Ponedjeljak, 04 Listopad 2021 09:21

Požega i Dinamo (Vidovci) poraženi na gostovanjima u Starom Slatiniku i Sikirevcima u 7. kolu MŽNL

POŽEGA / SLAVONSKI BROD -  Proteklog vikenda odigrane su sve utakmice 7. kola Međužupanijske nogometne lige Slavonski Brod - Požega. U subotu su odigrana prva dva susreta kojima su Jakšić i Lipik 1925 slavili kod kuće. Požega i Dinamo (Vidovci Dervišaga) su u nedjelju poraženi na gostovanjima u Starom Slatiniku i Sikirevcima. 

JAKŠIĆ – PAPUK 4:2

Jakšić je nastavio dobar niz kao i u protekla dva susreta, danas su potpuno nadigrali goste iz Velike te su zasluženo slavili. Ušli su malo uspavano u utakmicu, a gost je to iskoristio i poveo preko Nikole Miholića u 10 minuti. Nakon toga domaćin pokušava što prije doći do izjednačenja što su i uspjeli, kapetan Domagoj Kovačević je hladnokrvno poravnao iz jedanaesterca. Nakon toga vodila se bitka na sredini terena sve do 37. minute kada su gosti nakon kornera došli do ponovnog vodstva. Nakon dobrog ubačaja domaći vratar nije dobro procijenio loptu te ona dolazi do Željka Parobeka koji mirno stavlja glavu i šalje loptu u mrežu.

Pred kraj prvog dijela Jakšićani su imali jednu izglednu šansu koju je Gabrijel Sivonjić odlično obranio i tako je sačuvao svoju momčad. Sa prednosti Papuka otišao se na odmor. U drugom dijelu domaćin je potpuno preuzeo konce igre u svoje ruke te su dirigirali tempo cijelo drugo poluvrijeme, a gosti kao da su nestali s terena. Vrlo brzo je domaćin došao do izjednačenja, nakon ubačaja sa strane Marko Grbeš majstorski petom vara Sivonjića i poravnava rezultata. Domaćin je do kraja s još dva pogotka mirno priveo utakmicu kraju te su upisali vrijedna tri boda. Još jednom je pogodio Grbeš, a konačan rezultat postavio je Luka Banić u 72. minuti.

- Čestitke ekipi Jakšića i njihovom treneru gospodinu Kozini na zasluženoj pobjedi. Mi smo odigrali najlošiju utakmicu bez volje i htijenja, tako se bodovi ne osvajaju. Idemo se probati pripremiti za Andrijevce koji nemaju poraza. – izjavio je Dalibor Banović, trener Papuka.

LIPIK 1925 – SLOBODNICA 2:0

U Lipiku je odigrana zanimljiva utakmica u kojoj je domaćin na kraju slavio. Vodila se lavovska bitka na sredini terena u kojoj su obje momčadi pokazale dobru igru. Pred kraj prvog dijela Marin Tomić je doveo domaćina u prednost. U drugom dijelu su gosti pokušavali doći do izjednačenja, ali jednostavno nisu bili dovoljno mirni u realizaciji te je domaća obrana dobro otklanjala svaki opasniji pokušaj. Dvije minute prije kraja susreta Fabijan Nikić svojim pogotkom donosi vrijednu pobjedu svojoj momčadi i postavlja konačan rezultat. 

- Prvo poluvrijeme nas je golman držao u životu, a drugo ponuđene darove od domaćina nismo iskoristili. Rijetko glupa ekipa na čelu sa mnom. – izjavio je Darko Vrljić, trener Slobodnice.

- Od početka smo gostima nametnuli svoju igru i bili smo bolji u svim segmentima igre, malo smo imali problema s realizacijom, ali na kraju potpuno zaslužena pobjeda. Čestitam danas svim dečkima na odličnom pristupu od prve do zadnje minute. Gostima sretno u nastavku prvenstva i čestitam sudcima na odlično odrađenom poslu. – izjavio je Mario Milašinović, trener Lipika.

U nedjelju su odigrani preostali susreti. U derbiju kola Požega je poražena od Svačića na gostovanju u Starom Slatiniku dok je vidovački Dinamo poražen na gostovanju kod Sikirevaca. Budanika Kolonija se nije pojavila na gostovanju kod Mladosti u Sibinju. 

SVAČIĆ – POŽEGA 2:0

Derbi kola u Starom Slatiniku pripao je domaćem Svačiću. Domaćin je danas jednostavno bio raspoloženija momčad koja je iskoristila svoje prigode te su zasluženo slavili. Prvih pola sata proteklo je u taktičkom nadmudrivanju, a onda je domaćin iznenadio goste s brza dva pogotka. U 32. minuti nakon kornera najbolje se snalazi Tomislav Žuljević koji dovodi Svačić do početne prednosti. Samo četiri minute poslije Josip Grgić udvostručuje prednost, a na kraju se ispostavilo i da je postavio konačan rezultat jer su mreže u drugom dijelu mirovale.

- Danas smo nadigrali goste i ostavili ih bez prave šanse za gol, prvo poluvrijeme odlično drugo smo se malo nesvjesno povukli i pustili goste da preuzmu posjed, ali bez prave šanse za gol! Čestitam svojim igračima na pobjedi, a gostima sretno dalje! – izjavio je Mario Tadić, trener Svačića.

