Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 07 Lipanj 2021 10:47

Požega poražena na gostovanju kod Slavonca u Kapeli u 25. kolu MŽNL

POŽEGA / SLAVONSKI BROD - U subotu, 05. lipnja odigrano je 6 utakmica  pretposljednjeg, 25. kola Međužupanijske nogometne lige Slavonski Brod - Požega. Omladinac je na svom terenu pobjedom proslavio naslov prvaka, ostaje mu odraditi još 90 minuta u Jakšiću i kreću s pripremama za 3. HNL u kojoj će igrati sljedeće sezone. Požega je poražena na gostovanju u Kapeli od Slavonca. Dinamo je svoju utakmicu protiv Sikirevaca trebao igrati u nedjelju ali je taj susret odgođen zbog nevremena i poplave na igralištu u Vidovcima. 

KAPTOL – MLADOST 2:0

Sa deset igrača i dva vratara u zapisniku na domaćem terenu Kaptol je došao do pobjede nad Mladosti i došao joj na tri boda zaostatka uoči posljednjih 90 minuta i stvorio si priliku da preskoči Sibinjce u završnih 90 minuta. Prednost u međusobnom skoru ima Kaptol, pa slavljem u Požegi i porazom Mladosti od Svačića eto prave male senzacije u režiji Poletijeve momčadi. U samoj završnici prvog dijela Matej Romštein pogodio je s bijele točke, a u otvaranju drugog dijela kapetan Kaptola Valentin Pranjić zabija i drugi što su Crveni uspjeli sačuvati do kraja i ostati na životu.

– Čestitam ovim dečkima koji su danas podmetnuli leđa za NK Kaptol. Ne znam ni kako smo se skupili, dečki igraju načeti, ozljeđeni ali su dali sve od sebe i došli do zaslužene pobjede. Imali su gosti svoje šanse, pogodili i vratnicu ali danas smo zaslužili i malo te sportske sreće. Još jednom velike čestitke mojim dečkima, a gostima zahvala za jednu vrlo korektnu, sportsku partiju – kazao nam je Krešo Poleti, trener Kaptola.

– U utakmici visokog uloga za nas nismo bili na razini na kojoj se nosi kući 3 boda. Previše propuštenih prilika i premalo raspoloženih igrača ostavlja nas u nezavidnoj situaciji prije zadnjeg kola. Jednostavno smo mogli i morali puno bolje. Čestitam domaćima na pobjedi – izjavio je Miroslav Stefanović, trener Mladosti.

SLAVONAC – POŽEGA 3:0

Momčad iz Kapele nastavlja u svom stilu, serije poraza smjenjuju serije pobjeda i obratno, a sada su u pobjedničkom ritmu pa im je i Požega naletjela u pravom trenutku za jednu mirnu pobjedu. Jedini strijelac u prvih 45. minuta bio je Josip Mijić, dok su Leistovu mrežu u nastavku pogađali Josip Gospočić i Marko Ralašić koji je zabio u 89. minuti.

TOMISLAV – KUZMICA 3:0

Tomislav se od svojih Gajbaša oprostio uvjerljivom pobjedom, no i gosti iz Kuzmice su pokazali klasu, posebice kapetan Siniša Klasić koji je čuda radio na golu gostiju sve do 69. minute kada je “procurilo” pa je Tomislav u samo 7 minuta goste tri puta slao po loptu u mrežu, od toga dva puta je pogodio Dalibor Jukić, a jednom Igor Bešlić.

– Pobjeda na domaćem terenu protiv ekipe iz Kuzmice rezultatom 3:0. Igralo se samo na jedan gol, gol gostiju. Opet stvaramo pregršt šansi, ali tek u zadnjoj trećini utakmice postižemo pogotke. Sportska subota okrunjena pobjedom, dobrom igrom, suđenjem, te zajedničkim druženjem gostiju i domaćih igrača i navijača – komentirao je Ivan Putniković, trener Tomislava

LIPIK 1925 – HAJDUK 3:0

Majka svih derbija je potpuno opravdala očekivanja, kako na terenu tako i oko njega gdje je stvorena prava nogometna atmosfera, ako ima onih koji čitaju po službenoj dužnosti, strogo sve po stožeraškim pravilima! Bolje je u utakmicu ušao Hajduk, imao više od igre dobrih 30ak minuta, no onda se domaći konsolidiraju, preuzimaju konce igre i preko Marka Miladinovića pred sam odlazak na odmor dolaze do male ali vrijedne prednosti. U nastavku Lipik koristi prednost domaćeg terena i golovima mlado-stare koalicije Tomić – Kafka dolazi do uvjerljivog slavlja i pobjede koja svaku sezonu popravi za barem 20% jer ništa nije važnije od pobjede nad susjedom!

