Ponedjeljak, 27 Rujan 2021 12:38

Croatia (Mihaljevci) pobijedila Dobrovac u 6. kolu 1. Županijske nogometne lige

POŽEGA  - U subotu, 24. rujna 2021. su odigrane prve tri utakmice 6. kola 1. Županijske nogometne lige Požeško - slavonske. Dinamo i Kaptol su upisali slavlja, a Mladost i BSK su podijelili bodove.

KUZMICA – KAPTOL 1:2

U večernjem terminu na kuzmičkom parku gostovao je Kaptol. Odigrana je vrlo borbena i otvorena utakmica s obje strane nakon koje su Kaptolčani prekinuli negativan niz protiv Kuzmice. Gosti su odigrali puno bolje prvo poluvrijeme gdje su prikazali bolju i konkretniju igru što je rezultiralo dvostruku prednost na odmoru. U 29. minuti Valentin Pranjić postiže prekrasan pogodak, s ruba kaznenog prostora iz kosa precizno pogađa suprotnu stranu Klasićevog gola, a on je taj udarac samo ispratio pogledom. Nakon toga gosti su opet dobro napadali, a u posljednjoj minuti prvog dijela kroz šumu nogu Matias Šulc pogađa za 0:2, a Klasić je i taj udarac ispratio pogledom te je krenuo po loptu u mrežu.

U drugom dijelu domaćin se budi i počinje sve bolje igrati, a intenzitet i inicijativa gostiju malo je splasnula. Domaćin je krenuo odmah žustro po pogodak, prije izjednačujućeg pogotka imali su jednu izglednu šansu koja je završila na gredi. U 65. minuti nakon odlične kontre Andrej Samarđić vraća domaćina u igru, a onda se igra rasplamsala na sve strane i bilo je vrlo otvoreno s obje strane. Gosti su dva puta dobro uposlili Klasića koji je do kraja s odlične dvije obrane čuvao mrežu svoje momčadi, pa su gosti zatresli gredu i stativu, ali rezultat se do kraja nije mijenjao. Domaćin je na kraju pokušao svim silama doći do izjednačenja te su stvorili nekoliko dobrih prigoda, ali rezultat se do kraja nije mijenjao tako da Kaptol odnosi sva tri boda kući.

MLADOST – BSK 3:3

Kriza u redovima BSK-a još uvijek traje, sada to već nije slučajnost i loš dan. Ipak na takve partije BSK-a nismo navikli, da u 3 utakmice uzmu samo dva boda to je pravo čudo, ali u nogometu je sve moguće. Odigrana je borbena možda i na trenutke vatrena utakmica u kojoj je bilo dosta pogrešaka sa obje strane. Na kraju je podjela bodova možda i najrealniji rezultat, iako je pobjeda u trenutcima mogla na obje strane. Domaćin je iznenadio goste već u petoj minuti iz prekida. Išla je dobra lopta u kazneni prostor, a tamo pomalo začuđujuće ostaje neometan Peter Barić koji donosi prednost svojoj momčadi. Nakon toga su gosti preuzeli loptu u svoje noge, a domaćin je pokušavao zaprijetiti iz kontre, ali u 29. minuti slijedi nova glupost u redovima BSK-a kada je Roberto Marčinović potpuno nepotrebno i vrlo glupo zbog svoje žustre reakcije dobio izravan crveni karton.

Nakon toga vodila se bitka na sredini terena, a gosti dolaze do izjednačenja u 45. minuti iz slobodnog udarca Gabriel Marčinović odlično pogađa pokraj zida u donji lijevi kut i odvodi momčadi s neriješenim rezultatom na odmor. U drugi dio domaćin ulazi bolje i konkretnije te su već u 51. minuti došli do ponovne prednosti, Matej Poljaković je primio prsima loptu na rubu kaznenog prostora okrenuo se i iz voleja izvrsno pogodio rašlje. Gosti su odmah pokušali doći do poravnanja, ali već u 60. minuti slijedio je novi hladan tuš za Bučane. Matej Poljaković je iz slobodnog udarca pogodio ispod zida i donio svojoj momčadi dvostruku prednost. Nakon toga osjetio se blagi pad u domaćim redovima, a gosti su brzopotezno u samo šest minuta došli do poravnanja. Smanjio je Tomislav Tvrdy, a poravnao je Josip Jakovljević. Obje momčadi su do kraja imale po nekoliko prilika, ali su vratari bili na visini zadatka pa se rezultat nije mijenjao.

