Ponedjeljak, 14 Lipanj 2021 09:07

Slavonija uvjerljivo pobijedila Marsoniu u gostima u posljednjem, 34. kolu 3. HNL - Istok

SLAVONSKI BROD - Utakmica posljednjeg 34. kola u Trećoj HNL – istok između Marsonije i Slavonije iz Požege gledajući ljestvicu bila je mali derbi kola jer su igrali treći protiv petog. Brođani nisu mogli izgubiti tu treću poziciju, dok su Požežani imali malo veći motiv jer bi s pobjedom zadržali 5. mjesto. To se upravo i vidjelo kod ekipe trenera Dalibora Bognara koja je više željela ovu pobjedu do koje je došla u prvom poluvremenu kada su i postigli sva 3 gola za više nego zasluženih 3:0.

Protiv požeške Slavonije nogometaši Marsonije već su bili na odmoru tako da i ne čudi da su već za prvih 45. minuta primili 3 gola za najteži domaći poraz u ovoj sezoni. Bila je ovo posljednja utakmica na klupi trenera Marsonije Braslava Ostojića koji je nakon dvije i pol godine završio svoj posao za sada na klupi matičnog kluba. Utakmica je počela svečano. Naime, uz Braslava Ostojića od kluba se oprostio i dugogodišnji kapetan Marko Čanić koji je nakon 16 godina odlučio završiti s klubom kojem je dao jako puno.

Domaći su protiv Slavonije bili bez 9 igrača i to: Memovića, Sivrića, Jašarevića, Živića, Bungića, Matoševića, Balentovića, Mirkovića i Đurkovića. Kod Požežana su izostali Ivan Peharda i Matej Martinović. Od početka su gosti iz Požege bili bolji te su imali pokušaje preko 2 najbolja strijelca lige, Mateja Peharde i Ivana Antunovića, ali nije bilo opasnosti za mladog 17.-to godišnjeg vratara Marsonije Gabrijela Iličevića koji je na ovoj utakmici upisao svoje prve seniorske minute.

Prvi pokušaj prema golu Slavonije imao je Blagojević nakon dodavanja najboljeg igrača domaćih na ovoj utakmici Bundavice, ali mreža Vasića je i dalje mirovala. Zatresla se u 22. minuti i to domaća kada je Ivan Antunović zabio na dodavanje Dine Bognara, ali označeno je zaleđe. Mogao je slavljenik Čanić na svom oproštaju u 24. minuti učiniti nešto više, ali je nakon ubačaja Božića iz kornera poslao loptu preko gola.

I onda su gosti u samo 11. minuta postigli 3 gola i na taj način riješili pitanje pobjednika. Igrala se 26. minuta u kojoj je nakon ubačaja Dine Bognara lopta došla do Martina Šubare koji ju je poslao u mrežu za 0:1. Vrlo brzo samo 6 minuta nakon toga Slavonija ima 2:0.

Ponovno je Dino Bognar dodavač ovoga puta za Ivana Antunovića koji je pokazao zašto je nekada igrao u u većim ligama od Treće te je svladao Iličevića za 0:2. Tu gosti iz Zlatne doline nisu stali već su u 37. minuti postigli i treći pogodak. Po treći put asistent je bio Dino Bognar, ali ovoga puta rukom, dok je Antunović svojim drugim golom na utakmici ovu sezonu završio na ukupnih 26 kao drugi najbolji strijelac lige.

U drugom poluvremenu izdvojimo dvije velike prigode koje je imao najbolji strijelac lige Matej Peharda, ali je u obje situacije dobro reagirao mladi vratar domaćih Gabrijel Iličević. Domaći su u 85. minuti mogli postići barem počasni pogodak preko Almedina Bundavice, ali je njegov dobar pokušaj iz slobodnog udarca završio na gredi.

Pred kraj utakmice igru je napustio kapetan Bijelo – crnih Marko Čanić kojem je Navijačka skupina Legija priredila lijep vatromet i dostojan oproštaj kakav on i zaslužuje. Tako je Marsonia s domaćim porazom zaključila ovo mršavo i ne baš uspješno proljeće, dok je Slavonija ovu sezonu završila na 5. mjestu te ima 2 najbolja strijelca lige.

– Kako smo igrali cijelu polusezonu igrali tako smo odigrali i ovo zadnje kolo, čestitam ekipi Slavonije na potpuno zasluženoj pobjedi – rekao nam je Braslav Ostojić o utakmici, a onda na upit o ostavci dodao.

– Hvala Vam na pitanju, pa da, istina je, od danas nakon dvije i pol godine više nisam trener Marsonije. Zahvaljujem se klubu, prije svega svim igračima koji su u tom periodu prošli kroz svlačionicu, svojim suradnicima Ruheku i Principu, našim navijačima koji su nam bili prava podrška, pogotovu Legiji koja je danas kapetanu Čaniću i meni priredila prekrasan oproštaj, svim simpatizerima i ljudima koji su nam pomagali, volonterima Nikolini, Petru, Franji i Jopici, hvala i Vama na Sportalu na zaista maksimalno korektnom praćenju Marsonije u protekle dvije i pol godine, i naravno upravi kluba. Za kraj moje iskrene čestitke Nogometnom klubu Belišeće na osvojenom naslovu prvaka i sretno u kvalifikacijama za 2. HNL – poručio je sada već bivši trener Marsonije Braslav Ostojić.

– Mislim da smo u utakmicu ušli odlično, dominirali smo i na najbolji mogući način iskoristili što je Marsonia bila onakva kakvu smo je i očekivali – ispuhana. Kakva god bila, Marsonia je prava momčad, na svom terenu uvijek zaslužuje maksimalan respekt i time sam zadovoljniji ovom pobjedom, ako se ne varam ovo je Marsoniji najteži poraz sezone pa je još malo slađi. Čestitam svojim dečkima na odličnoj partiji za kraj sezone, uvijek je ljepše na odmor nakon pobjede, čestitam im i na osvojenom petom mjestu, još ćemo u utorak odraditi jedan lagani oproštajni trening nakon čega se dečki idu odmarati – komentar je Dalibora Bognara, trenera Slavonije.

Rezultati 34. kola : Zrinski - Đakovo Croatia 0:1, NAŠK - Oriolik 5:1, Vuteks Sloga - Sloga 2:2, Graničar - Valpovka 2:0, Marsonia - Slavonija 0:3, Slavija - Slavonac 2:2, Belišće - Kutjevo 4:2, Bedem - Vukovar 1991 0:1, Čepin - Vihor 2:0. 

 

(sportalo.hr)

Pročitano 762 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 14 Lipanj 2021 14:18