Ponedjeljak, 24 Svi 2021 12:22

Pobjede Parasana i Lipe u posljednjem, 14. kolu 2. Županijske nogometne lige

POŽEGA - Proteklog vikenda odigrane su sve utakmice posljednjeg, 14. kola 2. Županijske nogometne lige Požeško - slavonske. Eminovci, Slaven i Parasan su ostvarili domaće pobjede, a Lipa je slavila na gostovanju u Prekopakri kod Slavonije.

Slaven je subotnjom visokom pobjedom nad Dinamom iz Badljevine zaključio svoj put u 2. ŽNL sa 13 pobjeda i jednim neriješenim rezultatom. Bili su stvarno najspremnija i najbolja momčad ove lige koja je svoj zacrtani cilj ulaska u 1. ŽNL itekako ostvarila. Jučer su nemilosrdno pregazili goste iz Badljevine visokim rezultatom od 17:2. Robert Nović je riješio i pitanje najboljeg strijelca lige, postigao je šest pogodaka u jučerašnjoj utakmici pa je tako s 28 postignutih pogodaka i najbolji strijelac lige. Josip Čolak pratio ga je s još šest pogodaka, Božidar Marinac s dva, a po jedan su zabili Bruno Čolak, Marko Blašković i Andrej Peić. Danijel Isić i Michael Sekulić postigli su dva počasna pogotka za goste iz Badljevine.

Eminovci su na svom terenu uvjerljivo slavili protiv Ovčara koje su nakon jučerašnjeg poraza završile sezonu na posljednjem mjestu. Domaći su od početka utakmice imali konkretnije šanse i puno su bolje stajali na terenu pa je bilo samo pitanje s kojom će razlikom slaviti. Najraspucaniji u redovima Eminovaca bio je Nikola Obradović koji je postigao tri pogotka, a po jedan su dodali Bruno Crepulja, Robert Zaočević i Jakov Žutić i još jedan im je poklonio Davor Beganić postignutim autogolom. Dva pogotka za goste postigli su Robert Kovačević i Marko Ilić.

Lipa je jedina u ovom kolu slavila u gostima kod Slavonije, rutinski su ih svladali rezultatom 2-6. Na krilima Karla Rabića i Marina Mijatovića koji su postigli po tri pogotka upisali su uvjerljivu pobjedu. Denis Relota i Pavle Tepeš ublažili su poraz domaćina.

Parasan je minimalno slavio protiv BSK-a rezultatom 1-0. Jedini pogodak na utakmici postigao je Nikola Franikić koji je osim pobjede donio svojoj momčadi i drugo mjesto. Naime Parasan i Eminovci imaju isti broj bodova, ali je Parasan završio na drugom mjestu zbog bolje gol razlike.

(sportalo.hr)

Pročitano 480 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 25 Svi 2021 11:42