Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 25 Listopad 2021 08:47

Domaće pobjede vidovačkog Dinama i Požege u 10. kolu Međužupanijske nogometne lige

POŽEGA / SLAVONSKI BROD - Proteklog vikenda odigrane su sve utakmice 10. kola Međužupanijske nogometne lige Slavonski Brod - Požega. U subotu su odigrane četiri utakmice u kojima su gosti osvojili samo bod, a i za njega su morali zabiti čak četiri pogotka. Požega je na svom terenu u sudačkoj nadoknadi pogotkom kapetana Miroslava Lujića došla do sva tri boda protiv Mladosti iz Sibinja. 

PAPUK – BUDAINKA 3:0

Teško ali ipak uspješno, Papuk je došao do očekivane pobjede nad Budainkom, vezao dva slavlja i sada puno optimističnije gleda ka završnici jeseni. Tek u drugom poluvremenu Banovićeva momčad je našla put do gostujuće mreže, u 49. je pogodio Lukas Begić, u 74. Željko Parobek, a u završnim minutama pobjedu su uvjerljivom učinili Matković Grgić iz kaznenog udarca te Filip Martinović koji je stavio točku na i domaće pobjede.

- Čestitke mojim dečkima na pobjedi. Šta reći, protivnik je imao jedan korner, a vratar je čuda branio danas. Želim im puno sreće u nastavku, a mi idemo u Pakrac probat nastavit dobar niz, Hajduk je dobra ekipa, mi smo se malo digli sa vezane dvije pobjede. Još jednom čestitke mojim dečkima – poručio je Dalibor Banović, trener Papuka.

POŽEGA – MLADOST 1:0

Sjajno prvo poluvrijeme moglo je zadovoljiti okupljene na požeškoj Rekreaciji, odličan nogomet, otvoren s obje strane nažalost se ugasio u nastavku kada se malo toga moglo vidjeti sve do sudačkog dodatka u kojem iskusni Miroslav Lujić konačno pronalazi put do mrže mladog Luke Colića i ostavlja sva tri boda uz Orljavu.

– Dečki su opet odlično odigrali, bilo je puno šansi koje nismo iskoristili, ali na kraju nam se vratilo golom u 92′. Ovim putem zahvaljujemo igračima na zalaganju na terenu, a i upravi koja odrađuje vrhunski posao van terena – izjava je Tomislava Vukoje, trenera Požege.

LIPIK 1925 – ZADRUGAR 4:2

Sjajnu utakmicu odigrali su Lipik i Zadrugar! Prvi su do prednosti stigli gosti preko Siniše Berdalovića, no domaći do odmora rade preokret golovima Dominika Marjanovića i mladog Tea Duvnjaka. U nastavku Tomislav Galovac 15 minuta prije kraja poravnava na 2:2, a za potez utakmice pobrinuo se domaći strateg Mario Milašinović koji je u igru poslao Ivana Rančića koji mu uzvraća s dva pogotka za pobjedu, a Milašinović mu se ikonski zahvalio i izvadio ga iz igre u 90. da bi pobrao zasluženi aplauz!

- Od početka smo preuzeli inicijativu i imali posjed lopte tokom svih 90min, gosti su se odlično branili i prijetili iz kontri, gdje su i imali te 2 šanse i realizirali su ih. Mi smo bili bolji tokom cijele tekme i zasluženo pobjedili, čestitam gostima iz oprisavaca na fer i korektnoj igri i sudačkoj trojci na odličnom suđenju. Čestitam i mojim dečkima na odličnom pristupu i igri tokom cijele tekme – poručio je Mario Milašinović, trener Lipika.

