Ponedjeljak, 31 Svi 2021 08:40

Croatia (Mihaljevci) u 24. kolu 1. ŽNL na svom terenu svladala Omladinac (Čaglin)

POŽEGA - U prvom susretu 24. kola Požeško slavonske 1. ŽNL Nogometaši Dinama uvjerljivo su u subotu slavili u Golobrdcima gdje je ovog proljeća domaćin trenkovačka Sloga. U nedjelju je kompletirano 24. kolo 1. ŽNL. Požeško – slavonske, u kojem su Hrvatski dragovoljac i Croatia iz Donje Obriježi ugodno iznenadili i upisali pobjede protiv realno gledajući favoriziranih protivnika Mladosti odnosno Graničara iz Zagrađa. Croatia je očekivano na svom igralištu Grabovac u Mihaljevcima bila bolja od Omladinca. 

SLOGA – DINAMO 0:3

Na krilima razigranog Ivana Triske nogometaši Dinama došli su do gostujućih bodova. Triska je pogodio jednom u prvom i jednom u drugom dijelu, a kako je od 75. minute Sloga igrala i s igračem manje nakon što je Luka Banović zaradio drugi žuti karton pa do kraja Dinamo je lako sačuvao, pa onda i dodatno povećao svoju prednost golom Jakova Jakića.

– Zaslužena pobjeda Rajsavčana i čestitam im i ovom prilikom. Bili smo loši danas, u Čaglinu smo prošle nedjelje bili vrlo dobri pa izgubili, danas jako loši pa izgubili, tako da je nebitno kako igramo, gol i tako ne možemo zabit, a lako primamo. Moji dečki su izgleda doslovno shvatili da je pobjedom nad Papukom gotova sezona, ostanak smo osigurali još tada. Idemo sad na izlet u Buk, čestitat BSK-u na novom naslovu prvaka pa u zadnjem kolu probati domaćom pobjedom protiv Dobrovca završiti sezonu. Nogomet nogometašima! – poručio je Jurica Bešlić, trener Sloge.

GRAŠEVINA – SULKOVCI 1:1

Kao što smo već i najavljivali Sulkovci su uhvatili jako dobar ritam koji su nastavili i na današnjem gostovanju u Vetovu. Bila je to jako dobra i otvorena utakmica od samog početka sa dosta lijepih poteza i prilika s obje strane. Domaći dolaze do prednosti sredinom prvog dijela preko Deana Pavića koju su držali sve do samoga kraja utakmice. Cijelo drugo poluvrijeme vodila se velika bitka na sredini terena gdje su gosti pokazali karakter i veliku želju za izjednačenjem. Ta želja i trud im se isplatila na samom kraju susreta kada se Luka Veletić najbolje snalazi u gužvi te posprema loptu iza Bilmeza i donosi vrijedan i zaslužen bod svojoj momčadi.

– Danas nismo bili pravi, znao sam da će biti teško nakon Buka. Imali smo puno šansi koje nismo iskoristili i to nam se obilo o glavu i gosti su izjednačili u 94 min. Tako je to u nogometu ne postigneš pa primiš. Idemo dalje okrećemo se sljedećim utakmicama . Gostima čestitam na dobroj utakmici. – izjavio je Dario Pažin, trener Graševine

– Uzeli smo zasluženi bod kod kvalitetnog domaćina. Utakmica je mogla otići na obadvije strane, ali mislim da je remi realan. Svaka čast mojim igračima na borbenosti i prikazanoj igri. Domaćinu sretno dalje u prvenstvu. – rekao je Josip Vukoja, trener Sulkovaca.

GRANIČAR (B) – PAPUK 0:5

Papuk je očekivano lako slavio na gostovanju u Bučju. Utakmica je protekla u iznimno velikoj dominaciji gostiju koji su današnjom pobjedom osigurali drugo mjesto na tablici. Predvodio ih je Tomislav Foro s dva postignuta pogotka, a po jedan su dodali Mihael Matković – Grgić, Nikola Miholić i Ivan Raguž.

– Čestitam mojim dečkima na zasluženoj pobjedi i zasluženom drugom mjestu. Cilj smo ostvarili idemo odraditi ova dva kola i pokušati uzeti još šest bodova. Sulkovcima smo dužni za poraz i idemo po nova tri boda. Bučju želim puno sreće u budućnosti. Danas je kapetan Foro odigrao kapetanski uz odličan pristup svih igrača, još jednom čestitke mojim momcima. – rekao je Dalibor Banović, trener Papuka 

HRVATSKI DRAGOVOLJAC – MLADOST 2:1

Hrvatski dragovoljac je na svom terenu sve ugodno iznenadio, upisao je vrijedna tri boda protiv favorizirane Mladosti. Gosti su poveli u zadnjoj minuti prvog dijela preko Josipa Maloveca. Domaći su na odmoru shvatili da im treba pobjeda pod svaku cijenu i u drugi dio su krenuli na sve ili ništa. Andrej Egner donio im je poravnanje nakon samo šest minuta nastavka, a 15-ak minuta prije kraja Matej Garić donosi veliko slavlje i tri boda svojoj momčadi.

