Ponedjeljak, 23 Kolovoz 2021 09:57

Požega pobijedila vidovački Dinamo u gradskom derbiju 1. kola Međužupanijske nogometne lige

POŽEGA / SLAVONSKI BROD - U 1. kolu nove sezone 1. Međužupanijske nogomente lige Slavonski Brod - Požega tri utakmice su odigrane u subotu, a četiri u nedjelju. Već na otvaranju sezone sastala su se dva kluba s područja grada Požege, a slavila je Požega s minimalnih 1:0. 

POŽEGA – DINAMO 1:0

Požega je na svojoj Rekreaciji uspjela svladati Dinamo iz Vidovaca. Bila je to otvorena i borbena utakmica u kojoj su Crveni imali više posjeda lopte, a borbena i mlada momčad Dinama im je pokušavala zaprijetiti iz kontranapada. Odmah na otvaranju susreta Dinamo ima priliku s bijele točke doći do prednosti. Pokušao je mladi Ronaldo Hodak, ali njegov pokušaj brani Alen Leist i ostavlja svoju mrežu netaknutom. Nakon toga Crveni su preuzeli inicijativu, ali su do kraja prvog dijela uspjeli stvoriti samo jednu opasniju šansu kada je pokušaj Miroslava Lujića prošao tik pored stative. Odlično drugo poluvrijeme su otvorili Crveni koji su nakon samo četiri minute igre došli do prednosti preko Krunoslava Kahaneka. Zadnjih petnaestak minuta gosti iz Vidovaca krenuli su po izjednačenje i sve su više napadali prema Požeškom golu, ali domaćin se do kraja uspio obraniti i tako je upisao vrijedna tri boda na otvaranju sezone.

- Očekivano teška utakmica koju smo zasluženo pobijedili. Malo su nas poremetile rane povrede Podobnika i Martinovića, no uspjeli smo se stabilizirati. Mi smo ostvarili svoj cilj, a to je ulazak u prvenstvo sa pobjedom. Čestitam protivniku na fer igri, a sudcima na korektnom suđenju. – izjavio je Tomislav Vukoja, trener Požege.

- Neizvjesna utakmica do samog kraja, naša mladost je dosta dobro parirala domaćinima i ispustila bolji rezultat prvo u desetoj minuti gdje nismo uspjeli iskoristiti jedanaesterac a kasnije i nešto hrabriju igru prema naprijed. Domaćoj ekipi čestitam na pobjedi a mi nastavljamo sa radim i vjerujem još boljim igrama. – izjavio je Krunoslav Podoljak, trener Dinama.

LIPIK 1925 – MLADOST 1:1

Lipik je na svom terenu dočekao Mladost iz Sibinja koja ih je po svemu sudeći dosta namučila. Od početka utakmice pa do kraja bilo je to taktičko nadmudrivanje i pravo nadigravanje ove dvije momčadi. Na kraju svakom po bod je možda i najpošteniji ishod. Prvo poluvrijeme domaćin je imao terensku nadmoć i imao je više loptu u nogama, dok su gosti pokušavali zaprijetiti iz kontre, ali prvi dio je protekao bez pravih šansi i s jedne i druge strane. U drugom dijelu igra je ista kao i u prvom, sve do zadnjih desetak minuta kada je Dalibor Jukić nakon jedne kontre doveo goste u prednost. Dominik Marjanović u 91. minuti spašava svoju momčad i donosi im vrijedan bod na otvaranju prvenstva.

- U otvaranju sezone smo došli na teško gostovanje kod odlične ekipe Lipika. Utakmica bez puno prilika u kojoj je domaćin imao veći posjed lopte, ali smo mi bili opasniji iz kontranapada smo poveli 15 min do kraja i imali par situacija za završit utakmicu, ali nismo uspjeli. Na kraju smo kažnjeni i primili smo gol za 1:1. Možemo žaliti za ostala 2 boda, ali ne možemo reći da domaćin nije zaslužio bod odlično suđenje sudačke trojke. – izjavio je Irfan Islami, trener Mladosti.

 - Mislim da je realan rezultat kad se pogleda cijela tekma, ali bili smo bolji tokom cijele utakmice, gost se branio dobro i organizirano i bilo na je teško naći rješenje da ugrozimo njihov gol, prvo poluvrijeme bili smo puno bolji imali neke poluprilike ali ništa puno konkretno, drugo poluvrijeme smo ušli malo odlučnije i napadali i pogodili prečku, ali poslije toga iz jedne kontre gost dolazi u vodstvo imali su gosti još par opasni kontri, ali smo se uspjeli obraniti, zabili smo za izjednačenje i imali smo još na samom kraju 100% šansu ali nismo je realizirali, jedina dvojbena situacija je bila 10min do kraja mislim da je bio kazneni udarac za nas ali nemam zamjerke nikome dečki su se borili trudili i ovim putem im čestitam, platili smo danak finala kupa gdje smo se jako potrošili i danas nismo bili na svom nivo. Čestitao bi sudačkoj trojci na jako korektnom suđenju, čak štoviše odličnom i nadam se da će tako i u buduće biti? – izjavio je Mario Milašinović, trener Lipika.

SLAVONAC – PAPUK 6:0

Slavonac je na svom terenu dočekao Papuk kojeg je na kraju poslao kući sa velikih šest pogodaka u mreži. Utakmica je protekla u izrazitoj dominaciji domaćina kojoj gosti nisu mogli parirati. Filip Bungić predvodio je svoju momčad s tri postignuta pogotka, dva je dodao Josip Gospočić, a jedan Dragan Sremac.

