŽNL Brod-Požega. Mi se okrećemo sljedećem kolu i očekujemo nastavak pozitivnog niza na domaćem terenu – komentirao je Tomislav Kužilek, trener Hajduka.

SVAČIĆ – SIKIREVCI 5:2

Svačić je uvjerljivo slavio protiv Sikirevaca i još ga jedna pobjeda ili krivi korak Dinama definitivno promovira u pobjednika “ostatka lige”. Iskusni Stubičan je poentirao već u drugoj minuti i donio prednost Svačiću koji je u 15. minuti anulirao Josip Petrić. Do odmora Svačić ima dva gola prednosti strijelci Anto Pranjić i Ivica Pavić. U tri minute sredinom nastavka Svačić dva puta povećava prednost, najprije pogađa Josip Grgić, a onda Anto Pranjić drugi put trese Topčićevu mrežu nakon što mu je vratar Sikirevca obranio penal, ali je Pranjić najbrži na odbijenoj lopti. Konačnih 5:2 postavio je Antun Kladarić ublaživši tako poraz svoje momčadi.

U 24. kolu tri utakmice se igraju u subotu, a četiru u nedjelju. U subotu, 29. 05. 2021. s početkom u 18,00 sati sastaju se Hajduk - Dinamo i Požega - Tomislav, a od 20,00 sati Kuzmica - Lipik 1925. U nedjelju, 30. 05. 2021. s početkom u 18,00 sati sastaju se Mladost - Jakšić, Zadrugar - Svačić, Sikirevci - Omladinac i Kaptol - Slavonac. 

(sportalo.hr)

Pročitano 450 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 24 Svi 2021 09:13