Ponedjeljak, 11 Listopad 2021 09:51

Mihaljevačka Croatia na svom terenu pobijedila Kuzmicu u 8. kolu 1. Županijske nogometne lige

POŽEGA - Proteklog vikedna odigrane su sve utakmice 8. kola 1. Županijske nogometne lige Požeško - slavonke. Mihaljevačka Croatia nastavlja sa sjajnim igrama. Nakon domaćeg poraza u 1. kolu od Kaptola, momčad trenera Gorana Vrgoča ostvarila je seriju od 7 pobjeda, a u ovom kolu igrači Croatie su na svom stadionu Grabovac svladali Kuzmicu. 

MLADOST – SULKOVCI 6:1

Sulkovci su ostali bez bodova i nakon gostovanja u Pavlovcima. Momčad Mladosti je rutinski slavila i tako je Sulkovcima nanijela osmi uzastopni poraz u ovoj sezoni i ostavila ih na bodovnoj nuli. Prvo ime susreta bio je Matej Poljaković s tri postignuta pogotka, dva je dodao Martin Blažević, a jedan Bruno Kićan. Počasni pogodak za goste postigao je Josip Knezović iz kaznenog udarca.

DINAMO – SLOGA 2:0

Dinamo je na svom terenu upisao treću pobjedu u ovoj sezoni. Trenkovčani su ostali na četiri boda i na pretposljednjoj poziciji nakon ovog susreta te im slijedi velika borba za svaki bod. Dva Ivana su donijeli pobjedu Dinamu. Ivan Murar je načeo goste, a Glavaš postavio konačan rezultat.

- Čestitke domaćinu na zasluženoj pobjedi, znali su što im ova tekma znači, došlo ih je 20, a nas 13. Iz kola u kolo se teško skupljamo. Iako u polju nešto i odigramo bezopasni smo u napadu. Teško stvaramo prilike, a gol ne zabijemo ni iz zicera. Već treću utakmicu zaredom nismo zabili gol, a ukupno u 5 utakmica od 8 odigranih kola nismo uspjeli zabit gol. 4 gola smo dali u pobjedi nad Sulkovcima i 2 u porazima od Kuzmice i Croatije (DO). 6 golova u 8 kola je premalo za više od dosad osvojena 4 boda. Dobro smo i to skupili. Igrači koji nam trebaju igrat u špici ne dolaze i morat ćemo tražit nova rješenja za proljetni dio. U narednom kolu dočekujemo Croatia (Mihaljevci). Oni odlično igraju ove jeseni, teško se sad vadit u susjedskom derbiju ali ne preostaje nam drugo nego boriti se. Nogomet nogometašima! – izjavio je Jurica Bešlić, trener Sloge.

KAPTOL – CROATIA (DO) 2:0

Kaptol i dalje nastavlja gaziti sve po redu. Izborili su tešku pobjedu protiv gostiju iz Donje Obriježi. Prvi dio je protekao bez pogodaka, a u 58. minuti Valentin Pranjić dovodi Kaptol do prednosti. U 82. minuti Pavle Pranjić udvostručuje prednost i donosi nova tri boda svojoj momčadi.

GRANIČAR – DOBROVAC 2:2

Vrlo sadržajna i borbena utakmica odigrala se u Zagrađu nakon koje su momčadi podijelile bodove. Domaćin je imao terensku inicijativu, a gosti su im pokušavali zaprijetiti iz kontre. Krenulo je s pogotkom Tihomira Živanovića u prvoj minuti nakon čega domaćin nastavlja vladati terenom i loptom u nogama, ali u 20. minuti Željko Popović poravnava rezultat, samo tri minute nakon toga domaćin dobiva priliku iz kaznenog udarca kojeg ne uspijevaju realizirati. U zadnjoj minuti prvog dijela Stefan – Darko Derenj pogađa za vodstvo gostiju. U 60. minuti susreta Josip Petković poravnava rezultat i postavlja konačan rezultat.

- Loše vrijeme, klizav i raskvašen teren diktirali tempo i uvjete u današnjem susretu s HNK Dobrovcem i danas smo uvažavali protivnika i očekivali dobru i tešku utakmicu. Opet smo na vrijeme u početku utakmice dali gol i dobro otvorili utakmicu, ali iz jedne prave prilike i ubačaja dobivamo gol za izjednačenje. Par minuta kasnije izborili smo kazneni udarac ali ga kod 1:1 nismo iskoristili i pred kraj poluvremenu i jednog nepotrebnog prekršaja gosti dolaze u vodstvo i s tim se rezultatom odlazi na odmor. Poslije odmora igramo “viktoriju” na jedan gol ali lopta ne ulazi u gol. Tek u 60 minuti izjednačujemo na 2: 2 što je i konačan rezultat. Imali smo do kraja nadmoć ali lopta ovaj puta nije htjela u gol gostiju….. Zadovoljan sam igrom svoje ekipe i pohvaljujem ekipu HNK Dobrovca na fer i korektnoj igri i borbenošću koju je pokazala i sretno im dalje a mi se okrećemo slijedećem kolu i gostovanju u Čaglinu. - izjavio je Darko Čengić, trener Graničara.