- Danas nismo dobro ušli u utakmicu i primili smo dva jeftina gola. Drugo poluvrijeme ulazimo puno bolje, ali nismo uspjeli postići zgoditak. Mi se okrećemo novoj utakmici. Čestitam protivniku na pobjedi, a sudcima na korektnom suđenju. – izjavio je Tomislav Vukoja, trener Požege.

ZADRUGAR – SLAVONAC 2:3

U Oprisavcima je momčad iz Nove Kapele odnijela sva tri boda kući. Obje momčadi su pokazale dobru igru te su se nadigravale kroz cijelu utakmicu. Na kraju je momčad Slavonca iskoristila jednu šansu više te je sretno i spretno, ali zasluženo došla do sva tri boda. Gosti su furiozno ušli u susret te su nakon samo 19 minuta igre imali velikih 0:3. Utakmica nije kako treba ni krenula, a Daniel Bungić i Hrvoje Mikulić su zatresli mrežu domaćina.

U 19. minuti je Filip Bungić utrostručio prednost, a Tomislav Galovac je prije odmora uspio smanjiti na 1:3. Zlatko Kulundžić je u prvom dijelu pocrvenio pa su gosti do kraja utakmice igrali s igračem manje. U drugom dijelu mreže su mirovale sve do 72. minute kada je Galovac svojim drugim pogotkom uspio smanjiti na 2:3, ali su gosti do kraja uspjeli sačuvati prednost i odnijeti vrijedna tri boda.

- Danas smo odigrali ludu utakmicu. U 45 sekundi primili gol. U 19. gubili 3-0. Do kraja poluvremena smanjili na 3-1. U drugom smo dominirali, ali nismo uspjeli napraviti preokret. Čestitke protivniku na pobjedi. Suđenje ne bih komentirao. – izjavio je Stjepan Novoselović, trener Zadrugara.

SIKIREVCI – DINAMO 4:2

Dinamična i borbena utakmica odigrana je u Sikirevcima nakon koje je domaćin na kraju ostavio sva tri boda kod kuće. U 22. minuti je Mijo Živić doveo domaćina do prednosti, a Ilija Tukara ju je do odmora udvostručio. Odmah na otvaranju drugog dijela Valentin Šunić je povisio na 3:0. Najbolji igrač Dinama Ronaldo Hodak je s dva pogotka uspio smanjiti zaostatak, ali ipak je Filip Lekić u 95. minuti zapečatio pobjedu domaćinu.

- Domaćinu čestitam na pobjedi u kojoj smo im uveliko pomogli. Sve ostalo bolje da ne komentiram jer za ponašanje sudaca i suđenje se mogu reći samo teške riječi. Teško je gledati uplakane mladiće poslije utakmice jer su na svojoj koži najbolje osjetili sve što im je servirano. Domaćinu sretno u prvenstvu, a mi ćemo se sigurno oporaviti i odigrati još dobrih utakmica. – izjavio je Krunoslav Podoljak, trener Dinama.

TOMISLAV – HAJDUK 4:1

Tomislav je na svom terenu rutinski slavio protiv ekipe iz Pakraca. Iako su gosti u 15. minuti došli do vodstva preko Franka Zandona domaćin je nakon toga preuzeo sve konce igre i mirno priveo utakmicu kraju. Stjepan Tolić postigao je dva pogotka, jedan iz igre, a drugi iz kaznenog udarca. Igor Bešlić i Vinko Karlović su dodali još po jedan tako da je domaćin bez stresa priveo utakmicu kraju.

- Prvo čestitke igračima jer prvo poluvrijeme je bilo užasno teško igrati. Iako smo mi imali 2-3 prilike gosti su došli u vodstvo nakon jedne kontre. Nakon toga preuzimamo inicijativu i posjed i vrlo brzo izjednačujemo ,pa i vodimo. Drugo poluvrijeme smo odlučili igrati strpljivo i čekati grešku protivnika. Tako je i bilo i sa nova 2 zgoditka rješavamo utakmicu. Moja ekipa je odigrala jednu odličnu utakmicu i zato im svima čestitam. Čestitam i gostima koji su jedna mlada i potentna ekipa. Suđenje bez greške. – izjavio je Damir Išasegi, trener Tomislava.

MLADOST – BUDAINKA 3:0 (pf)

Momčad Budainke Kolonije se nije pojavila na utakmici u Sibinju niti je javila domaćinu da neće doći. Nakon isteka 15 minuta glavni sudac je odsvirao kraj, a domaća momčad je dobila tri boda bez borbe. Ovakve stvari su jako neozbiljne za ovaj rang natjecanja i nadamo se da se neće više ponavljati.

U 8. kolu četiri utakmice će se odigrati u subotu, a tri u nedjelju. U subotu, 09. 10. 2021. s početkom u 15,45 sati sastaju se Požega - Jakšić, Hajduk - Mladost i Papuk - Tomislav dok će od 18,15 sati igrati Slavonac - Svačić. U nedjelju, 10. 10. 2021. u 15,45 sati igrat će Dinamo - Budainka, Slobodnica - Zadrugar i Sikirevci - Lipik 1925. 

(sportalo.hr) 

Pročitano 398 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 04 Listopad 2021 10:00