Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 11 Listopad 2021 09:51

Remi Požege, pobjeda vidovačkog Dinama u 8. kolu Međužupanijske nogometne lige

POŽEGA / SLAVONSKI BROD - U 8. kolu Međužupanijske nogometne lige četiri utakmice su odigrane u subotu, a tri u nedjelju. Tomislav, Hajduk i Svačić su u subotu upisali pobjede dok su Požega i Jakšić remizirali. Vidovački Dinamo je na požeškoj Rekreaciji u nedjelju uvjerljivo svladao mladu momčad Budanike Kolonije. 

POŽEGA – JAKŠIĆ 0:0

Na Rekreaciji je odigrana utakmica bez pogodaka. Požega je kroz cijelu utakmicu imala veći posjed u nogama, a gosti iz Jakšića su im pokušali prijetiti iz kontri. Prvo poluvrijeme i otvaranje drugog pripalo je domaćinu, a zadnjih pola sata susreta gosti su bili bolji te su imali izglednije i ozbiljnije šanse koje su stvarali ponajviše iz kontri. Pred kraj utakmice malo se zaiskrilo pa je sudac podijelio po jedan crveni karton sa svake strane. U redovima domaćina pocrvenio je Bruno Romić, a kod gostiju Jakov Barišić. Na kraju je podjela bodova možda i najrealniji ishod susreta.

- Čestitam protivniku na na lavovskoj borbi, a mi možemo žaliti na propuštenim prilikama. Nas u sljedećem kolu čeka teško gostovanje te se moramo dobro pripremiti za tu utakmicu. – izjavio je Tomislav Vukoja, trener Požege.

PAPUK – TOMISLAV 1:2

Tomislav nastavlja svoj pobjednički niz i nakon gostovanja u Velikoj. Iako su ostvarili pobjedu bilo je to vrlo teško gostovanje za njih te su ostvarili pobjedu teže nego što su očekivali. Krenulo je odmah vatreno, domaćin je već u drugoj minuti imao stopostotnu šansu, ali kao pobjednik izlazi gostujući vratar i čuva svoju mrežu. Nakon toga gosti su preuzeli inicijativu, ali nisu uspjeli postići pogodak. Mreže su mirovale u prvom dijelu. Gosti ulaze bolje u drugi dio i s dva brza pogotka dolaze do dvostruke prednosti. Ivan Tunuković je načeo domaćina u 50. minuti, a već u 55. je Stjepan Tolić udvostručio. U 72. minuti Tomislav Foro vraća Papuk u igru eurogolom, ali gosti su do kraja uspjeli sačuvati svoju mrežu i odnijeti sva tri boda kući.

- Prvenstveno čestitam ekipi Tomislava na pobjedi, danas su pobijedili na iskustvo. Što se tiče same utakmice obje momčadi su bile podjednake, ali su gosti iskoristili priliku više i zasluženo slavili. Čestitao bi svojim dečkima na prikazanoj igri, želji i trudu danas. Mi se okrećemo idućim utakmicama, a gostima želim svu sreću dalje. – izjavio je Dalibor Banović, trener Papuka.

- Bila je ovo jedna zanimljiva utakmica. Mi dobro krećemo, ali prvu ozbiljnu šansu imaju domaćini gdje naš golman vrhunski reagira, nakon toga mi stvaramo šanse i pravo je čudo što već u poluvremenu nismo vodili jer promašili smo 3-4 zicera. Drugo poluvrijeme odlično otvaramo i zabijamo dva gola. Tada smo imali šansu da potpuno dotučemo domaćina i nakon naših promašaja domaćin eurogolom smanjuje na 1:2. I tada se uvlaci nervoza, ali utakmicu sigurno privodimo kraju. Čestitke mojoj ekipi na tri boda, a domaćinima sve najbolje u narednim kolima. Suđenje bez greške. – izjavio je Damir Išesegi, trener Tomislava.

HAJDUK – MLADOST 3:1

Hajduk se nakon poraza u prošlom kolu danas opet vratio na pobjedničke staze. Osvojili su zaslužena tri boda protiv gostiju iz Sibinja. Mreže su mirovale u prvom dijelu. Franko Zandona dovodi domaćina u prednost u 51. minuti. Igor Bratanić u 65. minuti postiže autogol i udvostručuje prednost domaćina. U 72. Anto Gavran smanjuje iz kaznenog udarca, a u 87. Filip Dietzman postavlja konačan rezultat i donosi sva tri boda domaćinu.

