Ponedjeljak, 20 Rujan 2021 11:00

Gostujuće pobjede vidovačkog Dinama i Požege u 5. kolu Međužupanijske nogometne lige

POŽEGA / SLAVONSKI BROD - U subotu su odigrana prva prva dva susreta petog kola Međužupanijske nogometne lige Slavonski Brod – Požega nakon kojih su Požega i Jakšić upisali slavlja.

LIPIK 1925 – POŽEGA 0:1

Kao što smo i najavili u Lipiku su se sastale dvije podjednake ekipe koje su odigrale jednu otvorenu utakmicu sa dosta lijepih prigoda i poteza. Toni Martinović je u 34. minuti doveo goste u prednost koju su držali do samoga kraja i zbog toga su odnijeli zaslužena tri boda putem Požege.

- Čestitam svojim dečkima na igri, borbi i na pobjedi. Imali su odličan pristup, odlično smo igrali i zasluženo pobijedili. Malo nas je poremetio crveni karton pred kraj utakmice, ali smo uspjeli ostati koncentrirani i sačuvati mrežu. Protivniku čestitam na fer igri te im želim sreću u daljnjem natjecanju, a sudcima na korektnom suđenju.– izjavio je Tomislav Vukoja, trener Požege.

JAKŠIĆ – BUDAINKA KOLONIJA 4:0

Jakšić i Budainka su na Jajarama odigrali derbi začelja nakon kojeg je Jakšić upisao prvu pobjedu u ovoj sezoni i sada imaju četiri osvojena boda. Bila je to dobra utakmica u kojoj je domaćin bio bolja i odlučnija momčad što pokazuje i konačan rezultat.

Dva Marka su ih dovela do dvostruke prednosti, za vodstvo je pogodio Marko Marić, a pet minuta prije kraja prvog dijela podebljao je Marko Grbeš. U drugom dijelu mreže su mirovale sve do 83. minute kada je Domagoj Kovačević utrostručio prednost, a konačan rezultat postavio je Marko Grbeš u 90. minuti svojim drugim pogotkom.

- Pobjeda domaćina izgleda na prvi pogled preveliko, ali mi nismo danas imalo svoje sportske sreće. Imali smo svoje izgledne šanse koje nismo realizirali, a domaćin je to sve kaznio. Čestitam domaćinu na fer i korektnoj borbi i sretno dalje. – izjavio je Anto Dujak, trener Budainke.

Nakon što su u subotu odigrana prva dva susreta u kojima su Požega i Jakšić upisali slavlja, u nedjelju je kompletirano 5. kolo MŽNL. Brod – Požega. Važnu pobjedu za bijeg s dna ljestvice ostvarili su nogometaši vidovačkog Dinama na gostovanju kod Slobodnice. 

SLOBODNICA – DINAMO 0:3

Dinamo je nakon dva uzastopna poraza mirno slavio na gostovanju u Slobodnici.

Prije utakmice održana je minuta šutnje za Andreu Ilić iz Slobodnice koja je tragično stradala u 15. godini života, 16. rujna 2021.

Bila je to borba od prve do posljednje minute u kojoj su se gosti iz Vidovaca bolje snašli i zasluženo pobijedili. Ronaldo Hodak bio je prvo ime susreta s dva postignuta pogotka, u 15. minuti pogodio je za vodstvo, a nakon toga je domaćin imao priliku poravnati s bijele točke, što nisu uspjeli.

Dinamo je držao minimalnu prednost i na odmoru, a onda su u zadnjih dvadesetak minuta potpuno slomili otpor domaćina. Još jednom je pogodio Hodak, a zatim Mateo Janjić postavlja konačan rezultat i donosi svojoj momčadi nova tri boda u ovoj sezoni.

- Zaslužena i sigurna pobjeda. Učimo, napredujemo i stvaramo. Idemo dalje utakmicu po utakmicu. – kratko je poručio Krunoslav Podoljak, trener Dinama.

- Kad promašiš ovoliko šansi ne može ti dragi Bog pomoći. Moji igrači fulaju sto ne bi promašio Saša Matić. Čestitam gostima ma zasluženoj pobjedi, a mi ne znam što ćemo. – izjavio je Darko Vrljić, trener Slobodnice.

SIKIREVCI – SLAVONAC 2:1

Sikirevci su na svom terenu uspjeli minimalno svladati momčad iz Nove Kapele. Sastale su se podjednake momčadi koje su se nadigravale cijelu utakmicu, na kraju je domaćin sretnije i spretnije došao do pobjede. Ilija Tukara doveo je domaćina u prednost u 32. minuti. Nakon jedanaest minuta igre Gabrijel Didović poravnava i odvodi momčadi s neriješenim rezultatom na odmor. Sredinom drugog dijela Mijo Živić pogađa za pobjedu domaćina.

