Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 07 Lipanj 2021 10:47

U 25. kolu 1. ŽNL Croatia (Mihaljevci) pobijedila Dinamo u Rajsavcu

POŽEGA - Proteklog vikenda odigrane su sve utakmice pretposljednjeg, 25. kola 1. Županijske nogometne lige Požeško - slavonske. U subotu je Papuk u Velikoj uvjerljivo svladao Sulkovce dok je u nedjelju odigrao preostalih 6 utakmica. Croatia je rezultatom 4:6 pobijedila Dinamo u Rajsavcu. 

PAPUK – SULKOVCI 10:0

Unatoč dobroj formi Sulkovaca posljednjih tjedana očekivala se pobjeda Papuka, no ovako efikasna ipak baš i ne. Nezaustavljiv je bio Željko Parobek koji je čak pet puta pogodio sulkovačku mrežu i stigao do 25 golova u sezoni čime dijeli 3. poziciju ljestvice ligaških strijelaca s Ivanom Buturcem. Osim Parobeka strijelci za Papuk bili su Jozo Jelić, Marijan Šubara, Ivan Mišić i dva puta mladi Mihael Matković – Grgić.

– Danas su moji lavovi ušli ozbiljno u utakmicu i vidi se rezultat, bili smo premoćni nad Sulkovcima. Rad se uvijek isplati, u zadnje četiri utakmice imamo gol razliku 25:0! Danas smo igrali sa šest juniora tako da budućnost nije upitna, a ovim putem čestitam i našim pionirima na prvom mjestu i njihovom treneru Tomislavu Pavkoviću. Mi idemo u Vetovo proslaviti zacrtani cilj, još jednom sve čestitke mojim momcima – poručio je Dalibor Banović, trener Papuka.

U  nedjelju je kompletirano 25. kolo 1. ŽNL. Požeško – slavonske. U ovom kolu golovi su padali kao na traci, u sedam odigranih utakmica postignuto je čak 60 pogodaka.

DOBROVAC – GRAŠEVINA 4:0

Najveće iznenađenje u ovom kolu priredila je momčad Dobrovca koja je na svom terenu rutinski slavila protiv Graševine. Gosti su ušli malo bolje u utakmicu, ali nisu to uspjeli okruniti pogotkom. Nakon dvadesetak minuta igre domaća momčad je shvatila da mora ići na sve ili ništa i oslobodila se potpuno grča te je ubacila u brzinu više. Gostujući igrač Ivan Žmeškal je u 32. minuti pogodio vlastitu mrežu pa su domaći imali prednost na odmoru. U drugi dio domaćin ulazi još odlučnije i bolje, vodila se velika bitka oko sredine terena uz pokoju prigodu sa svake strane. Josip Tutić u 73. minuti povisuje rezultat, a Saša Poletto do kraja susreta s dva pogotka rješava pitanje pobjednika i donosi svojoj momčadi zlata vrijednu pobjedu uoči zadnjeg kola.

–Dobro da je završetak sezone. Danas smo došli u Dubrovac u nešto pomlađenom sastavu. Naravno nije to alibi oni moraju pokazati meni i upravi kluba da se na njih može računati, danas to nisu pokazali, ali nadam se da su nešto naučili. Domaćinu čestitam na pobjedi i zahvaljujemo se na gostoprimstvu. – rekao je Dario Pažin, trener Graševine.

BSK – SLOGA 10:2

BSK je na svom terenu uvjerljivo slavio protiv Sloge koja je današnjom utakmicom upisala peti uzastopni poraz. Gosti su došli bez i jedne zamjene pa nisu ni mogli pružiti nekakav otpor raspoloženim Bučanima. Josip Jakovljević vodio je svoju momčad do uvjerljive pobjede s šest postignutih pogodaka, tri je dodao Matej Blašković, a jedan Jonathan Baketarić. Utješne pogotke za goste postigli su Andro Brkić i Mateo Jozić.

– Čestitke Bučanima i njihovom treneru igraču Josipu Jakovljeviću na uvjerljivoj pobjedi i novom naslovu prvaka! Hvala im također i za gostoprimstvo i večeru. Danas nas je bilo samo 11, ali probat ćemo se kompletirat za zadnje kolo u našim Golobrdcima s Dobrovcem da nakon 5 uzastopnih poraza probamo pobjedom završit ovu tešku sezonu. Zadnji put smo koliko toliko bili kompletni prije 5 tjedana protiv Papuka kad smo zadnji put i pobijedili. Nogomet nogometašima! – rekao je Jurica Bešlić, trener Sloge.

– Kako smo se dogovorili u svlačionici tak smo i odigrali, po svome gustu i da uživamo u igri koju pružamo, to nam je bila zadnja domaća utakmica htjeli smo to odraditi na najbolji način, bilo je vrhunskih poteza odigravanja i asistencija. Moram pohvaliti njihovog golmana (Đuro Bešlić) da nije bilo njega bio bi još koji gol vise u njihovoj mreži. Čestitke isto ekipi Trenkova na fer i korektnoj utakmici. Suđenje je odlično. Nogomet nogometašima. – izjavio je Josip Jakovljević, trener BSK-a.

