Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 06 Rujan 2021 19:05

Pobjeda Parasana, poraz Lipe u 1. kolu 2. Županijske nogometne lige Požeško - slavonske

POŽEGA - Proteklog vikenda počelo je novo prvenstvo 2. Županijske nogometne lige Požeško - slavonske. U sklopu prvog kola Parasan i Hrvatski dragovoljac slavili su kod kuće, dok su Graničar iz Bučja i Eminovci upisali gostujuće bodove.

Parasan je na svom terenu dočekao momčad Ovčara koju su svladali rezultatom 4:2. Prvi dio protekao je bez puno uzbuđenja sve do zadnjih pet minuta kada je domaćin uspio slomiti otpor gostiju. U 41. minuti Domagoj Mandić pogodio je za vodstvo, a u 45. Stipo Koutni povisuje na 2:0 i odvodi momčadi na odmor s tim rezultatom.

Gosti u drugi dio ulaze bolje i odlučnije te se s brzim pogotkom Roberta Kovačevića vraćaju u igru. U 58. minuti Josip Pavličević izjednačuje rezultat, a onda se igra rasplamsala na sve strane. Nikola Franikić doveo je domaćina u vodstvo u 75. minuti, a samo minutu kasnije slijedio je po crveni sa svake strane. Kod domaćina je pocrvenio Matej Ivanković, a kod gostiju Josip Pavličević.

U 89. minuti gosti su dobili još jedan crveni, dva žuta kartona skupio je Stjepan Benić, a u istoj minuti je Damjan Zdravković pogodio s bijele točke i donio svojoj momčadi vrijedna tri boda na otvaranju prvenstva.

Na Domu Hrvatskih vitezova Hrvatski dragovoljac je kao nova momčad u ovoj ligi ugostio Lipu. Odigrana je zanimljiva utakmica nakon koje je domaćin minimalno slavio rezultatom 2:1. Fantastično je krenulo za goste iz Lipe koji su već u prvoj minuti došli do vodstva preko Valerija Klanfara.

Nakon toga vodila se velika bitka na sredini terena gdje gosti u zadnjoj minuti prvog dijela dolaze do izjednačenja preko Josipa Brkića. Drugi dio protekao je u podjednakoj igri gdje je domaćin malo bolje stajao na terenu. U 89. minuti Matej Garić postigao je pobjednički pogodak i ostavio sva tri boda svojoj momčadi.

BSK iz Biškupaca je na svom terenu ugostio momčad Graničara iz Bučja. U vrlo nervoznoj utakmici s puno tenzija gosti su na kraju slavili rezultatom 2:5. Otvaranje susreta proteklo je u ispitivanju snaga sve do 25. minute kada domaćin dolazi do prednosti preko Filipa Ivičića.

Samo deset minuta kasnije Mirko Bošnjak je poravnao rezultat, a Josip Šubara u 40. minuti donosi prednost svojoj momčadi s kojom idu i na odmor. U 57. minuti Filip Ivičić izjednačuje s bijele točke. Uporni gosti su do kraja uspjeli potpuno slomiti otpor domaćina te su odnijeli sva tri boda. Po još jedan pogodak postigli su Bošnjak i Šubara, a svoj prvi na utakmici zabio je i Josip Vukelić.

Eminovci su rutinski slavili na gostovanju u Badljevini. Potpuno su nadigrali momčad Dinama što pokazuje i konačan rezultat. Nikola Obradović, Bojan Crepulja, Dragan Stanivuk i Tomislav Smojvir postigli su pogotke za goste. Jedini pogodak za domaćina postigao je Toni Jukić u prvom dijelu.

Sve utakmice 2. kola igraju se u nedjelju, 12. rujna s početkom u 16,45 sati. Sastaju se Lipa - BSK, Parasan - Hrvatski dragovoljac, Graničar - Dinamo i Ovčare - Eminovci. 

(sportalo.hr)

Pročitano 405 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 07 Rujan 2021 10:31