Ponedjeljak, 30 Kolovoz 2021 08:54

Domaće pobjede Požege i Dinama (Vidovci) u 2. kolu Međužupanijske nogometne lige

POŽEGA / SLAVONSKI BROD - Već u petak je odigran prvi susret 2. kola Međužupanijske nogometne lige Slavonski Brod - Požega u kojem je Tomislav u svojim Donjim Andrijevcima svladao Svačić, a u subotu su odigrana četiri susreta u kojima su Hajduk, Požega, Lipik 1925 i Slobodnica upisali pobjede.  

TOMISLAV – SVAČIĆ 1:0

Tomislav je jučer u Donjim Andrijevcima ugostio momčad Svačića iz Starog Slatinika. Momčad iz Donjih Andrijevaca je u ovoj utakmici bila posebno raspoložena i motivirana te je na kraju slavila pogotkom Ivana Tunukovića u 76. minuti. S druge strane gosti su bili potpuno neraspoloženi i nisu nikako mogli ugroziti čvrstog domaćina.

- Zaslužena pobjeda domaćina, jednostavno nismo imali odgovor na domaću agresivnu igru. Premalo raspoloženih pojedinaca koštalo nas je bodova. Čestitam domaćinu na pobjedi i sudcima na odličnom suđenju! – rekao je Mario Tadić, trener Svačića.

- Vrlo dobra utakmica, mislim da smo u potpunosti nadigrali favoriziranu momčad iz Starog Slatnika. Opet smo stvorili dosta izglednih prilika, ali za razliku od prošle utakmice ovaj puta i poentirali. Igrači su ispunili sve dogovore i zadatke iz svlačione i pretočili ih u pobjedu. Čestitam svojim igračima, ali i protivničkoj momčadi na odličnoj utakmici. Okrećemo se sada nastavku prvenstva, a već nas očekuje kup u srijedu u Gundincima. – izjavio je Zoran Galetić, trener Tomislava.

HAJDUK – SIKIREVCI 3:1

Hajduk je danas na svom terenu ugostio Sikirevce s kojima su odigrali jednu dobru, žustru utakmicu s puno lijepih prigoda s obje strane. Filip Dietzman i Aleksandar Popović su u 54. i 56. minuti svojim pogocima uspjeli slomiti otpor dobrih gostiju, tri minute prije kraja susreta Stjepan Petrović pogodio je s bijele točke za velikih 3:0 i s tim je zapečatio nova tri boda svojoj momčadi. U 93. minuti Filip Lekić je svojim pogotkom samo malo ublažio poraz gostiju.

- Vrlo zanimljiva utakmica dvije ekipe željne nadigravanja s puno lijepih akcija, šansi i obrana vratara gdje smo mi ipak za nijansu bili bolji te na kraju zasluženo pobijedili. Čestitke i jednoj i drugoj ekipi a posebno mojoj na prikazanom u ovoj utakmici. – izjavio je Nebojša Gostimir, trener Hajduka

POŽEGA – SLAVONAC 3:2

Zanimljiva utakmica odigrala se na Požeškoj Rekreaciji nakon koje su Požežani izborili lavovsku pobjedu u jako teškoj utakmici. Utakmica je odigrana po kišovitom vremenu sa puno prigoda s obje strane gdje je na kraju domaćin dvije minute prije kraja susreta upisao nova vrijedna tri boda.

Prvo poluvrijeme proteklo je u taktičkom nadmudrivanju i velikoj borbi na sredini terena, domaćin u 39. minuti preko Valentina Podobnika dolazi do vodstva, ali u zadnjoj minuti prvog dijela Daniel Bungić poravnava rezultat s bijele točke i odvodi momčadi na odmor s neriješenim rezultatom. U drugo poluvrijeme

Crveni ulaze još odlučnije, nakon samo pet minuta igre Ivan Matanović pogađa za ponovno vodstvo Crvenih. Nakon samo petnaestak minuta uporni gosti se opet vraćaju preko Zdravka Gospočića, ali domaćin koji je ostavio srce na terenu dvije minute prije kraja susreta preko Mislava Včelika dolazi do zaslužene pobjede i nova tri boda.

- Kakva utakmica, kapa do poda mojim igračima na borbi i zalaganju, ostavili su srce na terenu, borili se jedan za drugoga i zasluženo pobijedili. Protivniku čestitke na fer igri, a sudcima na korektnom suđenju. – izjavio je Tomislav Vukoja, trener Požege.

BUDAINKA – LIPIK 1925 0:6

Lipik je danas gostovao u Slavonskom Brodu kod Budainke, momčad Lipika odigrala je jednu nadahnutu utakmicu u kojoj su bili potpuno dominantniji od domaćina. Od početka susreta vidjelo se na koju će stranu utakmica prevagnuti, samo je bilo pitanje s koliko će razlike gosti slaviti na kraju. Marin Tomić bio je prvo ime susreta s postignuta tri pogotka, a po jedan su dodali Josip Jozipović, Ivan Kaurin i Antonio Đusi.