– Hajduk je nešto bolje otvorio utakmicu, imali su inicijativu, no iz nje su stvorili samo jednu polu priliku, a mi smo nakon pola sata preuzeli inicijativu i krenuli po pogodak prije kojeg smo zapucali jednu mrtvu šansu. U nastavku jedna odlična prigoda za goste no naš Zanetti je majstorski reagirao i do kraja smo sve iskontrolirali i zasluženo slavili. Bili smo danas bez Alviža, ali moram maksimalno pohvaliti sve dečke koji su danas igrali, i oni koji su krenuli i oni koji su kasnije ušli odradili su fantastičnu utakmicu, do najsitnijeg detalja ispoštovali sve ono što smo radili čitav tjedan u pripremi i to nam se vratilo. Gosti odlični, korektni kao i čitava utakmica, a moram posebno pohvaliti suđenje, nakon utakmice nema ni najmanjeg prigovora niti na jednu utakmicu, gospodin je bio igrač utakmice! – izjava je Marija Milašinovića, trenera Lipika. –

- Zaslužena pobjeda domaćina, mi nismo bili danas pravi. Oni su više željeli pobjedu od nas. Lipiku čestitam na tri boda – komentar je Tomislava Kužileka, trenera Hajduka.

OMLADINAC – ZADRUGAR 4:0

Omladinac je proslavio svoju suvereno osvojenu titulu još jednom uvjerljivom domaćom pobjedom. Kako ćemo o Omladincu nešto više uskoro pisati, ovdje ćemo samo kratko pobrojati strijelce u slavlju protiv Zadrugara. U prvom dijelu Terzića su matirali Marin Begić i Marko Jurić-Katušić, a u nastavku Marinčića Dario Radić i Ivan Stojanac.

– Zaslužena naša pobjeda nad vrlo dobrim Zadrugarom za veliku proslavu naslova prvaka – slavljenička je izjava Ivana Pavkovića, trenera Omladinca.

–Prvo čestitam Omladincu na osvojenom naslovu i želim im puno sreće u trećoj ligi. Što se današnje utakmice tiče presudila je veća kvaliteta jer smo i mi i domaćin igrali oslabljeni. Sama utakmica je bila više u revijalnom tonu nego u natjecateljskom i možda smo zaslužili i bolji rezultat – komentar je Josipa Lončarevića, trenera Zadrugara.

SVAČIĆ – JAKŠIĆ 3:2

Iako im puno ne znači u subotu odigranim utakmicama Jakšić je jedini gost koji je postigao pogodak, i to dva. I to kakav prvi! Domagoj Kovačević zabio je s 45 metara prekrasno prebacivši neopreznog Vrljića! Velemajstor! Vrlo brzo je Slatnički majstor Josip Nižić uzvratio i poravnao, a po gostujuće ambicije koban je bio loš ulazak u drugo poluvrijeme kada su Nižić i Anto Pranjić dva puta pogodili, ali koštali su goste možda i više promašeni ziceri u napadu. U samoj završnici susreta Marko Grbeš pogađa za smanjenje zaostatka Jakšića, no do boda ipak nisu stigli.

– Danas smo imali više pravih šansi nego domaćin, ali nažalost nismo ih iskoristili. Dobro smo igrali, stvarno ne znam što bih rekao dečkima, u drugom poluvremenu smo imali 3-4 sjajne prilike, pogodili i prečku, domaćin je pak svoje iskoristio i to je to, to je nogomet. Čestitam Svačiću na pobjedi, a mi se idemo spremiti za zadnje kolo – rekao nam je Marijan Bakula, trener Jakšića.

Posljednje, 26. kolo igrat će se u subotu, 12. 06. 2021. s početkom u 18,00 sati, a sastaju se Mladost - Svačić, Jakšić - Omladinac, Zadrugar - Dinamo, Sikirevci - Lipik 1925, Hajduk - Tomislav, Kuzmica - Slavonac i Požega - Kaptol.

(sportalo.hr) 

Pročitano 398 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 08 Lipanj 2021 08:07