SLAVONAC – TOMISLAV 4:4

Kakva golijada u Kapeli! I na kraju najpoštenija podjela bodova uz po četiri komada na svakoj strani. Već prva minuta i pogodak Brune Tolića za vodstvo gostiju najavili su kakvu ćemo utakmicu gledati. Nakon njega na scenu stupa mladi Karlo Pavlović koji s dva gola prednost seli na stranu Slavonca, no na odmor se zahvaljujući Stjepanu Toliću odlazi bez prednosti na bilo kojoj strani. U nastavku “fotokopija”, sve se odbili suprotno, sada Slavonac vodi golom Marka Ralašića, gosti okreću zahvaljujući Ivanu Tunukoviću i Igoru Bešliću, pa se domaćin vraća u egal golom Filipa Bubgića! Šteta bi bila da je netko poražen završio ovu utakmicu!

– Utakmica je odigrana po gotovo nemogućem, potpuno natopljenom terenu za igru. Nije bilo previše igre, obje ekipe su pokušavale dugim loptama i centašutevima riješiti utakmicu. Golovi su padali iz grešaka obrane ili gužve u 16 m. Rekao bih realan rezultat jer svaka ekipa je mogla uzeti ili izgubiti sva 3 boda. Čestitam mojim dečkima na velikom zalaganju, domaćinu koji su dobra ekipe sretno dalje. Mi se okrećemo slijedećem kolu kada nam dolazi Slobodnica – poručio je Damir Išasegi, trener Tomislava.

Dinamo i Hajduk igraju veliki derbi hrvatskog nogometa, pa je bilo zanimljivo popratiti i ovu lokalnu, vidovačko – pakračku verziju okršaja imenjaka dva najuspješnija HR kluba. U ostalim nedjeljnim susretima, vodeći Svačić je gostovao u Sikirevcima, dok su nogometaši Jakšića gostovali u Slobodnici.

DINAMO – HAJDUK 3:0

Derbi je na kraju završio uvjerljivim slavljem Dinama, iako rezultat na kraju sugerira laku pobjedu, pružili su Pakračani žestok otpor “domaćinu”. Kao i čitave sezone Dinamo je domaćin na stadionu Požege, ali nije ih to spriječilo da u u nastavku dođu do slavlja. Mateo Janjić je s dva pogotka bio prvo ime susreta, a naravno da pobjeda Dinama ne može proći bez gola sjajnog mladog napadača Ronalda Hodaka koji sasvim sigurno već i te kako privlači pažnju i na drugoj strani Orljave, ovakva serija golova najbolji je dokaz da je možda spreman i za povratak među Bognarove Plave.

– Odigrali smo dosta dobro protiv jako opasnog protivnika, nismo odustajali svih 90 minuta i to nam se vratilo. Protivnik raspoložen i korektan ali im nismo dozvolili puno toga pred našim golom. Hajduku sretno dalje a mi ćemo nastojati završiti jesenski dio sa još ponekim bodom više – za Sportalo je rekao Krunoslav Podoljak, trener Dinama.

SLOBODNICA – JAKŠIĆ 2:1

Odigrao je Jakšić vrlo dobru partiju u Slobodnici no kući se vratio praznih ruku. Poveli su gosti u prvom dijelu golom Ivana Franjića, dok su Zeleni iz Slobodnice dodali gas u drugom poluvremenu i golovima mlađahnog Marka Puškarića te Filipa Barukčića koji je bio precizan s bijele točke dolaze do preokreta i važnih bodova kojima su se primaknuli sredini prvenstvene ljestvice.

– Ljepotica kola u veteranskom tempu. Klasično statiranje u kukuruznu, sreća pa je prvenstvo pri kraju da se svi resetiramo – izjavio je trener Slobodnice Darko Vrljić.

U 11. kolu tri utakmice igrat će se u subotu dok su četiri na rasporedu u nedjelju. U subotu, 30. listopada s početkom u 15,15 sati sastaju se Jakšić - Sikirevci, Budainka Kolonija - Požega i Hajduk - Papuk. U nedjelju, 31. listopada s početkom u 14,15 sati igrat će Zadrugar - Dinamo, Svačić - Lipik 1925, Tomislav - Slobodnica i Mladost - Slavonac. 

(sportalo.hr) 

Pročitano 350 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 25 Listopad 2021 11:44