- Dobra utakmica. Rano vodstvo i igrač više, ali gost izjednačio na kraju poluvremena. Odvojimo se ponovo, ali ipak nije gotovo. Čestitke svim igračima, dobra otvorena utakmica. Borbena s puno trke, na kraju rezultat realan. – izjavio je Igor Smoljanović, trener Mladosti. Teško je nešto pametno reći danas, utakmica u kojoj smo bolji gdje gol dobijemo iz naše greške i gdje dobijemo crveni iz čiste naše gluposti, poslije toga se vratimo, pa opet dobijemo dva gola gdje ne znam koji je gori iz naših gluposti i onda se vratimo na 3:3 i imamo par šansi za 4:3. Ne želim se na ništa izvlačiti imamo krizu iz koje moramo izaći i to je to. Čestitam svojim momcima na kraju što smo ipak izvukli bod, čestitke i ekipi Pavlovaca na trudu i borbi do samog kraja. Suđenje na granici između vrlo dobrog i odličnog. Sad shvaćam riječi od Đure Bešlića kad kaže nogomet nogometašima, stvarno je tako, tako da nogomet nogometašima. – izjavio je Josip Jakovljević, trener BSK-a.

DINAMO – OMLADINAC 4:3

Zanimljiv susret između Dinama i Omladinca odigrao se u Rajsavcu. Na kraju je domaćin sretno i spretno došao do druge pobjede na svom terenu u ovoj sezoni. Krenulo je odlično za njih, već u 9. minuti Zvonimir Metić dovodi Dinamo u prednost koju su držali sve do odmora. U drugo poluvrijeme gosti ulaze puno odlučnije i bolje, a to je rezultiralo brzi preokret. U 53. minuti poravnao je Zlatko Đajić, a Mateo Bluha je preokrenuo već u 55.

U 67. minuti doktor za jedanaesterce Ivan Triska postiže pogodak za povratak svoje momčadi. U 80. minuti Željko Tomić ponovno seli prednost na stranu Dinama, a onda u 87. gostujući vratar Ivan Vidmar je zaradio izravan crveni karton, a iz tog slobodnog udarca domaćin dolazi do 4:2 preko Ivana Glavaša. U 90. minuti Tomislav Topalović je smanjio na 4:3, ali za nešto više nije bilo vremena pa se njegova momčad vraća praznih ruku u Čaglin.

- Djed Božićnjak uranio u Čaglin. Šta mi možemo pokloniti to malo malo tko može, od gotovog napravimo veresiju. Čestitke domaćinu na pobjedi. – izjavio je Tomislav Topalović, trener Omladinca.

Nakon što su jučer Dinamo i Kaptol upisali pobjede, a Mladost i BSK remizirali danas je kompletirano 6. kolo 1. ŽNL. Požeško – slavonske.

SULKOVCI – CROATIA (DO) 2:3

Teško razdoblje i nakon ovog kola nastavlja se za Sulkovce koji ni u ovom kolu nisu uspjeli doći do bodova. Od početka pa do samoga kraja utakmica je bila otvorena i borbena. Domaćin je uspio povesti, ali opet to nisu uspjeli sačuvati i okruniti bodovima. U 30. minuti Josip Knezović doveo je domaćina u prednost iz kaznenog udarca koju su držali i na odmoru.

U drugi dio gosti ulaze žustrije, bolje i odlučnije te sa 3 pogotka dolaze do velikog preokreta. Odmah na otvaranju drugog dijela poravnao je Alen Lenće, a nakon njega su pogodili Mihael Ajman i Valentino Burigo. U 90. minuti Luka Veletić uspio je smanjiti na 2:3, ali za potpuni povratak nije bilo više vremena. Na samom kraju susreta su malo proradili živci i nervoza pa su domaćini do kraja zaradili dva crvena kartona. Naime po dva žuta kartona skupili su Ivan Vidmar i Damjan Oreč.

CROATIA (M) – DOBROVAC 4:1

Ravnopravno prvo poluvrijeme su odigrali Croatija i Dobrovac, a onda je u drugom dijelu domaćin uzeo sve konce igre u svoje ruke te je do kraja dirigirao tempo utakmice, na kraju potpuno zasluženo ostvaruju pobjedu. Krenulo je odlično za goste koji su u 11. minuti preko Željka Popovića došli do prednosti, onda je Đuka Vasić uzeo stvari u svoje ruke te je s tri pogotka donio veliki preokret domaćinu, zabio je za poravnanje u prvom dijelu, a u drugom je dodao još dva. Anto Kavedžija zapečatio je pobjedu domaćina u 73. minuti.

SLAVEN – SLOGA 1:0

Na pleterničkom Vašaru Slaven je uspio svladati Slogu i tako je upisao treću uzastopnu pobjedu. Kroz cijelu utakmicu Gračani su napadali na gol gostiju, a gosti su se došli grčevito braniti na svojoj polovici i uzeti barem bod. Na kraju je Slaven u sudačkoj nadoknadi uspio doći do pogotka koji im je zlata vrijedio.

Slaven je kroz cijelu utakmicu imao terensku inicijativu te je opsjedao Slogin gol, ali jednostavno nisu mogli postići pogodak, dok su gosti svega dva, tri puta došli do njihovog kaznenog prostora, ali su se zato vrlo dobro i grčevito branili te su skoro uspjeli uzeti veliki bod. U 92. minuti Petar Jozić je uspio pogoditi za veliko slavlje svoje momčadi.