DINAMO – CROATIA (M) 4:6

Kao što smo i najavljivali Dinamo i Croatia su odigrali jednu zanimljivu utakmicu sa puno lijepih poteza i pogodaka. Na kraju su gosti bili malo bolji i konkretniji pa su zasluženo odnijeli sva tri boda putem Mihaljevaca. Na samom otvaranju utakmice Lovro Zeljko dovodi svoju momčad u prednost, nakon 15-ak minuta Stjepan Vasić povisuje prednost, ali nakon samo tri minute Jakov Jakić smanjuje na 1-2.

Do kraja prvog dijela Nikola Vasić je pogodio za 1-3 i odveo svoju momčad na odmor s dvostrukom prednosti. U samo devet minuta nastavka Stjepan Vasić i Anto Kavedžija povisuju rezultat na 1-5, ali se domaći preko Ivana Triske i Rafaela Penave brzopotezno vraćaju. U 74. minuti Lovro Zeljko postiže svoj drugi pogodak na utakmici i vraća trostruku prednost svojoj momčadi, ali šest minuta nakon toga Kristijan Andrišek svojim pogotkom vraća svoju momčad na dva gola zaostatka, ali za nešto više nije bilo ni snage ni vremena.

OMLADINAC – CROATIA (DO) 7:2

Omladinac je na svom terenu rutinski slavio protiv Croatije koja nije uspjela napraviti senzaciju kao u prošlom kolu pa se vraćaju kući praznih džepova, ali s punom mrežom. Domaćina je predvodio njihov najbolji strijelac Ivan Buturac s tri postignuta pogotka, s dva ga je pratio Mateo Bluha, a po jedan su dodali Ivan Abramović i Tomislav Topalović. Dva počasna pogotka za goste postigli su Mihael Andrijanić i Matteo Špelić.

– Danas smo dosta izostanaka imali, ali dečki su odigrali vrhunski i zabilježili smo pobjedu. Gostima želim čestitati na igri i želim im sreću zadnje kolo. – kratko je poručio Tomislav Topalović, trener Omladinca.

GRANIČAR (Z) – HRVATSKI DRAGOVOLJAC 8:2

Dvoboj između Graničara i Hrvatskog dragovoljca imao je samo naziv derbi kola, ali to na terenu tako nije izgledalo. Ipak je kvaliteta i fizička sprema debelo na Graničarovoj strani što pokazuju i pozicije na tablici, a i današnji rezultat. Čak ni na početku nije bilo napeto da bi mogli reći da je nešto vodilo tome da bude zanimljivo. Adam Srdarević je u prvom dijelu predvodio Graničar s tri pogotka, još po jedan su zabili Mateo Lucić i Jakov Šinko za velikih 5-0 na odmoru. U drugom dijelu su domaćini povukli malo kočnicu pa su gosti uspjeli malo smanjiti rezultat preko Danijela Dražetića i Borisa Gugića, ali su do kraja Marin Markota, Ivan Jakovljević i Tihomir Živanović svojim pogocima zapečatili visoko slavlje Graničara.

– Velika pobjeda moje ekipe, čak mi se vise sviđa voditi ekipu dok sam sa strane, a ne u igri. Moji dečki su odigrali vrhunsku utakmicu, rezultat sve govori, od 1. Minute do posljednjeg sudčevog zvižduka smo odigrali na 200%. Preponosan sam na dečke i čestitam im na osvojena 3 boda u župnom derbiju. Vidimo da možemo samo kad hoćemo, održat ovaj ritam i na zasluženi odmor. Sljedeći vikend opet župni derbi idemo u susjedno Bučje, ondje moramo pokazati zube za zadnje kolo. Drenovcu čestitke na borbi i fer igri, sretno im dalje. – poručio je Hrvoje Ančurovski, trener Graničara.

MLADOST – GRANIČAR (B) 4-1

Mladost je opravdala veliku ulogu favorita, rutinski je svladala Graničara i vratila se na pobjedničke staze nakon poraza u prošlom kolu. Martin Blažević i Vedran Zirdum donijeli su im pobjedu sa po dva postignuta pogotka. Jedini pogodak za goste postigao je Josip Brkić na otvaranju susreta.

– Ekipa NK Mladosti je opravdala ulogu favorita i sretan sam jer smo gledali 90 minuta lijepog nogometa. Našim sportskim prijateljima iz Bučja želim uspjeh u 2. Županijskoj nogometnoj ligi i što skoriji povratak. – rekao je Igor Smoljanović, trener Mladosti.

Utakmice posljednjeg, 26. kola igrat će se u subotu, 12. 06. 2021. s početkom u 18,15 sati, a sastaju se Graševina - Papuk, Sulkovci - Mladost, Graničar (B) - Graničar (Z), Hrvatski dragovoljac - Omladinac, Croatia (DO) - Dinamo, Croatia (M) - BSK Buk i Sloga - Dobrovac.

(sportalo.hr)

Pročitano 659 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 08 Lipanj 2021 07:37