Ponedjeljak, 20 Rujan 2021 10:45

Croatia (Mihaljevci) pobijedila Graničar u Zagrađu u 5. kolu 1. Županijske nogometne lige

POŽEGA - Proteklog vikenda odigrane su sve utakmice 5. kola 1. Županijske nogometne lige Požeško - slavonske. Dvije utakmice odigrane su u subotu, a pet susreta bilo je na rasporedu u nedjelju. U subotu su pobjede upisali Sloga i Slaven.

SLOGA – SULKOVCI 4:3

Žustra i zanimljiva utakmica odigrala se u Trenkovu gdje su u debiju začelja gostovali Sulkovci. Bilo je tu svega, od žustrine do lijepih poteza, a na kraju su Trenkovčani na svom terenu nakon dugo vremena upisali prvo slavlje u ovoj sezoni. Gosti su odigrali puno bolje prvo poluvrijeme nakon kojeg su vodili čak 1:3. Marko Hruškar doveo je goste u prednost na samom otvaranju susreta, ali vrlo brzo je poravnao Jure Banović. Nakon pola sata igre Ivan Tomić doveo je goste ponovno u vodstvo, a u zadnjoj minuti prvog dijela Hruškar je povisio na 1:3. U drugi dio domaćin ulazi puno bolje i sabranije, a gosti kao da su nestali s terena. U 68. minuti Marko Foro je vratio domaćina u igru, a u 75. minuti je Anto Vilus poravnao. Na samom kraju susreta je iskusni Jurica Bešlić s bijele točke donio svojoj momčadi prvu pobjedu u ovoj sezoni.

- Odlična tekma u našem obnovljenom trenkovačkom Parku, nadam se da će uskoro netko obnoviti i dvorac Baruna Trenka, sramota je da ovako propada. Čestitam svim mojim dečkima na borbi, vratilo nam se u drugom poluvremenu. Imali smo 2 zicera na početku, nismo zabili, pa primimo gol, pa izjednačimo, onda dobijemo eurogol u rašlje sa 30 metara iz slobodnjaka. Opet ne zabijemo 2,3 šanse pa ga normalno gutnemo u 45 minuti za 1-3. Drugi dio smo se bacili na glavu, kao Janica nekad, sve u napad i vratilo se. Ovo su bitni bodovi za bijeg s dna tabele, ali nama je još važnije, da smo se nakon više od 10 mjeseci vratili kući. Sulkovcima sretno dalje! Suđenje je bilo odlično danas kao i u Buku prošle nedjelje. Ako netko, bilo tko, slučajno zna kad će bit izbori za predsjednika Županijskog nogometnog saveza neka mi svakako javi, dosta mi je više igranja, prestario sam. Kandidatura i program su spremni. Nogomet nogometašima! – poručio je Jurica Bešlić, trener Sloge.

KUZMICA – SLAVEN 2:4

Kako stvari stoje Kuzmica i dalje itekako paše Slavenu koji je jučer ostavio srce na terenu i zasluženo odnio puni plijen putem Gradca. Gledatelji koji nisu prisustvovali ovom susretu mogu samo žaliti, jer ovo je bila utakmica puna žara, borbe i htjenja. Odmah na otvaranju susreta krenulo je vatreno, domaćin je već u 4. minuti došao do vodstva, nakon greške gostujuće obrane Mislav Brnčić je potegao i poslao loptu iza Gazilja te je doveo svoju momčad u rano vodstvo.

Gosti se nakon samo pet minuta vraćaju preko Marka Aračića koji je nakon jedne povratne lopte precizno pogodio iza Klasića i doveo Slaven do poravnanja. Nakon toga vodila se bitka na sredini terena, ali gosti su stvarali više šansi te su ozbiljnije prijetili domaćem vrataru. Mreže su mirovale sve do 35. minute kada Robert Nović izlazi sam pred Klasića i mirno od stative pogađa u mrežu i donosi Slavenu veliki preokret.