– Čestitam ekipi Hrvatskog Dragovoljca na pobjedi. Mi smo najmlađa seniorska ekipa u ligi, danas je na terenu bio vidljiv problem mlade ekipe, a to su velike oscilacije u igri pojedinih igrača ali i cijele momčadi. Imam osjećaj da bismo pobijedili da smo cijelu utakmicu odigrali na našoj najvišoj razini ali bilo je perioda utakmice u kojima nismo izgledali kompaktno i domaćini su to iskoristili. U svakom slučaju čestitam svojim dečkima, a probleme ćemo otklanjati u hodu. – izjavio je Igor Smoljanović, trener NK Mladosti.

CROATIA (DO) – GRANIČAR (Z) 3:1

Croatia je danas na svom terenu napravila veliki korak pobijedivši Graničar. Domaćin je od početka prezentirao bolji i odlučniji nogomet, dok su gosti igrali u nekakvom čudnom grču što pokazuje i konačan rezultat. Croatia je već nakon pola sata imala velikih 3-0. Tu prednost su im brzopotezno donijeli Petar Špelić s dva pogotka i Alen Lenće s jednim. Gosti se u drugom dijelu malo bude, Stjepan Jovanović je uspio smanjiti rezultat sredinom drugog dijela, ali to je bilo to što su gosti uspjeli napraviti na današnjoj utakmici tako da Croatia odnosi zaslužena tri boda.

– Osigurali smo opstanak i u samom smo vrhu, ulazimo rasterećeno posljednje utakmice i to se vidi na rezultatima. Šteta za izgubljenu utakmicu, ali mi sigurno nećemo klonuti, odradit ova posljednja 2 kola i onda na zasluženi odmor do sljedeće sezone. Ne krivim svoje dečke, vise ja tu imam svoje prste jer kemijam s postavama i formacijama. Treba nam samo dobra rekuperacija i to je to. Hvala domaćima na gostoprimstvu i sretno dalje! -izjavio je Hrvoje Ančurovski, trener Graničara.

CROATIA (M) – OMLADINAC 2:1

Danas je u Mihaljevcima odigrana jedna otvorena utakmica sa dosta prigoda s obje strane. Sastale su se dvije podjednake ekipe, iako je domaćin bio danas desetkovan pokazao je bolju igru što pokazuje i konačan rezultat. Iako su gosti imali još par prilika za izjednačenje. Nakon nešto manje od pola sata Croatia je imala dvostruku prednost koju su im donijeli Anto Kavedžija i Nikola Vasić. Gosti su u drugom dijelu imali par šansi, tek tri minute prije kraja Josip Obradović uspijeva smanjiti rezultat, ali za potpuno poravnanje nije bilo više vremena.

– NOGOMET NOGOMETAŠIMA!!!!!!!!! – poručio je Goran Vrgoč, trener Croatije.

DOBROVAC – BSK 2:4

BSK je očekivano slavio na gostovanju u Dobrovcu, možda malo manje uvjerljivo nego što je očekivano, ali imali su još mnoštvo propuštenih prilika tako da je pobjeda mogla biti i uvjerljivija. Gabrijel Marčinović načeo je goste u 17. minuti, samo minutu kasnije Josip Jakovljević povisuje prednost , ali Matej Nemeth uspijeva vrlo brzo smanjiti na 1-2. U drugom dijelu Tomislav Mahulik i Valentino Podobnik dovršavaju posao i donose novu pobjedu žutima. Do kraja je Božidar Tutić svojim pogotkom uspio ublažiti poraz svoje momčadi.

– Čestitam svojoj ekipi na pobjedi, a ekipi Dobrovca hvala na ugodnom domaćinstvu i na večeri i želim im sreću u nastavku prvenstva. Suđenje odlično. Nogomet nogometašima. – kratko je poručio Josip Jakovljević, trener BSK-a.

Sve utakmice posljednja dva kola igrat će se u isto vrijeme. U 25. kolu koje se igra u nedjelju, 06. 06. 2021. s početkom u 18,15 sati sastaju se Dobrovac - Graševina, BSK Buk - Sloga, Dinamo - Croatia (M), Omladinac - Croatia (DO), Graničar (Z) - Hrvatski dragovoljac, Mladost - Graničar (B) i Papuk - Sulkovci. 

Utakmice posljednjeg, 26. kola igrat će se u nedjelju, 13. 06. 2021. s početkom u 18,15 sati, a sastaju se Graševina - Papuk, Sulkovci - Mladost, Graničar (B) - Graničar (Z), Hrvatski dragovoljac - Omladinac, Croatia (DO) - Dinamo, Croatia (M) - BSK Buk i Sloga - Dobrovac. 

(sportalo.hr)

 

Pročitano 366 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 31 Svi 2021 09:23