Ispiši ovu stranicu
Utorak, 29 Lipanj 2021 12:58

Belišće nije prošlo kvalifikacije za 2. HNL, tako da iz svojih liga ispadaju Slavonac (Bukovlje), Kaptol i Hrvatski dragovoljac (Drenovac)

OSIJEK / SLAVONSKI BROD /  POŽEGA - Nogometaši prvaka 3. Hrvatske nogometne lige - Istok Belišća u subotu, 26. lipnja su u Zagrebu poraženi od NK Jarun rezultatom 2:0 u kvalikacijskoj utakmici za ulazak u 2. HNL. Tako će Belišće i u sezoni 2021./2022. igrati u 3. HNL - Istok.

Nihovim neuspjehom iz svojih rangova su ispala čak 3 kluba. U Međužupanijsku nogometnu ligu Slavonski Brod - Požega ispada pretposljednja trećeligaška momčad Slavonac iz Bukovlja .

Zbog toga iz MŽNL osim posljednje Kuzmice mora ispasti i pretposljednji Kaptol. To povlači i ispadanje pretposljednjeg kluba 1. Županijske nogometne lige Požeško - slavonske, Hrvatskog dragovoljca (Drenovac) u 2. Županijsku nogometnu ligu Požeško - slavonsku. 

Klubovi 1. ŽNL Požeško - slavonske nastup u toj ligi trebaju potvrdit do 09. srpnja. Ako Papuk (Velika), drugoplasirana momčad 1. ŽNL ipak na kraju odustane od nastupa u MŽNL tada bi Kaptol ostao u tom rangu.

Iz MŽNL Slavonski Brod - Požega u 3. HNL - Istok plasirao se prvak Omladinac (Gornja Vrba) dok je iz MŽNL Vinkovci - Slavonski Brod u tu ligu ušla Darda koja je također uvjerljivo osvojila naslov prvaka. Iz 3. HNL - Istok je osim Slavonca (Bukovlje) ispala i Valpovka (Valpovo)

U MŽNL Slavonski Brod - Požega plasirala se momčad Slobodnice, prvaka 1. ŽNL Brodsko - posavske - Zapad koja je u kvalifikacijama bila bolja od Budainke, prvaka 1. ŽNL Brodsko - posavske - Istok. 

Pročitano 646 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 29 Lipanj 2021 13:59