U zadnjoj minuti prvog dijela domaćin dolazi do poravnanja nakon jednog prekida koji se dogodio malo iza centra, Josip Novak jednom dugom loptom vara gostujućeg vratara i poravnava rezultat prije odmora. Na otvaranju drugog dijela gosti kreću rastrčano i ozbiljno kao da je početak utakmice, a u 61. minuti Petar Jozić im donosi vodstvo od 2:3. Nakon toga je domaćin preuzeo terensku inicijativu, a gosti su pokušavali zaprijetiti iz kontre.

U 83. minuti gosti ostaju s igračem manje, Ivan Stjepan Mišić je zaradio drugi žuti karton te je morao na ranije tuširanje. Nakon toga je domaćin sve više pokušavao doći preko dugih lopti do izjednačenja, ali su se gosti grčevito branili te su u 95. minuti izvukli jednu kontru nakon koje su zabili pobjednički pogodak. Naime Marko Aračić je lavovski od centra istrčao kontru, a zatim i odapeo, a njegov pokušaj zaustavlja Klasić, ali na odbijenu loptu natrčava požrtvovni Mateo Pavlović koji posprema istu u mrežu i donosi svojoj momčadi vrijednu pobjedu i nova tri boda.

- Večeras smo odigrali odličnu utakmicu u sjajnom ambijentu i potpuno zasluženo pobijedili dobrog domaćina. Moji dečki su dali sve od sebe i ja im čestitam na tome. Slijedeće nedjelje je naša najbitnija utakmica protiv Sloge na Vašarellu koja će pokazati gdje pripadamo u ovom rangu natjecanja. – izjavio je Bernard Raguž, trener Slavena.

U nedjelju su sve utakmice bile zanimljive, a glavna dva favorita su podbacila. Croatie su bile kobne za favorizirani BSK i Graničar.

CROATIA (DO) – BSK 1:0

BSK je po svemu sudeći povukao kočnicu u odnosu na prijašnje sezone, nakon remija sa Slogom danas su doživjeli prvi poraz nakon dugo vremena, a kobna je bila Croatija iz Donje Obriježi. Brojni izostanci glavnih igrača BSK-a na čelu s trenerom Josipom Jakovljevićem ipak su bili previše da BSK danas dođe do bodova na teškom gostovanju.

Iako su u dosta navrata bili blizu povratku, ako ne i pobjedi domaća momčad Croatije se uspjela grčevito izboriti za sva tri boda i tako je prekinula niz BSK-ove nepobjedivosti. Petnaesta minuta i najbolji pojedinac Obriježi Tonći Savi bili su kobni za Dedere. Nakon toga Bučani su imali brojne prigode za vratiti se, ali jednostavno realizacija nije bila na razini te sva tri boda ostaju kod domaćina.

GRAŠEVINA – MLADOST 3:1

Graševina je na svom Grotu uspjela upisati drugu pobjedu u ovoj sezoni. Prvo poluvrijeme su prezentirali bolju igru te su imali terensku inicijativu što je rezultiralo vodstvo od 2:0 na poluvremenu. Patrik Šaur doveo ih je u vodstvo u 13. minuti, a udvostručio je Mirko Soldo u 38. minuti. U drugom dijelu su gosti preuzeli terensku inicijativu, ali nisu uspjeli ostati mirni u realizaciji. Mreže su mirovale sve do 80. minute kada je Mirko Soldo pogodio za 3:0 i zapečatio pobjedu domaćinu. Tri minute prije kraja susreta je Luka Garić svojim pogotkom uspio samo ublažiti poraz Mladosti.

- Moram čestitati svojim dečkima, napokon smo počeli igrati onako kako znamo i vrijedimo. Čestitam i gostima na fer I korektnoj utakmici. Moram pohvaliti kolegu Radimira koji je stao na gol u svojim godinama i pokazao da možemo računati na njega. Dečkima još jednom čestitke. – izjavio je Dario Pažin, trener Graševine.