- Čestitke ekipi Slavonca i njihovom treneru na zasluženoj pobjedi, mi smo ušli pod dojmom i uplašeno u utakmicu. Okrećemo se Slobodnici gdje ćemo tražiti bodove. Pohvalio bi odlično suđenje. - izjavio je Dalibor Banović, trener Papuka

ZADRUGAR – TOMISLAV 0:0

Zadrugar je na svom terenu dočekao Tomislav iz Donjih Andrijevaca. Sastale su se dvije podjednake ekipe koje su se taktički nadmudrivale. Gosti su kroz cijelu utakmicu imali veću terensku inicijativu i izglednije šanse za gol koje nisu iskoristili, a tome je prednjačilo to što je domaćin od 22. minute igrao s igračem manje. Na kraju gosti imaju pravo žaliti za prosuta preostala dva boda.

- Na otvaranju prvenstva odigrali smo 0-0. 70 minuta sa igračem manje. Prestrogo dosuđen crveni karton u 18.minuti utakmice ubio utakmicu. Kasnije gost bio bliže pobjedi, ali izdržali smo i osvojili bod. – Izjavio je Stjepan Novoselović, trener Zadrugara.

- Protivnik je u ranoj fazi utakmice ostao sa igračem manje. Stvorili smo mnogo prilika međutim realizacija nije išla. Mnogo promašeni šansi, ali i dobrih intervencija protivničkog vratara. Domaćin nije stvorio prave prigode, ili je prijetio iz prekida. Na kraju možemo žaliti što nismo pobijedili, ali i ovo je ipak realan rezultat. Čestitke i jednoj i drugoj ekipi na fer i korektnoj utakmici iako je bilo povremeno žešćih duela ipak sve u granicama. – izjavio je Zoran Galetić, trener Tomislava.

SLOBODNICA – HAJDUK 0:2

Slobodnica je na svom terenu dočekala Hajduk koji je na kraju ponio sva tri boda putem Pakraca. Utakmica je protekla u odličnom nadigravanju obje momčadi uz poneku priliku sa svake strane, ali pogodaka nije bilo sve do zadnjih petnaestak minuta. Matija Benković pogodio je za prednost Pakračana, a Marin Čakarić zapečatio je pobjedu svoje momčadi u 95. minuti.

- Čestitam gostima na pobjedi svojim dečkima na borbenosti i požrtovnosti, ali kad promašiš svoje i dobiješ gol iz susjednoga sela vise ne može .Ali idemo dalje valjda će sunce i nas obasjati. – izjavio je Darko Vrljić, trener Slobodnice.

- Prvo poluvrijeme izjednačena utakmica bez previše šansi, mi nekonkretni prema naprijed. Drugo poluvrijeme mi konkretniji prema naprijed, opasniji, što je urodilo plodom lijepim golom mladog Matije Benkovića i za potvrdu pobjede Čakarića. Sve u svemu na kraju zaslužena pobjeda Hajduka. – izjavio je Nebojša Gostmir, trener Hajduka.

SVAČIĆ – JAKŠIĆ 9:0

Švačić je krenuo furioznom pobjedom u sezonu. Danas je odigrana jedna jednosmjerna utakmica u kojoj je Tomislav Žuljević postigao četiri pogotka, Josip Grgić dva, a po jedan su dodali Ivan Vrhovac, Tomislav Kljajić i Matej Kraft.

- U jednosmjernoj utakmici danas pokazali smo ozbiljnost i pobijedili uvjerljivo goste iz Jakšica. Želim im puno sreće u nastavku prvenstva, a mi se okrećemo utakmici u petak sa Andrijevcima! – izjavio je Mario Tadić, trener Svačića.

- Mi smo još na odmoru? A neki su još na plaži, kako treniraš tako i igraš. Ali napravit ćemo mi reda i vratit ćemo se. – kratko je rekao Marijan Bakula, trener Jakšića.

SIKIREVCI – BUDAINKA KOLONIJA 2:0

Sikirevci su dočekali Budainku na svom terenu, Budainka kao novi član ove lige odigrala je jednu borbenu utakmicu, ali su domaćini kroz cijelu utakmicu imali posjed lopte i izglednije prilike za pogodak. Na kraju su od mnogobrojnih šansi domaćini uspjeli realizirati dvije koje su im bile dovoljne za mirnu pobjedu i prva tri boda na otvaranju prvenstva. Mijo Živić doveo je domaćina u prednost, a Valentin Šunić postavio konačan rezultat susreta.

- Mi kao novi u ligi odigrali smo hrabru utakmicu s domaćinima koji su kandidati za sam vrh, domaćin je u prvom dijelu imao incijativu i više prilika a mi smo imali odličnog vratara Čujić Josipa koji sve napade domaćina spriječio. U drugom dijelu smo pali fizički i to je domaćin iskoristio s dva pogotka zasluženo pobijedio. Čestitam domaćinu na pobjedi. – izjavio je Anto Dujak, trener Budainke.

Prvu utakmicu 2. kola odigrat će u petak, 27. kolovoza u 19,00 sati Tomislav i Svačić. U subotu, 28. kolovoza s početkom u 17,15 sati sastaju se Požega - Slavonac, Hajduk - Sikirevci, Budainka Kolonija - Lipik 1925 dok će od 19,15 sati igrati Papuk - Slobodnica. U nedjelju, 29. kolovoza s početkom u 17,15 sati kolo će zatvoriti Dinamo - Jakšić i Mladost - Zadrugar. 

 

 

(sportalo.hr)

Pročitano 466 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 30 Kolovoz 2021 09:30