ZADRUGAR – PAPUK 3:1

Zadrugar i Papuk su u Oprisavcima odigrali borbenu i neizvjesnu utakmicu nakon koje je domaćin bio konkretnija momčad te zasluženo slave i ostavljaju sva tri boda kod kuće. Tomislav Galovac dva puta je gađao mrežu Papuka, jednom u prvom, a jednom u drugom dijelu. U 67. minuti Andrej Miler uspio je smanjiti zaostatak, ali Kristijan Blažević je u 77. minuti zapečatio pobjedu svoje momčadi.

- Danas teška ali zaslužena pobjeda. U nedostatku nekolicine standardnih igrača pružili smo dobru igru i savladali solidnu ekipu Papuka. – izjavio je Stjepan Novoselović, trener Zadrugara.

Čestitke Zadrugaru na pobjedi. Mi nismo danas bili pravi, neki moji igrači moraju razmisliti da li žele igrati nogomet ili landrati po noći. Jedno i drugo ne ide. Nadam se da će se ti prepoznati. – izjavio je Dalibor Banović, trener Papuka.

SVAČIĆ – HAJDUK 4:1

Takozvani derbi kola u Starom Slatiniku pripao je domaćem Svačiću. Domaćin je došao do mirne pobjede malo lakše od očekivanog. Svi pogoci su postignuti u prvom dijelu, tako da su mreže mirovale cijelo drugo poluvrijeme, a domaćin je mirno priveo utakmicu kraju. Josip Grgić predvodio je svoju momčad s dva postignuta pogotka, a po jedan su dodali Krešimir Vrljić i Luka Panijan. Jedini pogodak za goste postigao je Matija Benković.

- Danas smo odigrali najbolje poluvrijeme od kako sam ja trener u Slatiniku, gost može biti sretan da nije više nastradao! Sve što smo se dogovorili danas smo ispoštivali jednostavno nije bilo ni jedan igrač koji nije dao svoj doprinos u utakmici. Čestitam svima i to nam je vodilja za sljedeće utakmice! Gostima sretno dalje i pohvala sudcima na odličnom suđenju. – izjavio je Mario Tadić, trener Svačića.

- Rezultat sve govori, mi danas nismo bili pravi, pogotovo prvo poluvrijeme, u drugom smo se malo konsolidirali, ali sve u svemu to je premalo za protivnika kakav je Svačić. Čestitam domaćinu na zasluženoj pobjedi. – izjavio je Nebojša Gostmir, trener Hajduka.

TOMISLAV – MLADOST 2:1

Vrlo zanimljiva i neizvjesna utakmica odigrala se u Donjim Andrijevcima. Gosti su odigrali odlično prvo poluvrijeme nakon kojeg su imali vodstvo od 0:1. Josip Jukić ih je doveo u vodstvo. U drugom poluvrijemenu domaćin preuzima inicijativu te stoje bolje na terenu. Tek zadnjih 6,7 minuta su uspjeli slomiti otpor gostiju i doći do preokreta. U 84. minuti je poravnao Vinko Karlović, a u 89. minuti Ivan Tunuković donosi sva tri boda svojoj momčadi.

- Danas smo odigrali odlično prvo poluvrijeme u kojem smo osim gola, pogodili prečku i imali dvije odlične prilike. Ključna situacija je bila ozljeda Mijica na kraju prvog poluvremena. U drugom poluvremenu su domaći su bili bolji, a mi smo imali odličnu situaciju za 2:0 koju nismo iskoristili, i kako to biva u nogometu kažnjeni smo za promašaje. Čestitke domaćinu na pobjedi i fer i korektnoj igri uz odlično suđenje sudačke trojke. – izjavio je Irfan Islami, trener Mladosti.

- Jako teška i tvrda utakmica. Protivnik bolji prvo poluvrijeme. Međutim kako je krenulo drugo poluvrijeme pokazali smo puno više. Presudili su igrači sa klupe. Donijeli zadnji pas, i pozitivnu agresiju. Čestitke mojim Sibinjcima na vrlo dobroj utakmici. Želim im puno uspjeha u narednom periodu. – izjavio je Zoran Galetić, trener Tomislava.

U 6. kolu čak pet susreta na rasporedu je u subotu, a preostala dva u nedjelju. U subotu, 25. 09. 2021. u 16,15 sati sastaju se Požega - Zadrugar, Budainka Kolonija - Tomislav i Hajduk - Jakšić, u 18,15 sati igrat će Papuk - Svačić dok se od 18,45 sati sastaju Slavonac - Lipik 1925. U nedjelju, 26. 09. 2021. u 16,15 sati igrat će Dinamo - Mladost i Slobodnica - Sikirevci. 

(sportalo.hr)

Pročitano 719 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 20 Rujan 2021 11:24