- Najteže je igrati utakmice u kojima unaprijed upišeš bodove. Danas nas gol nikako nije htio, pogodili smo tri vratnice i promašili bar 8 mrtvih prilika za gol. Na našu sreću nije nas kaznilo nego nagradilo u nadoknadi kada smo uspjeli zabiti i pobijediti. Pogled na tablicu govori da smo na polovici prvog dijela napravili dobar posao pogotovo stoga što sve utakmice igramo u gostima. Sada nam slijedi niz od četiri gostujuće utakmice u kojima ćemo pokušati zadržati priključak sa vrhom tablice. Čestitke mojim dečkima, a Slogi sretno.– izjavio je Bernard Raguž, trener Slavena.

- Imali smo opet problem sa skupljanjem, 7 igrača je izostalo koji su igrali protiv Sulkovaca u prošlom kolu. Ipak nas je bilo 14. Borili smo se junački, kao u Buku prije 2 tjedna i zaslužili opet bod. Domaćin je bio bolji, imao terensku inicijativu, dosta prilika, nekoliko prečki i stativa. Ali najteže je u nogometu zabit gol. Na kraju u 93. minuti sudac pod nadimkom Rađa pusti gol iz ofsajda koji se vidi s centra. I to je to. Klasika, deja vu, već viđeno. Žao mi je samo mojih igrača, pogotovo ovih mlađih koji nisu navikli na takve stvari. Moj prijatelj Mario Vidović i ja se više ni ne možemo naljutit na takve stvari jer smo ih doživjeli zajedno bezbroj puta, ostavili smo kosti u seoskom fudbalu. Mene bi baš iznenadilo da je taj lik Rađenović digao zastavicu. Idemo dalje, čekamo vodeći Kaptol u subotu u našem Parku, valjda ćemo se kompletirat. Slavenu sretno dalje! Nogomet nogometašima! – izjavio je Jurica Bešlić, trener Sloge.

GRAŠEVINA – GRANIČAR 2:6

Graničari su se nakon dva uzastopna poraza vratili na pobjedničke staze pobjedom na gostovanju u Vetovu. Prvo poluvrijeme bila je to podjednaka igra u kojoj je domaćin dobro parirao i nešto pokušavao napraviti gostima, ali onda je u drugom poluvremenu došla do izražaja fizička sprema gostiju koji su na kraju došli do rutinske pobjede. U 10. minuti Adam Srdarević pogodio je za prednost gostiju koju su držali sve do 36. minute kada je Mirko Soldo iz slobodnog udarca odlično matirao Bošnjaka. Potpuni preokret i prednost domaćinu na odmoru donosi Dean Pavić u 40. minuti. U drugom dijelu su gosti rutinski riješili pitanje pobjednika. Ivan Jakovljević postigao je dva pogotka, još jedan je postigao Adam Srdarević, a u strijelce su se još upisali Jakov Šinko i Josip Turić.

- Uh teška utakmica, gubiti vratiti se i na odmor otići sa prednošću i onda potop to je jako teško. Mislim da nismo zaslužili dobiti 6 komada, ali to ne umanjuje dobru igru gostujućih igrača stoga im čestitam na pobjedi. Mi smo pukli kod primljenog 3 gola koji je postignut iz zaleđa, ali pokrajini sudac nije bio toga mišljenja pa naravno nije digao zastavicu. Nama preostaje borba za svaki bod uz veće zalaganje za grb koji dečki nose na prsima, nadam se da će dečki to prepoznati.– izjavio je Dario Pažin, trener Graševine.

- Otvorili smo utakmicu solidno i u 11 minuti dali gol preko najboljeg strijelca 1.ŽNL. Adama Srdarevića i vjerovali da će to biti još jedna rutinska utakmica, ali naravno da nije bila jer domaći igrači Graševine iznuđuju slobodni udarac, a koji i realizira ponajbolji igrač domaćih Mirko Soldo za 1:1 , a potom ne zadugo i Deni Pavić daje gol za vodstvo od 2:1 na poluvremenu. Iako smo opet imali blagu terensku inicijativu u prvom poluvremenu. Ranim golom Ivana Jakovljevića rezultat je izjednačen, 2:2. Nakon toga na terenu je samo jedna ekipa ekipa Graničara iz Zagrađa. Konačan rezultat je 2:6 za nas i nakon dva poraza lijepo je vratiti se na pobjedničke staze. Čestitam svojim igračima na karakteru iz minusa u plus rezultatski, a domaćinu želim puno sreće u slijedećim utakmicama i hvala im za fer i korektnu utakmicu i gostoprimstvo poslije.– izjavio je Darko Čengić, trener Graničara.

U 7. kolu dvije utakmice se igraju u subotu, a preostalih pet u nedjelju. U subotu, 02. 10. 2021. s početkom u 15,45 sastaju se Sloga - Kaptol dok će od 17,45 sati igrati Kuzmica - Dinamo. U nedelju, 03. 10. 2021. u 15,45 sati igrat će Graničar - Mladost, Dobrovac - Graševina, Omladinac - Croatia (M), Croatia (DO) - Slaven i BSK Buk - Sulkovci. 

(sportalo.hr) 

Pročitano 529 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 27 Rujan 2021 13:30