Ponedjeljak, 23 Kolovoz 2021 09:59

Slavonija odigrala neodlučeno na gostovanju u Ivankovu kod Bedema u 1. kolu 3. HNL - Istok

IVANKOVO  -  Na premijeri nove sezone Treće HNL na Gracu su se sastali Bedem i gost iz Požege te na koncu razdijelili bodove pogotkom Koledića u nadoknadi vremena. Bivši igrač Bedema Dragan Jurić Tale preminuo je u 49. godini pa je tim povodom prije utakmice održana minuta šutnje.

Igrala se 11.minuta i Slavonija je povela golom Mateja Peharde koji je odmjerenim i preciznim udarcem sa 17 metara doveo goste iz Požege u vodstvo i rezultat prvog poluvremena od 0:1, mada je Bedem u tom periodu napadao i stvarao neke prilike i šanse, ali je bio neučinkovit.

U nastavku umjesto da nastave istim tempom to je radila Slavonija koje je redom promašivala četiri prilike i to Josip Solić u 52. minuti glavom s peterca, pa Matej Peharda u 63 sa 14 metara, onda Karlo Antunović u 65. minuti šutirajući pored gola i onda Dino Bognar u 66. minuti puca preko gola i na kraju Karlo Antunović pucajući izbliza. Sve te opasnosti koje su išle u okvir gola spriječio je mladi i 200 cm visoki vratar domaćih Čučković.

Potom Bedem stupa u akciju i stvara veliki pritisak na gostujući gol, a gosti se panično brane i uspijevaju sve do sudačke nadoknade tj .do 90+2 minuti kada lopta dolazi do Ivana Koledića na nekih 11,12 metara koji rezantnim i prizemnim udarcem uspijeva poravnat i donijeti Ivankovčanima jedan bod i postaviti konačnih 1:1 kao najrealniji ishod ovog neizvjesnog susreta.

– Rano smo primili gol nakon čega je bilo teško igrati, morali smo se otvoriti što protiv Slavonije nije baš preporučljivo, no onda se dogodila ozljeda Antunovića što nam je pomoglo, naravno da mi je žao kada se bilo tko ozljedi, ali objektivno je nama to dobro došlo, nadam se da će se brzo oporaviti. Posebno sam zadovoljan drugim poluvremenom kada smo goste limitirali na dva prelaska preko centra, doduše u jednom od njih su imali mrtvu šansu, promašili su prazan gol. Nakon što smo dosta toga promašili zabili smo gol u situaciji kad Koledić uopće nije pogodio loptu kako je htio, imali smo i malo sportske sreće, ali mislim da smo je stvarno zaslužili. I da nismo zabili morao bih čestitati svojim dečkima, stvarno su odradili 90 minuta na visokoj razini, borili se za svaku loptu i to nam se na kraju i vratilo. Kad sve zbrojim mislim da je ovo negdje realan ishod, Slavonija je mogla prije riješiti pitanje pobjednika, mogli smo i mi prije izjednačiti, zabili smo u sudačkom dodatku i bez obzira što smo igrali na svom terenu zadovoljan sam ishodom – izjavio je Mirko Godanj, trener Bedema.

– Nakon primljenog gola debelo u sudačkom dodatku jasno da ostaje žal, posebno jer smo puno prije toga mogli i morali riješiti utakmicu. Ovako smo dozvolili Bedemu da ganja rezultat, da se bori i na kraju im se to isplatilo, rekao bih da su na tu borbu, zalaganje i zaslužili uzeti bod. Na početku su nam pritisnuli Antunovića, znali su da smo bez njega ipak druga ekipa, nekoliko žestokih startova je ostavilo traga i morao je iz igre već u 30. minuti što je sigurno bitno utjecalo na razvoj utakmice. Ne bih pričao o namjeri i kriteriju, tako je kako je. Iako ostaje žal, bod u gostima u Ivankovu nije loš rezultat za nikoga, mi se okrećemo utorku i ogledu s Međimurjem u kupu, sigurno smo bez Antunovića, sutra ćemo na treningu vidjeti ima li još kakvih posljedica od ove utakmice ali bez obzira na sve idemo dati maksimum kao i u prvoj domaćoj utakmici u petak u Velikoj – komentar je Dalibora Bognara, trenera Slavonije.

U ostalim susretima 1. kola postignuti su ovi rezultati : Vuteks Sloga - Slavija (Pleternica) 2:3, Čepin - Slavonac (Bukovlje) 0:2, NAŠK (Našice) - Belišće 0:2, Graničar (Županja) - Omladinac (Gornja Vrba) 1:3, Zrinski (Jurjevac) - Darda 2:0, Sloga (Nova Gradiška) - Vukovar 1991 1:3, Marsonia (Slavonski Brod) - Oriolik (Oriovac) 3:0, Kutjevo - Đakovo Croatia 1:2.

Slavonija u utorak, 24. kolovoza s početkom u 16,30 sati u Čakovcu kod domaćeg trećeligaša Međimurja igra pretkolo Hrvatskog nogometnog kupa, a već u petak, 27. kolovoza s početkom u 18,00 sati u Velikoj protiv NAŠK-a igra drugo prvenstveno kolo.

U ostalim susretima, u subotu, 28. kolovoza s početkom u 17,30 sati sastaju se Slavonac - Oriolik, Vukovar 1991 - Marsonia, Darda - Sloga, Belišće - Graničar, Đakovo Croatia - Bedem, Slavija - Kutjevo i Čepin - Vuteks Sloga dok će u nedjelju, 29. kolovoza u 17,30 sati igrati Omladinac - Zrinski. 

 

BEDEM - SLAVONIJA 1:1 (0:1)

IVANKOVO - Stadion “Grac” Gledatelja:150 Suci: Branimir Vukoje 6 Pomoćnici: Knežević i Babić 4.sudac: nema Delegat:Antun Burilo-Osijek.

STRIJELCI : Strijelci: 0:1 M.Peharda u 11.min. i 1:1 Koledić u 90+2 min.

BEDEM : Čučković7,5 Smolčić 7 Borko 7 Validžić 7 Leko 6,5 Vaslovik 6,5 (od 57.min. Pintarić 7) Bagarić 7 Koledić 7,5 Janović 7 Gazić 6,5 (od 57.min. Sambol 7,5) i Lovrić 7. Trener: Mirko Godanj 7.

SLAVONIJA : Majetić 7,5 Milobara 7 (od 43.min.Martinović 7) I.Antunović 7 (od 30.min.K.Antunović 7 od 90+1 min. Mršić -)Plešić 7 Marčetić 7 Bognar 7 M.Peharda 7,5 (od 90+1 min.Janček -) I.Peharda 6,5 Šubara 6,5 (od 46.min.Solić 7)Šipura 7 i Božić 7. Trener: Dalibor Bognar 7.

(sportalo.hr)

Pročitano 441 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 23 Kolovoz 2021 13:32