Ponedjeljak, 14 Lipanj 2021 08:52

Odigrano posljednje, 26. kolo 1. Županijske nogometne lige

POŽEGA - U subotu, 12. lipnja odigrane su sve utakmice posljednjeg, 26. kola 1. Županijske nogometne lige Požeško - slavonske za natjecateljsku sezonu 2020./2021. Sve je bilo jasno i uoči zaključnih 90 minuta pa je sve proteklo u rekreativnom tonu, jedini kojima je bilo bitno dobiti su nogometaši Croatije iz Donje Obriježi koji su to i učinili i osigurali si ostanak, iako bi ostali i bez pobjede. U tom opuštenom tonu istaknuli su se genijalci iz Dobrovca koji su nas sve skupa oduševili sjajnom “akcijom” u Golobrdcima gdje su unatoč porazu izašli kao apsolutni pobjednici kola!

GRAŠEVINA – PAPUK 2:0

U derbiju kola Graševina je još jednom pokazala da je specijalist za derbije i ostvarila pobjedu nad gostima iz Velike koji su čini se putnici u MŽNL ako ne bude nekakvih iznenađenja u ljetnim danima koji su pred nama. Slavlje Vetovčanima donijeli su Marko Kljajić i Patrik Šaur, a Graševina s ova tri boda sezonu završava kao četvrta momčad lige.

– Moram stvarno čestitati dečkima skupili smo snage i volje da odradimo ovakvu utakmicu. Čvrsta muška, fer i korektna utakmica od jedne i druge ekipe. Ovaj put smo uspjeli iskoristiti prilike koje smo ostvarili i mislim zasluženo pobijedili. Gostima čestitam na uspješnoj sezoni i želim puno sreće u daljnjem natjecanju. Hvala mojim igračima i upravi što sam mogao biti dio ove prekrasne priče koja se u Vetovu u HNK Graševinu dešava – izjavio je Dario Pažin, trener Graševine.

– Čestitke Vetovu na zasluženoj pobjedi, želim im sreću u narednoj sezoni. Mojim igračima čestitam na ostvarenom cilju i osvojenom drugom mjestu, a dečkima iz Buka čestitke iz Velike na zasluženom naslovu prvaka. Utakmica je bila dobra, mlada sudačka trojka posao je odradila vrlo korektno – izjavio je Dalibor Banović, trener Papuka.

SULKOVCI – MLADOST 0:5

Sulkovci su nakon serije pobjeda u završnici pali i u dva susreta inkasirali 15 komada, od toga pet u posljednjem domaćem susretu protiv Mladosti koja se nakon turobnih sezona posložila i odradila odličnu sezonu. Petar Barić i Matej Markanjević postigli su po dva gola za Pavlovčane, a jedan je upisao i kapetan Bruno Kićan koji je bio siguran s bijele točke.

– Prvo bih čestitao ekipi NK Sulkovaca na dobroj utakmici i dobroj organizaciji, a zatim i svojim dečkima koji su odigrali onako kako smo se dogovorili u svlačionici. Na početku sezone bi odmah i bez razmišljanja potpisali ovoliki broj bodova. Iza nas je jedna lijepa sezona, dobro smo se posložili i i igrali smo svi za jednog jedan za sve. Iz utakmice u utakmicu smo izgledali sve bolje, vrlo brzo smo se riješili gubitničkog kompleksa i vrlo brzo smo postali kompaktna ekipa. Smatram da su ključ svega redovni treninzi, a samim time i uigrana i fizički spremna ekipa. Iako bi na početku sezone potpisali sredinu ljestvice, sada žalimo što smo u nekim utakmicama, u kojima smo bili bolji, ostali bez bodova. Ali sve je to nogomet i zato ga volimo. Sada su na redu razgovori i dogovori, a cilj je zadržati ekipu na okupu i u sljedećoj sezoni žariti i paliti u 1. Županijskoj nogometnoj ligi jer mi smo NK Mladost Pavlovci, ekipa s karakterom – izjavio je Igor Smoljanović, trener Mladosti.

GRANIČAR (B) – GRANIČAR (Z) 0:7

Graničarski derbi protekao je kao i čitava sezona za oba Graničara. Za Bučje porazno, za Zagrađe radosno, veselo i uspješno. Nije bilo milosti prema susjedima, od početka je Zagrađe stisnulo gasi i do odmora veći odlučilo pitanje pobjednika. Na kraju se proslavio Ivan Jakovljević koji je postigao tri gola, po jedan su zabili trener Hrvoje Ančurovski, Jakov Šinko, Adam Srdarević i Stjepan Jovanović.

– Završnica sezone iz snova, prelijepa priča za ovu sezonu 20/21 završava u Bučju. Moji dečki na 200% u ovoj utakmici i vratili za sve poraze koje smo od njih dobili. Iza nas je dobar dio sezone u kojoj je bilo oscilacija, ali kad djelujemo kao ekipa dignemo se iza svakog poraza što me veseli kao trenera. Svojim dečkima zahvaljujem ma svim treninzima kojima su bili i utakmicama kojima su me trpili, a isto tako navijačima i upravi koji su stali iza mene i držali moj temperamentni stav. Čestitke Buku na osvojenom prvenstvu, Bučju želim sreću u 2. ŽNL i da se što prije vrate u prvi rang natjecanja. Hvala također Sportalu i dečkima koji sve ovo prate i ulazu puno u praćenje utakmica svih liga. Svaka Vam čast. U ime Graničara iz Zagrađa želim svima zahvaliti, da nam nešto ne zamjere, jer sve je ovo nogomet i samo igra u kojoj nekad iskre frce, ali nije za zamjeriti nikome. Uživajmo u Europskom prvenstvu i bodrimo Hrvatsku. Pozdravljam Vas sve – izjavio je Hrvoje Ančurovski, trener Graničara iz Zagrađa

