Subota, 26 Lipanj 2021 08:02

Tomislav Čabraja izabran za novog predsjednika Nogometnog kluba Slavonija

POŽEGA - Nakon što se smirilo jučerašnje nevrijeme održana je izvanredna sjednica Skupštine Nogometnog kluba Slavonija koja je sazvana nakon što je proteklog tjedna Izvršni odbor kluba podnio ostavke, čime je kulminirala kriza upravljanja u kojoj se klub nalazio proteklih šest mjeseci.

Dosadašnji dopredsjednik Anto Brkić sazvao je izvanrednu sjednicu Skupštine kluba na kojoj je za novog predsjednika u četverogodišnjem mandatu 2021. - 2025. izabran uspješni požeški poduzetnik i dugogodišnji sportski djelatnik Tomislav Čabraja, vlasnik tvrtke Elektro - team. 

Za dopredsjednika Slavonije izabran je doktor Vlado Drkulec, a u Izvršni odbor kluba još su izabrani Krešimir Čuljak, Danijel Hel, Ivan Peharda, Ninoslav Parmaković, Nevio Berdi, Leo Pandžić, Petar Živković, Luka Mandić i Krešimir Miškulin dok je tajnik kluba Krunoslav Prpić.

U svom prvom obraćanju članovima Skupštine novi predsjednik je predstavio plan i program za sljedeće razdoblje, posebno istaknuvši da će svoj rad usmjeriti na poboljšanje infrastrukturnih uvjeta za rad svih kategorija kluba. Također je najavio da je cilj kluba plasman u jedinstvenu 3. HNL koja će se igrati od sezone 2022./2023., kao i igranje 1. HNL s mlađim kategorijama. 

Tomislav Čabraja rođen je 04. 07. 1974. godine u Požegi. Nogomet je počeo igrati u Nogometnom klubu Dinamo Vidovci Dervišaga gdje je i proveo najveći dio igračke karijere. Krajem osamdesetih godina bio je jedno vrijeme i član pionirske kategorije Nogometnog kluba Slavonija nakon čega se vratio u svoje Vidovce.

U požešku Slavoniju se ponovno vratio u sezoni 2000./2001. kada je bio član prve momčadi koja je te sezone osvojila naslov prvaka 1. Županijske nogometne lige Požeško - slavonske i vratila se u 3. Hrvatsku nogometnu ligu - Istok. Nakon toga se vratio u vidovački Dinamo gdje je 2008. završio s aktivnim igranjem. 

Za predsjednika Nogometnog kluba Dinamo Vidovci izabran je 2011. te je punih 10 godina proveo na čelu tog kluba sve do 2021. kada ga je zamijenio Jurica Janković. U tih 10 godina klupska uprava je pod Čabrajinim vodstvom napravila jako puno na infrastrukturi pa Vidovčanima mogu pozavidjeti i klubovi iz viših rangova natjecanja.

Uređene su svlačionice, klupska kantina i sala kao i tajništvo, a kompletna klupska zgrada je proširena i obnovljena čime je cijeli Sportsko - rekreacijski centar u Vidovcima dobio potpuno novi i ljepši izgled. Napravljen je i malonogometni teren s umjetnom travom kao i još jedan pomoćni teren srednjih dimenzija, a oba ta igrališta kao i glavni teren su pokriveni najmodernijom LED rasvjetom. Uz to je postavljen i elektronski semafor kao i nove kućice za rezervne igrače koje su i prebačene na južnu stranu glavnog terena dok su prije bile na sjevernoj strani.

Tomislav Čabraja je i dopredsjednik Požeškog športskog saveza kao i dopredsjednik Nogometnog saveza Požeško - slavonske županije. 

Pročitano 971 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 28 Lipanj 2021 09:07