Ponedjeljak, 06 Rujan 2021 11:58

Slavonija odigrala neodlučeno s Zrinskim (Jurjevac) u 4. kolu 3. Hrvatske nogometne lige - Istok

VELIKA - Vrlo zanimljivu utakmicu odigrali su jučer Slavonija i Zrinski na stadionu u Velikoj koji je ponovno “oživio” i vratio se barem do trećeligaškog natjecanja iako je i dalje za veliku većinu prvoligaških stadiona – svemirski brod! Nije to bila atraktivna utakmica za gledatelje, i Milardović i Bognar su prvenstveno htjeli osigurati svoj gol, ali u prvom dijelu Zrinski je pokazao puno više, bio je bolja momčad na terenu i nakon krasne akcije po lijevoj strani preko Dos Santosa dolaze do zaslužene prednosti.

U nastavak Slavonija kreće nešto bolje, vrlo brzo gosti ostaju s igračem manje što Plavi koriste i pojačavaju pritisak iz kojeg dolaze do poravnanja preko prošlosezonskog prvog topnika lige Mateja Peharde. Dao je taj gol krila Slavoniji, igrač više sve se više vidio, ali onda kao šok stiže pogodak Antuna Severovića na drugoj strani za novo vodstvo gostiju iz Jurjevca.

Uz puno tenzija oko sudačkih odluka, debelo u dodanom vremenu Ivan Antunović pogađa za 2:2, najpoštenije i najrealnije s obzirom na prikazano. Igrač utakmice svakako je Ivan Antunović, tokom 90 minuta je radio, skakao, borio se, nosio duele, i 90. minuti silovitim udarcem pogodio gredu, a onda na samom kraju uspio i poentirati manirom rasnog strijelca što svakako i jest.

Zaista ne volimo pisati loše o suđenju, ionako je previše komentatora koji svaku sudačku odluku osporavaju i vrijeđaju. Ne pada nam to na pamet, ali mora se reći i kada nije bilo dobro, a ovaj put nije bilo dobro i to se odnosi isključivo na drugo poluvrijeme. I nije tu bilo nikakve namjere da se nekoga ošteti, jer i jedni i drugi imaju pravo na nezadovoljstvo.

Drugi žuti karton za Ćubela objektivno nije postojao, drugi pogodak Zrinskog dogodio se nakon više nego očiglednog prekršaja, drugi pogodak Slavonije dogodio se iz dosta dvojbene situacije. Sreća po sudačku trojku da su i jedni i drugi bili vrlo korektni, na čitavoj utakmici tek jedan ozbiljan start u samoj završnic

Zrinski više nije maksimalan, ali razloga za zadovoljstvo ima na pretek i nakon ovog susreta, s druge strane Slavonija se spasila u zadnji čas, poraz bi već u samom startu sezonu učinio neuspješnom, ovako nije puno uspješnija, ali ovakav gol i ovako spašen bod ipak može pokrenuti momčad.

Teret dosadašnjih rezultata nas je malo sputao i nismo bili pravi u prvom dijelu, osjetio se grč u našoj igri, no u nastavku smo zaigrali puno bolje, došli do izjednačenja i imam dojam da je drugi gol visio u zraku, no tada se događa evidentna greška glavnog suca iz koje Zrinski ponovno dolazi do prednosti. U samoj završnici Antunović na individualnu klasu zabija i donosi nam bod koji nas ipak ostavlja u nekakvom pozitivnom tonusu iako nam je trebala pobjeda da se dignemo do kraja. Ovaj put ću se suzdržati od komentiranja suđenja, samo mogu zaraditi kaznu a to mi ne treba – izjava je Dalibora Bognara, trenera Slavonije.

Da mi je netko prije utakmice ponudio bod vrlo vjerojatno bi ga i prihvatio jer znam da je Slavonija odlična ekipa, no bez obzira na to mi smo se postavili tako da tražimo pobjedu i mislim da smo sve do 55. minute i isključenja i bili bolja momčad i zasluženo vodili. Nakon toga je bilo teško, ali igrali smo stvarno dobru obranu, pokušavali smo igrati i nakon primljenog gola, došli do prednosti i onda dolazimo do onog čime nisam zadovoljan, a to je sama završnica kada nismo bili mirni i koncentrirani što je domaćin iskoristio i debelo u sudačkoj nadoknadi došao do izjednačenja. Šteta, bili smo jako blizu pobjede na teškom gostovanju, ali ako ćemo nešto iz ovoga naučiti nema nikakvih problema – komentar je Josipa Milardovića, trenera Zrinskog.

U ostalim susretima 4. kola postiguti su ovi rezultati : Slavonac - Vukovar 1991 0:2, Darda - Oriolik 4:0, Belišće - Sloga 3:2, Đakovo Croatia - Graničar 2:0, Slavija - NAŠK 3:1, Čepin - Bedem 2:2, Vuteks Sloga - Kutjevo 3:1, Omladinac - Marsonia 1:0. 

U 5. kolu, u subotu, 11. rujna s početkom u 17,00 sati sastaju se Sloga - Slavonija, NAŠK - Čepin, Graničar - Slavija, Zrinski - Đakovo Croatia, Marsonia - Belišće, Oriolik -  Omladinac i Vukovar 1991 - Darda. U nedjelju, 12. rujna u 17,00 sati igrat će Kutjevo - Slavonac i Bedem - Vuteks Sloga. 

Utakmice 6. kola igrat će se već u srijedu. 15. rujna u 17,00 sati, a sastaju se Slavonija - Marsonia, Slavonac - Darda, Omladinac - Vukovar 1991, Belišće - Oriolik,  Đakovo Croatia - Sloga, Slavija - Zrinski, Čepin - Graničar, Vuteks Sloga - NAŠK i Kutjevo - Bedem. 

 

(sportalo.hr)

Pročitano 570 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 06 Rujan 2021 16:16