- Vrlo teška utakmica za nas danas. Kako smo i pretpostavljali Mladost se je prikazala kao odlična ekipa koja to baš i ne pokazuje na tablici. Na kraju ipak zaslužena naša pobjeda, gdje smo drugo poluvrijeme znatno bolje odigrali nego prvo. Sve čestitke mojim igračima na zasluženoj pobjedi. – izjavio je Nebojša Gostmir, trener Hajduka.

SLAVONAC – SVAČIĆ 0:2

Na teškom i kišom natopljenom terenu koji je otežavao kontrolu lopte igračima bolje se snašao gost iz Starog Slatinika i ostvario vrijednu gostujuću pobjedu. Ni svjetla reflektora nisu impresionirala goste koji sredinom drugoga dijela utakmice u razmaku od samo tri minute postižu dva pogotka na pogon Kljajića i Nižića te bodove odnose kući i vraćaju se na prvo mjesto ljestvice koje je nakratko preuzeo Tomislav.

Odlična utakmica večeras u Kapeli – dva protivnika željna nadigravanja, a na kraju smo mi pobijedili zasluženo – moglo je biti i izraženije šta smo sve promašili drugo poluvrijeme no zadovoljni idemo dalje kolo po kolo prema željenom cilju! Čestitam domaćinima na korektnosti, sretno im dalje, pohvala i sucima današnje utakmice – izjavio je Mario Tadić, trener Svačića.

SLOBODNICA – ZADRUGAR 1:0

Slobodnica je danas minimalno slavila protiv momčadi iz Oprisavaca, ali odigrano je samo 36. minuta. Naime momčad Zadrugara je napustila teren nakon jedanaesterca za domaćina te nakon što je njihov vratar zaradio drugi žuti karton. Glavni sudac utakmice je nakon toga odsvirao kraj.

- Rapsodija zelenih, ali od 36 min, a potez gosta neću komentirati– izjavio je Darko Vrljić, trener Slobodnice.

- Dugo sam razmišljao da li da dajem izjavu nakon cirkusa u režiji sudačke trojke. Nakon što su dečki napustili teren predsjednik kluba i ja smo ih pitali da li su u stanju nastaviti utakmicu. Odgovorili su da nisu uz suze i bijes. Ovo danas u Slobodnici nema veze sa sportom. Pojedini igrači Slobodnice izjavili mi da im je neugodno. Pametnom dosta. Lp– izjavio je Stjepan Novoselović, trener Zadrugara.

SIKIREVCI – LIPIK  1925 1:1

Otvorena utakmica s puno tempa i nadigravanja odigrana je danas u Sikirevcima. Obje momčadi su prezentirale dobar nogomet pa je na kraju podjela bodova možda i najrealniji ishod. Valentin Šunić doveo je domaćina u prednost u 20. minuti iz kaznenog udarca. U 32. je poravnao Dominik Marjanović, a na kraju se ispostavilo da je postavio konačan rezultat jer su mreže do kraja mirovale.

DINAMO – BUDAINKA 10:0

Mlada momčad Dinama iz Vidovaca se pošteno iskalila danas nad gostima Budainke. Vidovčani su kontrolirali igru kroz cijeli susret te se odmah vidjelo na koju će stranu pobjeda otići. Na odmoru su imali velikih 6:0, a u drugom dijelu su dokrajčili goste s još četiri pogotka. Ronaldo Hodak predvodio je svoju momčad s tri postignuta pogotka, po dva su dodali Mario Janota i Valentin Mikić, a jednom su se u strijelce upisali Janko Janković, Josip Barišić i Mateo Janjić.

U 9. kolu tri utakmice se igraju u subotu, a četiri u nedjelju. U subotu, 16. 10. 2021. s početkom u 15,15 sati sastaju se Lipik 1925 - Dinamo, Jakšić - Slavonac i Budainka Kolonija - Hajduk. U nedjelju, 17. 10. 2021. u 15,15 sati igrat će Zadrugar - Sikirevci, Svačić - Slobodnica, Tomislav - Požega i Mladost - Papuk. 

(sportalo.hr) 

Pročitano 438 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 11 Listopad 2021 10:12