Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 02 Rujan 2021 14:34

Početnici Slavonije najbolji na 11. Memorijalnom nogometnom turniru "Drago Ribić"

POŽEGA - Na glavnom terenu Nogometnog kluba Požega na Sportsko - rekreacijskom centru danas je pod generalnim pokroviteljstvom Grada Požege održan 11. Memorijalni nogometni turnir "Drago Ribić za kategoriju početnika (igrači rođene 2011. godine i mlađi).

Ekipe su trebale biti raspoređene u dvije skupine po 4 ekipe, ali kako ekipa NK Dinamo (Vidovci Dervišaga) nije došla na turnir, u jednoj skupini je bilo 4, a u drugoj 3 ekipe. 

Nakon prvog kruga po skupinama odigrane su utakmice za konačni plasman. Pobjednici skupina igrali su za 1. mjesto, drugoplasirane ekipe za 3. mjesto, a treći u skupinama za 5. mjesto.

U susretu za 5. mjesto NK Mladost (Pavlovci) i NK Požega odigrali su 1:1, a nakon penala slavili su mali Pavlovčani. Treće mjesto osvojio je HNK Željezničar (Slavonski Brod) koji je s uvjerljivih 9:0 bio bolji od NK Slavije (Pleternica).

U finalu su se susrele dvije ekipe početnika požeške Slavonije, a prvo mjesto osvojila je NK Slavonija 2 (plavi) koja je rezultatom 7:1 pobijedila NK Slavoniju 1 (bijeli). 

Četiri najbolje ekipe nagrađene su peharima i medaljama koje im je ispred organizatora Požeškog športskog saveza uručio glavni tajnik Željko Mitrović, a sve ekipe dobile su i priznanja za sudjelovanje. 

Najbolji strijelci turnira su Patrik Begić (Mladost) i Vito Vukušić (Slavonija 1) sa po 6 postignutih pogodaka.

Za najboljeg vratara izabran je Petar Dragičević (Željezničar) koji u tri susreta nije primio niti jedan pogodak dok je za najboljeg igrača 11. Draginog memorijala proglašen Gabrijel Hrmić (Slavonija 2). 

Za pobjedničku ekipu igrali su Marin Garbin, Noa Hel, Bruno Jakovljević, Ilan Smolčić, Stjepan Đurić, Emanuel Đaković, Gabrijel Hrmić, Noa Akmačić, Patrik Zima, Antun Jakobović, Šimun Odobašić i Miro Soldo, a vodio ih je trener Mario Raguž. 

Utakmice su dobro vodili mladi požeški suci Ivano Matijević i Kristijan Vuković.  Na 12. Ribićevom memorijalu nastupit će igrači rođeni 2012. godine, a turnir će se održati za vrijeme Uskrsnih školskih praznika 2022. godine uz nastup 16 ekipa iz sve četiri slavonske županije. 

 

11. MEMORIJALNI NOGOMETNI TURNIR „DRAGO RIBIĆ"

REZULTATI UTAKMICA :

Skupina 1

Požega - Željezničar 0:4

Slavonija I – Požega 3:0

Željezničar – Slavonija I 0:0 (penali Slavonija I)

 

Skupina 2

Mladost – Slavonija II 1:3

Slavija – Papuk 2:1

Slavonija II – Papuk 2:0

Mladost – Slavija 2:3

Slavija – Slavonija II 0:1

Papuk – Mladost 1:2

 

Utakmica za 5. mjesto : Mladost – Požega 1:1 (penali Mladost)

Utakmica za 3. mjesto : Željezničar – Slavija 9:0

Finale : Slavonija 1 – Slavonija II 1:7

Pročitano 672 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 03 Rujan 2021 08:55