- Zaslužena pobjeda Lipika. Današnji gost je bio prejak za nas. Nadigrao nas je u svim segmentima nogometne igre. Te već u prvih 20 minuta riješio utakmicu. Čestitam gostima na zasluženoj pobjedi, a mi bodove moramo tražit negdje drugdje. – izjavio je Anto Dujak, trener Budainke

PAPUK – SLOBODNICA 1:2

Papuk i Slobodnica su u večernjem terminu na Veličkoj ljepotici odigrali jedan odličan, borben susret vrijedan prvenstvene utakmice. Obje momčadi su se nadigravale kroz cijelu utakmicu i igrale dobar nogomet sa dosta lijepih poteza. Na kraju su gosti iz Slobodnice bili malo sretniji i spretniji pa odnose sva tri boda iz Velike.

U 23. minuti Vedran Tomić je pogodio za vodstvo gostiju koje su držali i na odmoru. Petar Pejić u 52. minuti povisuje prednost na 0:2, ali požrtvovni dečki Papuka nisu se predavali do samoga kraja. U 86. minuti Željko Parobek smanjio je zaostatak svoje momčadi, ali za potpuni povratak falilo je malo više sreće.

- Čestitam ekipi Slobodnice na pobjedi i mojim dečkima na borbi, neiskustvo ove lige je presudilo. Nama ostaje radit i nadam se boljem rezultatu u budućnosti, suđenje fer i korektno. – Izjavio je Dalibor Banović, trener Papuka

U nedjelju je kompletirano 2. kolo MŽNL. Brod – Požega, a pobjede su upisali Dinamo i Zadrugar. 

DINAMO – JAKŠIĆ 3:2

Dinamo i Jakšić odigrali su jednu zanimljivu utakmicu nakon koje je Dinamo na kraju minimalno slavio. Obje momčadi pokazale su dobru igru kroz cijeli susret, ali mlada momčad Dinama realizirala je sve svoje najizglednije šanse i na kraju zasluženo ostavlja sva tri boda na svom računu.

Ronaldo Hodak doveo je domaćina u prednost u 12. minuti, ali gosti se samo četiri minute nakon toga furiozno vraćaju preko Luke Banića. Nakon toga vodila se velika bitka na sredini terena sve do 26. minute kada je Dinamo dobio priliku s bijele točke,

Kristijan Zapalac mirno tu priliku pretvara u pogodak i odvodi svoju momčad s minimalnom prednosti na odmor. U drugi dio Dinamo ulazi još odlučnije pa nakon samo 10 minuta igre Marko Mirosav povisuje prednost na 3:1. Ivan Franjić u 66. minuti smanjuje zaostatak svoje momčadi, ali rezultat se do kraja nije mijenjao pa mlada momčad Dinama osvaja prva tri boda u ovoj sezoni.

- Čestitam i jednoj i drugoj ekipi na solidnoj utakmici. Mi smo bili bolji cijelu utakmicu i zasluženo pobijedili. Ima još dosta toga što trebamo popraviti, ali i ovako sam zadovoljan kako moja ekipa napreduje. Nastavit ćemo raditi i truditi se da budemo što bolji. Današnjim gostima sretno u nastavku.– izjavio je Krunoslav Podoljak, trener Dinama.

- Ma ne može se nogomet igrat bez treninga, mi smo tu gdje jesmo, čestitam domaćinu na pobjedi.– izjavio je Marijan Bakula, trener Jakšića

MLADOST – ZADRUGAR 0:2

Mladost je u Sibinju dočekala momčad Zadrugara iz Oprisavaca, sastale su se dvije podjednake ekipe koje su se nadigravale cijelu utakmicu. Na kraju su gosti iz Oprisavaca iskoristili svoje šanse te zasluženo nose sva tri boda kući. Cijelo prvo poluvrijeme vodila se velika bitka na sredini terena, ali gosti ipak par minuta prije odmora dolaze do vodstva nakon jedne odbijene lopte Siniša Berdalović postigao je pogodak.

U drugom dijelu slična igra kao i u prvom, a u 83. minuti Berdalović postiže drugi pogodak na utakmici i donosi svojoj momčadi vrijedna tri boda.

- Danas smo iznenadili ekipu Sibinja organiziranom igrom i zasluženo pobijedili 2-0. Domaćin fer i korektan bez grubih startova. U srijedu imamo kup utakmicu u Sl. Brodu protiv Amatera a u nedjelju Budainka u Oprisavcima. - izjavio je trener Zadrugara.

- Utakmica u kojoj smo dominirali i stvorili veliki broj prilika koje nismo Iskoristili. Kako to u nogometu biva kažnjeni smo za promašaje i gosti su dvije situacije za gol iskoristili i zasluženo pobijedili. – izjavio je Irfan Islami, trener Mladosti.

U 3. kolu tri susreta su na rasporedu u subotu, a četiri u nedjelju. U subotu, 04. rujna s početkom u 17,15 sati sastaju se Jakšić - Tomislav i Lipik 1925 - Hajduk dok će od 19,15 sati igrati Slavonac - Dinamo. U nedjelju, 05. rujna u 17,15 sati sastaju se Slobodnica - Požega, Sikirevci - Papuk, Zadrugar - Budainka Kolonija i Svačić - Mladost. 

(sportalo.hr) 

Pročitano 450 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 30 Kolovoz 2021 12:39