Ponedjeljak, 02 Kolovoz 2021 12:48

U četvrtfinalu Županijskog nogometnog kupa Slavonija uvjerljivo pobijedila Slaviju u Pleternici, Dinamo i Požega poraženi na gostovanjima u Kutjevu i Lipiku

POŽEGA - U subotu, 31. srpnja odigrane su sve utakmice čevrtfinala Županijskog nogometnog kupa u kojem su upisani manje više očekivani rezultati, u rang djelomično iznenađenja ide slavlje Lipika 1925 protiv Požege, iako je to daleko od nekakve senzacije.

U najzanimljivijem dvoboju nije bilo zanimljivosti, Slavonija je na pogon nezaustavljiva dvojca Peharda – Antunović lakoćom preskočila Slaviju u Pleternici. Najbolji strijelac prošlosezonske 3. HNL Matej Peharda zabio je hattrick, a najbolji igrač istog natjecanja Ivan Antunović jedan za uvjerljivih 0:4.

Kutjevo nije imalo problema protiv Dinama iz Vidovaca, dva put je s bijele točke precizan bio Filip Nemec, po jednom su pogodili Deni Stojanac i Ivan Jakešević, dok je počasni gol Dinama djelo mladog Ronalda Hodaka koji je pokazao da bi mogao biti značajno pojačanje za Podoljaka.

Jakšić je u općinskom derbiju slavio protiv Dinama iz Rajsavca na krilima svog kapetana Domagoja Kovačevića koji je postigao dva gola, a jedan je dodao Stjepan Šilhan, sva tri postignuta su u prvom dijelu pa neizvijesnosti nije bilo, iako valja istaknuti da su se oba varala iskazala, Pečur je u više navrata spašavao goste dok je Ivić zaustavio kazneni udarac i ostavio Dinamo bez počasnog gola.

Požega se kvalitetno pojačala ovog ljeta, Lipik 1925 je igrao bez nekoliko prvotimaca ali je ipak Milašinovićeva momčad došla do slavlja. Ivan Kaurin i nezaustavljivi Josip Jozipović u prvom su dijelu gađali Leistovu mrežu, na drugoj strani Crveni svoje prigode nisu iskoristili, a u završnici mogu biti sretni i što nisu još koji put kapitulirali jer Lipik je bio izrazito opasan iz kontra napada.

Polufinalne utakmice igraju se već narednog vikenda, a ždrijebom su danas u prostorijama Nogometnog saveza Požeško - slavonske županije određeni parovi. U subotu, 07. kolovoza s početkom u 18,00 sati sastaju se Jakšić - Lipik 1925 dok će od 20,00 sati u Velikoj igrati Slavonija i Kutjevo. 

 

Pročitano 416 puta Poslijednja izmjena dana Subota, 07 Kolovoz 2021 06:57