GRANIČAR – CROATIA (M) 1:2

Nakon dobrog ulaska u sezonu Graničari su danas upisali drugi uzastopni poraz, a prvi na svom terenu ove sezone. Požrtvovni gosti su se grčevito obranili do samoga kraja te su zasluženo odnijeli sva tri boda putem Mihaljevaca. Kao i u prošlom kolu Graničari su imali terensku inicijativu, ali falilo im je mirnoće i sabranosti u realizaciji. Domaćin je od samog početka krenuo rastrčano te su stvarali prilike oko vrata gostiju, a gosti su bili odlično raspoređeni te su pokušavali prijetiti iz dobrih kontranapada. Do 38. minute mreže su mirovale, a onda su gosti izvukli jednu brzu kontru nakon koje dolaze do vodstva. Na povratnoj lopti odlično se stvorio Karlo Bilić te je mirno matirao domaćeg vratara. S prednosti gostiju otišlo se na odmor. U drugom dijelu ista stvar kao i u prvom, domaćin nešto pokušava, ali bezuspješno.

Nakon toga gosti stvaraju odličnu šansu, a Nikola Vasić pada u kaznenom prostoru, a sudac pokazuje na očigledan jedanaesterac. Nikola Vasić je mirno i realizirao taj jedanaesterac te je povisio prednost svoje momčadi. Domaćin nakon toga kreće na sve ili ništa, ali dobro raspoređena obrana gostiju i još bolji vratar im ništa ne dozvoljavaju. Domaćin je imao priliku iz jedanaesterca doći do priključka, prvo ga je Jakov Šinko iznudio, a zatim ga je i dosta loše opalio tako ga je fenomenalni vratar gostiju Tin Prološčić lako obranio. U 65. minuti Adam Srdarević je uspio smanjiti zaostatak, ali do kraja su se gosti uspjeli lavovski obraniti i zasluženo nose sva tri boda.

- Ušli smo u utakmicu pomalo bojažljivo i zbog protivnika i zbog odgovornosti i imali blagu ali jalovu inicijativu ali ali sreći smo se zamjerili pa lopta nije htjela u gol a gostujući vratar sve je obranio. I iz jedne kontre gost dolazi u prednost od 0:1 U drugom dijelu pokušali smo sve ali iz jedne situacije gost dobiva poklon i već je 0:2 Do kraja smo samo uspjeli smanjiti rezultat na 1:2. Gostu čestitam na pobjedi a nama slijedi Graševina u Vetovu. – izjavio je Darko Čengić, trener Graničara.

DOBROVAC – DINAMO 1:0

Dobrovac je na svom terenu ugostio Dinamo iz Rajsavca, Rajsavčani nakon odlične pobjede iz prošlog kola ipak su se danas opet poskliznuli na gostovanju. Četvrta minuta susreta bila je kobna za njih kada je Igor Galko zabio za vodstvo domaćina, a ispostavilo se na kraju da je i postavio konačan rezultat. Iako su gosti u drugom dijelu imali prilike za povratak, ali i domaćin je imao prilika za povećati prednost mreže su mirovale te je Dobrovac ostavio sva tri boda kod kuće.

KAPTOL – OMLADINAC 3:0

Kaptol je na svom terenu upisao mirnu pobjedu protiv Omladinca, a s njom je preuzeo vrh tablice sa istim brojem bodova, ali boljom gol razlikom od Croatije. Domaćin je već u prvom dijelu preko Valentina Pranjića, Matiasa Šulca i Marka Ćosića riješio pitanje pobjednika. U drugom dijelu su mreže mirovale.

- Domaćin ulazi puno bolje u utakmicu i rješava je prvo poluvrijeme. Drugo poluvrijeme stojimo bolje na terenu, čestitke prijatelju Polettiju i želim mu sreću u nastavku prvenstva, a nama slijedi borba i patnja. Suđenje idealno pogotovo Bošnjakovo. – rekao je Tomislav Topalović, trener Omladinca.

U 6. kolu ponovno će se dvije utakmice igrati u subotu, a preostalih pet u nedjelju. U subotu, 25. 09. 2021. s početkom u 16,15 sati sastaju se Mladost - BSK Buk i Dinamo - Omladinac. U nedjelju, 26. 09. 2021. u 16,15 sati igrat će Sulkovci - Croatia (DO), Slaven - Sloga, Kaptol - Kuzmica, Croatia (M) - Dobrovac i Graševina - Graničar. 

(sportalo.hr) 

Pročitano 502 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 20 Rujan 2021 10:58