Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 31 Svi 2021 08:58

Pobjeda Požege, poraz Dinama (V) u 24. kolu Međužupanijske nogometne lige

POŽEGA /SLAVONSKI BROD - U neobičnom terminu za Međužupanijsku nogometnu ligu Slavonski Brod - Požega petkom su odigrane prve dvije utakmice 24. kola u kojem su susjedi Lipik i Hajduk bili bolji od susjeda Dinama i Kuzmice.

HAJDUK – DINAMO 4:0

Hajduk je uvjerljivo slavio u velikom derbiju. Doduše pakrački Hajduk protiv vidovačkog Dinama. Tek nešto više od pola sata trebalo je Kužilekovim izabranicima da osiguraju pobjedu i bodove nakon čega su usporili pa je Dinamo do kraja sačuvao svoju mrežu. Dvostruki strijelac za Hajduk bio je Franko Zandona, a po jednom su pogađali kapetan Darko Kovačić i Stjepan Petrović.

– Ušli smo maksimalno koncentrirano u utakmicu i od prve do zadnje minute kontrolirali rezultat. Dečki su odigrali fantastičnu utakmicu i mogu biti presretan na sve sto smo pokazali i odigrali, bravo dečki! Napravili smo sto smo si zacrtali i sada se okrećemo radu, treninzima i pripremi za derbi koji nas očekuje sljedeće kolo – komentar je Tomislava Kužileka, trenera Hajduka.

– Prvo bih se zahvalio domaćinu što su nam izašli u susret i pristali da odigramo utakmicu danas jer za sutra nas ne bi bilo ni ovo malo što smo se uspjeli nekako danas sakupiti da odigramo utakmicu. Zaslužena pobjeda Hajduka bili su bolji i iskoristili sve što im je pruženo. Nadam se da ćemo biti kompletniji u zadnja dva kola da možemo odigrati završnicu što bolje – riječi su Krunoslava Podoljaka, trenera Dinama.

KUZMICA – LIPIK 1925 1:6

Lipik je očekivano slavio u Kuzmici, no ono što je napravio Josip Jozipović malo tko očekuje. Majstor je spakovao šest komada i sam pobijedio Kuzmičane! Počasni pogodak domaćina djelo je Mislava Brnčića, ali malo će utješiti domaćina koji igra sezonu za zaborav.

– Odigrali smo odličnu utakmicu iako moram reći da je na početku Kuzmica bila bolja, pogodili su gredu, pa nakon našeg vodstva još priprijetili, ali onda smo preuzeli konce igre i na kraju uvjerljivo i zasluženo slavili. Kod 4:0 domaći su zabili stvarno prekrasan gol, pogodio je dečko pravo majstorski! Čestitam svojim dečkima na odličnoj partiji i uvjerljivoj pobjedi, Jozipović je išao ko’ nevrijeme danas! Sudačkoj trojci pohvale za dobro odrađen posao, a domaćinu zahvala za korektnu partiju ali za promjenu termina gdje smo jedni drugima izašli u susret – kazao nam je Mario Milašinović, trener Lipika.

Nakon što su u petak nogometaši Lipika uvjerljivo slavili u Kuzmici, a Hajduk glatko dobio oslabljeni Dinamo, u subotu je odigrana i treća utakmica 24. kola Međužupanijske lige Slavonski Brod – Požega u kojoj je Požega na svojoj Rekreaciji ugostila Tomislav (Donji Andrijevci)

POŽEGA – TOMISLAV 2:0

Požega je potvrdila svoju jako dobru formu posljednjih tjedana i na svom terenu osvojila tri boda koji joj osiguravaju ostanak među četvrtoligašima i u sljedećoj sezoni. Nije to još matematički sigurno, ali u praksi će se potvrditi najkasnije sljedećeg vikenda da Crveni ostaju. Velike zasluge u tom ostanku ima Krunoslav Kahanek, najbolji strijelac Požege koji je i danas načeo goste iz Andrijevaca. Posao je u 78. minuti zaključio Ivan Blim svojim prvim golom sezone.

– Čestitam domaćinima na pobjedi. Unatoč brojnim izostancima, što zbog ozljeda, suspenzija i poslovnih obaveza, odigrali smo dobru utakmicu, u kojoj smo konkurirali protivniku, ali nismo iskoristili svoje prilike. Iducće kolo igramo rasterećeno na domaćem terenu sa ekipom iz Kuzmice – izjavio je Ivan Putniković, trener Tomislava.

U nedjeljnom terminu odigrane su preostale četiri utakmice. 

