Ponedjeljak, 11 Listopad 2021 12:32

Pobjeda Lipe, remi Parasana u 6. kolu 2. Županijske nogometne lige

POŽEGA - Proteklog vikenda odigrane su sve utakmice 6. kola 2. Županijske nogometne lige Požeško - slavonske. Hrvatski dragovoljac i BSK su upisali domaće pobjede, Lipa je slavila na gostovanju u Ovčarama, a Parasan i Graničar su remizirali.

Derbi kola odigrao se u Drenovcu gdje je Hrvatski dragovoljac ugostio Eminovce, a isto tako ih i pobijedio rezultatom 4:2. Domaćin je imao dvostruku prednost na odmoru koju su im donijeli Mario Hilčešen i Josip Brkić. Gosti se bude u drugom dijelu te vrlo brzo preko Tomislava Smojvira dolaze do smanjenja zaostatka, ali već u 59. minuti

Mario Matijević povisuje prednost domaćina iz kaznenog udarca. Smojvir je svojim drugim pogotkom u 76. minuti opet uspio smanjiti zaostatak, ali Josip Brkić u 90. minuti rješava pitanje pobjednika i donosi svojoj momčadi vrijedna tri boda s kojima su ostali na prvom mjestu, ali sada s tri boda više u odnosu na Graničar i Eminovce.

Parasan i Graničar su na igralištu Pod selom u Golobrdcima podijelili bodove, konačan rezultat bio je 1:1. Odigrana je borbena utakmica sa puno nervoze, ali po prikazanom na terenu možda je to i najrealniji ishod susreta. Josip Šubara je pogodio za vodstvo gostiju u 39. minuti, a tu prednost su držali i na odmoru. Vodila se velika borba sve do 86. minute kada je Ivan Legac poravnao rezultat i donio svojoj momčadi vrijedan bod.

Lipa je na gostovanju u Ovčarama upisala prvu pobjedu ove sezone. Potpuno su bili raspoloženi i raspucani te su pobijedili domaćina visokim rezultatom od 0:6. Robert Fliszar i Marin Mijatović postigli su po dva pogotka, a još po jedan su dodali Josip Vukić iz kaznenog udarca i Petar Oršulić.

BSK je isto tako ostvario prvu pobjedu u ovoj sezoni, a svladali su goste iz Badljevine rezultatom 4:2. Pero Vidović je sam riješio posao što se tiče pogodaka. Naime postigao je sva četiri, tri iz igre i jedan iz jedanaesterca. Nenad Boromisa postigao je oba pogotka iz jedanaesterca za Dinamo.

Posljednje kolo prvog dijela sezone igra se u nedjelju, 17. 10. 2021. s početkom u 15,15 sati. U 7. kolu sastaju se Lipa - Parasan, Dinamo - Ovčare, Eminovci - BSK i Graničar - Hrvatski dragovoljac. 

(sportalo.hr) 

Pročitano 404 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 12 Listopad 2021 10:14