CROATIA (M) – KUZMICA 2:0

Croatia pobjedom protiv Kuzmice i dalje nastavlja disati za vratom prvoplasiranom Kaptolu te čeka njihov krivi korak. Mreže su u prvom dijelu mirovale, a u 48. i 58. minuti je domaćin iz Mihaljevaca riješio pitanje pobjednika. Đuka Vasić je postigao pogodak za prednost, a konačan rezultat postavio je Anto Kavedžija.

BSK – SLAVEN 3:3

Derbi kola je apsolutno opravdao sva očekivanja, a sigurno su najviše uživali neutralni gledatelji koji su mogli uživati u vrlo borbenoj utakmici. Obje momčadi su pokazale želju i volju za nadigravanjem. Gosti iz Gradca su ušli bolje u utakmicu te su iznenadili Bučane s dva brza pogotka. U osmoj minuti Bruno Čolak glavom nakon kornera odlično posprema loptu iza Bošnjaka i dovodi svoju momčad u rano vodstvo. Nakon samo osam minuta igre Robert Nović odličnim udarcem posprema loptu u malu mrežicu te šalje nemoćnog Bošnjaka drugi put po loptu u mrežu.

Nakon toga vodila se velika borba gdje je domaćin preuzeo loptu i terensku inicijativu ponajviše zbog ulaska svog najboljeg pojedinca Jure Bošnjaka koji je unio dodatnu svježinu u njihove redove, a gosti su im pokušali prijetiti preko brzih kontri. U 27. minuti uporni Bučani pronalaze rupu u obrani Gračana te izvrsno upošljavaju Josipa Jakovljevića koji mirno zaobilazi Gazilja i pogađa za 1:2. Sa Slavenovom prednosti otišlo se na odmor. U uvodnom dijelu drugog poluvremena mogla se vidjeti velika borba obje momčadi, ali je domaćin bio ipak nešto konkretniji i bolji, iako je Marko Aračić imao jednu stopostotnu šansu za završiti utakmicu, ali to nije uspio napraviti pa se to obilo o glavu Slavenu. U 65. minuti.

Gabrijel Marčinović je snažnim udarcem iz kosa sjajno pogodio donji lijevi kut Gaziljevog gola i tako je doveo svoju momčad do izjednačenja. Samo deset minuta je trebalo domaćinu da preokrene rezultat u svoju korist, u 75. minuti Damir Petković je nadvisio svog čuvara te je odlično glavom pogodio za vodstvo žutih. Samo tri minute nakon toga slijedi nova nevolja za goste koji ostaju s igračem manje zbog crvenog kartona Marka Blaškovića. Zadnjih desetak minuta gosti su krenuli na sve ili ništa kako bi došli barem do boda u ovom susretu, a to im je i uspjelo. U 93. minuti Josip Čolak je nakon kornera ugurao loptu u mrežu i donio svojoj momčadi veliki bod.

- Derbi je opravdao očekivanja, čestitke svim akterima današnje utakmice, čestitam svojim dečkima koji su se vratili u igru nakon 0:2, a ekipi Gradca želim svu sreću u nastavku prvenstva. – izjavio je Josip Jakovljević, trener BSK-a.

- Odlična utakmica starih rivala, ne toliko kvalitetna koliko borbena i puna preokreta. U jednom trenutku smo imali sve, vodili smo 2:0 pa nakon toga nismo imali ništa. Izjednačili smo sa igračem manje u nadoknadi. Možda je tako i najpoštenije, svakome po bod. Nije Buk ono što je bio prošle dvije sezone, ali sigurno nije ni ekipa za koju možeš reći da ćeš je pobijediti u Buku. Čestitke dečkima u žutim i crnim dresovima dok one u plavim neću spominjati. – izjavio je Bernard Raguž, trener Slavena.

GRAŠEVINA – OMLADINAC 8:0

Momci iz Vetova su danas odlično namjestili svoje nišanske sprave te su do vrha napunili mrežu gostiju iz Čaglina. S velikom prednosti od 5:0 otišlo se na predah, a u drugom dijelu je domaćin priveo utakmicu mirno kraju. Po dva pogotka su postigli Josip Pavić, Branko Šaur i Patrik Šaur, a po jedan su dodali Filip Jakobović i Dean Pavić.

- Dobro smo ušli u utakmicu i to se pokazalo pozitivno, čestitam gostima na fer I korektnoj utakmici i želim im sretno u nastavku prvenstva. Mi ne smijemo i ne možemo parati nosom oblake nakon ovakve pobjede nego nastaviti trenirati I ozbiljno ulaziti u svaku utakmicu. Velike čestitke mojim dečkima zaslužili su to. – izjavio je Dario Pažin, trener Graševine.

U 9. kolu dva susreta su na rasporedu u subotu, a preostalih pet u nedjelju. U subotu, 16. 10. 2021. s početkom u 15,15 sati sastaju se Sloga - Croatia (M) dok će od 17,15 sati igrati Kuzmica - Graševina. U nedjelju, 17. 10. 2021. u 15,15 sati igrat će Dobrovac - Mladost, Omladinac - Graničar, Croatia (DO) - Dinamo, BSK Buk - Kaptol i Sulkovci - Slaven. 

(sportalo.hr) 

Pročitano 428 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 11 Listopad 2021 12:19