MLADOST – JAKŠIĆ 1:1

Sjajna nogometna predstava u Sibinju iz koje su i jedni i drugi izašli sa po bodom i samo jednim golom prije svega zahvaljujući 19-godišnjem Josipu Iviću i 16-godišnjem Luki Coliću koji su čuda radili na golovima i zaustavili puno dobrih pokušaja na obje strane! Ipak, obojica su po jednom kapitulirali, Ivića je svladao domaći trener igrač Miroslav Stefanović, a Colića još jedan mladić Petar Pažin.

– Vrlo dobra utakmica u Sibinju dva podjednaka protivnika u kojoj smo imali više izraženijih prilika no nismo ih iskoristili i kažnjeni smo protivnikovim najjačim oružjem-prekidom. Odigrali smo dosad najbolju utakmicu na domaćem terenu, ali nedostajalo je malo sreće da još jedna lopta uđe u gol od niza prigoda koje smo stvorili. Idemo dalje, moramo se usmjeriti na još dvije utakmice i odraditi pošteno do kraja – riječi su Miroslava Stefanovića, trenera Mladosti.

– Ušli smo opet slabo u utakmicu, domaći kapetan je zabio majstorski gol iz nemoguće situacije. Drugo poluvrijeme smo se malo sabrali, stvorili dosta šansi, imali su i oni svoje, na kraju smo uspjeli izjednačiti. Iako ostaje žal što smo propustili neke šanse zadovoljan sam ovim bodom, nadam se da će nam na kraju biti dovoljan – rekao je Marijan Bakula, trener Jakšića.

ZADRUGAR – SVAČIĆ 2:2

Dobar, obostrano otvoren nogomet i u Oprisavcima gdje su gosti krenuli odlično i nakon 20-ak minuta golovima Josipa Nižića imali dva gola viška, no i Zadrugar sedmicu za trku ima, prije poluvremena zaostatak je prepolovio Kristijan Blažević. U nastavku samo jedan gol, poravnanje i bod Zadrugaru je donio Tomislav Galovac iz kaznenog udarca.

– Danas su svi mogli uživati u nogometu jer su obje ekipe bile raspoložene. Na kraju sam zadovoljan bodom jer smo gubili i vratili se u igru. Moram pohvaliti i goste igraju jedan lijepi nogomet a posebne pohvale idu mojoj ekipi jer nije nam lako igrati ovo proljeće – rekao je Josip Lončarević, trener Zadrugara.

SIKIREVCI – OMLADINAC 1:3

Prvaci nastavljaju svoj pobjednički pohod, slavili su i na teškom gostovanju u Sikirevcima. Utakmicu je što se golova tiče otvorio i zatvorio Ivan Martić, a među njegova dva gola su se ugurali Slaven Barišić i Filip Lekić.

– Jedna odlična utakmica puna tempa, ritma i lijepih akcija u kojoj je brojno gledateljstvo moglo uživati. Na kraju mislim zaslužena naša pobjeda. Ekipi Sikirevaca čestitke na dobroj igri jer zaista su odlična ekipa koja ima i glavu i rep i nadasve odlično vođena – poručio je Ivan Pavković, trener Omladinca.

KAPTOL – SLAVONAC 0:5

Slavonac je projurio kroz Kaptol i upisao novu pobjedu. Ionako lošem Kaptolu dogodilo se najgore što mu se može dogoditi, u samom otvaranju ostao je bez svog najboljeg igrača Mile Pavelića i već tu je bilo jasno da će bodovi put Kapele iako je još uvijek bilo 0:0. Josip Mijić spremio je četiri komada, a preostali jedan djelo je Josipa Gospočića.

– Čestitke gostima na zasluženoj pobjedi, tablica sve govori, velika je razlika među nama što su oni i pokazali na terenu. Mi smo nažalost ostali bez Pavlića već u 20. minuti, to nam je veliki minus na sve probleme koje imamo čitavo vrijeme. Ništa, pokušat ćemo se skrpati i privesti sezonu kraju koliko bolje možemo – poručio je Krešo Poleti, trener Kaptola.

Posljednja dva kola igrat će se u isto vrijeme. U pretposljednjem, 25. kolu, u subotu, 05. 06. 2021. s početkom u 18,00 sati sastaju se Kaptol - Mladost, Slavonac - Požega, Tomislav - Kuzmica, Lipik 1925 - Hajduk, Dinamo - Sikirevci, Omladinac - Zadrugar i Svačić - Jakšić. 

Posljednje, 26. kolo igrat će se u subotu, 12. 06. 2021. s početkom u 18,00 sati, a sastaju se Mladost - Svačić, Jakšić - Omladinac, Zadrugar - Dinamo, Sikirevci - Lipik 1925, Hajduk - Tomislav, Kuzmica - Slavonac i Požega - Kaptol. 

(sportalo.hr)

Pročitano 393 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 31 Svi 2021 09:47