Srijeda, 01 Rujan 2021 23:25

Slavonija poražena na gostovanju u Županji kod Graničara u 3. kolu 3. HNL - Istok

ŽUPANJA - Očaju navijača Graničara stigao je kraj, Ilićeva momčad je pokazala karakter i nakon blamaže u Belišću došla do nimalo lake pobjede protiv Slavonije koja ostaje na mršava dva boda. Kad je frka i kad se mora u prvi plan iskaču najbolji, tako je bilo i danas kada su put do pobjede Graničaru prokrčili Josip Lešić i imenjak mu Lotar, a nimalo nije zaostajao ni vratar Marko Ivkić, dok je jedini pogodak Slavonije djelo Ivana Antunovića u sudačkoj nadoknadi vremena. 

Sa psihološkog gledišta strašno teška utakmica, nakon katastrofe u Belišću bilo se strašno teško vratiti posebice protiv sjajne momčadi kakva je Slavonija. Poveli smo, imali priliku za 2:0, a onda u drugom poluvremenu Slavonija je odigrala fantastično, kao Manchester su izgledali Ivkić, stative i dragi Bog su nas spašavali i na kraju smo sačuvali tu prednost i osvojili prve bodove. Stvarno Slavonija kad god dođe u Županju igra sjajno, tako je bilo i danas, ali je nas nagradilo za pristup, sve ono što nije valjalo u Belišću danas je bilo odlično, čestitke dečkima jer su shvatili kako se treba ponašati na terenu, uz ovakav pristup nije problem ni izgubiti! Slijedi nam gostovanje u Đakovu, dat ćemo sve od sebe pa kako bude, a nakon toga nam ipak slijedi nešto lakši raspored gdje bi se trebali vratiti u normalu – izjavio je Dražen Ilić, trener Graničara.

– Na kraju zaslužena pobjeda domaćina. Mojim dečkima kapa dolje za drugo poluvrijeme, u prvom smo malo bili uspavani, nije ni domaćin bio nešto puno bolji, ali je iskoristio svoju šansu i poveo. U drugom smo bili pravi, stvarali šanse ali jednostavno nije htjela u gol, na kraju smo primili i drugi, uspjeli smanjiti ali više od toga nije išlo. Sve je bilo zaista odlično, utakmica dobra za gledatelje, naša igra, suđenje, sve osim rezultata. Preiskusan sam da bi me tri pobjede ponijele ili tri poraza deprimirala, imamo momčad koja vrijedi, imamo u nedjelju najbolji mogući test pred sobom i priliku da to dokažemo, dolazi nam sjajan protivnik sa svih 9 bodova na računu, a mi ćemo sve napraviti da ih zaustavimo, nemam dileme da to možemo napraviti uz sav respekt prema Zrinskom – komentar je Dalibora Bognara, trenera Slavonije. 

U 3. kolu postignuti su ovi rezultati : Graničar - Slavonija 2:1, Vuteks Sloga - Slavonac 0:0, Kutjevo - Čepin 3:1, Bedem - Slavija 3:1, NAŠK - Đakovo Croatia 2:2, Zrinski - Belišće 1:0, Sloga - Omladinac 0:2, Marsonia - Darda, 4:0, Oriolik - Vukovar 1991 2:2.

Narednog vikenda igrat će se utakmice 4. kola. U subotu, 04. rujna u 17,00 sati sastaju se Slavonac - Vukovar 1991, Darda - Oriolik, Belišće - Sloga, Đakovo Croatia - Graničar, Slavija - NAŠK, Čepin - Bedem i Vuteks Sloga - Kutjevo. U nedjelju, 05. rujna u 17,00 sati igrat će Omladinac - Marsonia i Slavonija - Zrinski.

(sportalo.hr)

Pročitano 447 puta Poslijednja izmjena dana Nedjelja, 05 Rujan 2021 07:48