HRVATSKI DRAGOVOLJAC – OMLADINAC 0:2

Hrvatski Dragovoljac će još neko vrijeme biti u čekaonici, osim u Bukovlju i Kaptolu, Belišće će velik broj navijača imati i u Drenovcu. Naime, Tomislav Topalović i Igor Bošnjak donijeli su Omladincu pobjedu za kraj sezone, a time i zabetonirali Dragovoljac na 13. mjesto koje ne vodi ni u raj ni u pakao nego ravno u čistilište. Prolazak Belišća u 2. HNL ostavlja Bukovlje u 3. HNL, ostavlja Kaptol u MŽNL i ostavlja Dragovoljac u 1. ŽNL, naravno pod uvjetom da netko od momčadi iz 1. ŽNL ode u viši rang, kako sada stvari stoje to će biti Papuk.

– Za nas završila sezona uspješno, 41 bod, svi su igrali i naigrali se. Buturac 28 golova što je za pohvalu, nadam se da ćemo ostati svi na okupu i napredovati još i sazrijeti u igri. Sportski pozdrav – rekao je Tomislav Topalović, trener Omladinca.

CROATIA (DO) – DINAMO 3:1

Croatia je motivirano odradila posljednjih 90 minuta protiv opuštenog Dinama i slavljem si osigurala nastup u 1. ŽNL i u novoj sezoni. Od početka su domaći krenuli odlučno, i to im se isplatilo u završnim minutama prvog dijela kada su golovima Mihaela Ajmana i Marina Sića došli do dvostruke prednosti. Dinamo je smanjio golom Ivana Triske i donio malo nervoze u domaće redove u završnici, no sve dvojbe ipak u sudačkom dodatku otklanja Patrik Sabo koji je postavio konačnih 3:1.

CROATIA (M) – BSK BUK 0:5

Nastavio je BSK sa pobjedama, nakon manje pauze ponovno su bili i uvjerljivi i na trijumfalan način zaključili svoju dvogodišnju apsolutnu dominaciju terenima 1. ŽNL. U Mihaljevcima je Žuta podmornica ponovno plovila na krilima dva svoja predvodnika, Valentino Podobnik i Josip Jakovljević postigli su svaki po dva gola, a onaj preostali djelo je iskusnog Damira Petkovića. Najefikasnija momčad lige osim BSK-a je Papuk koji je postigao 65 golova, Josip Jakovljević sam je utrpao 61! Matej Blašković zabio je 39, a Valentino Podobnik 20. Zajedničkim snagama ovaj tercet zabio je okruglih 120 komada! Totalna dominacija!

- Nogomet nogometašima! – poručio je Goran Vrgoč, trener Croatije

– Prije svega želim zahvaliti ekipi Mihaljevaca što su na početku utakmice izveli špalir i čestitali nam na osvojenom naslovu prvaka, želim svojim dečkima kako danas tako i kroz cijelo prvenstvo zahvaliti na svemu do sada, pokazali smo da smo prava klapa, družina i sve što treba jedna ekipa, hvala im na svemu. Sada idemo na zasluženi odmor pa ćemo vidjeti šta nam nosi ljeto. Hvala našim navijačima, upravi i svima koji su nam bili podrška. Suđenje odlično. Nogomet nogometašima – izjavio je Josip Jakovljević, trener BSK-a.

SLOGA – DOBROVAC 4:0

Nakon serije loših rezultata Sloga je sezonu zaokružila pobjedom na terenu, a Dobrovac van terena. Što se terena tiče briljirao je Jurica Bešlić sa dva gola i partijom kojom je potvrdio da je forma prolazna, ali klasa vječna. Osim njega mrežu gostiju koji su u 55. i 75. minuti ostajali s igračem manje, tresli su Mario Maras i Luka Biondić. Dobrovac je podsjetio zašto se igra ovaj amaterski nogomet, prije svega to je zabava pa su se dečki potrudili i u Golobrdce stigli s pecalom, janjetom i drvima. Domaćin je spremno prihvatio, dodao osvježavajuća pića i nakon utakmice je uslijedilo pravo narodno veselje i sportsko druženje! Bravo Dobrovac!

– Eto napokon smo i mi pobijedili nakon 5 uzastopnih poraza. Nakon pobjede nad Papukom u općinskom derbiju je prvenstvo za nas praktički završilo. Sve ostalo je bilo čisto odrađivanje posla. I ovim putem hvala NK Parasan Golobrdci koji nam je bez naknade dao teren za domaće tekme u proljetnom dijelu sezone. Bila je ovo teška sezona za sve nas normalne ljude, trenere i igrače, za vrijeme ove ludnice i medijski napumpane “epidemije biblijskih razmjera”. U narednoj slavljeničkoj sezoni kad obilježavamo 90 godina kluba (1932 – 2022) nadam se borbi za sami vrh ljestvice. Trenkovačka Sloga je to zaslužila. Nogomet nogometašima! – izjavio je Jurica Bešlić, trener Sloge.

(sportalo.hr)

Pročitano 523 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 14 Lipanj 2021 09:04