Ponedjeljak, 25 Listopad 2021 08:48

Mihaljevačka Croatia uvjerljivo pobijedila Croatiu (Donja Obrijež) u 10. kolu 1. Županijske nogometne lige

POŽEGA - Proteklog vikenda odigrane su sve utakmice 10. kola 1. Županijske nogometne lige Požeško - slavonske. Mihaljevačka Croatia nastavlja s odličnim igrama ove jeseni, u ovom je kolu momčad trenera Gorana Vrgoča s uvjelrjivih 6:0 svladala Croatiu iz Donje Obriježi. 

MLADOST – SLAVEN 1:0

Minmalna ali vrijedna pobjeda Mladosti na domaćem terenu protiv gostiju iz Gradca. Donio im ju je Kristijan Kelebuda fenomenalnim pogotkom s 30-ak metara u 74. minuti. Slaven je pokazao više, ali serija promašaja često u nogometu bude kažnjena, pa je tako bilo i danas u Pavlovcima.

– Kažu sreća prati hrabre. Gost je imao inicijativu ali smo odoljeli i uspjeli zabiti. Svaka čast mojim dečkima na borbenosti i zalaganju igrali su i borili se za svoj klub i ostajemo neporaženi na svom terenu. – komentar je Igora Smoljanovića, trenera Mladosti

. – Na našu žalost naša serija je danas završila. Čestitam Pavlovcima na pobjedi, svaka je zaslužena pa tako i ova njihova iako su imali samo jedan udarac u okvir gola i to sa 30 metara ali Kelebuda je sjajno pogodio. Mi naše prilike nismo iskoristili i kad se sve zbroji kad ne zabiješ a primiš ne može drugačije završiti – riječi su Bernarda Raguža, trenera Slavena.

DINAMO – BSK 1:3

Prvaci su se vratili pobjedama, na krilima razigranog Ivana Buturca slavio je BSK u Rajsavcu rezultatom 3:1. Buturac je bio jedini strijelac u prvom dijelu, a u nastavak se kreće izjednačenom igrom sve do 64. kada Josip Jakovljević sigurno koristi kazneni udarac i trasira Bučanima put do pobjede. Nedugo potom Buturac pogađa i drugi put pa je Dinamovcima ostalo samo od kraja zabiti počasni što je u 81. učinio Kruno Vargić.

– Čestitam svojoj ekipi danas na borbi, htjenju i na kraju pobjedi. I pošto su danas svatovi od našeg kapetana idemo to profestati, čestitati i zazeliti puno sreće njemu i njegovoj boljoj polovici. Ekipi Rajsavca puno sreće u nastavku prvenstva – izjavio je Josip Jakovljević, trener BSK-a.

 

KAPTOL – SULKOVCI 5:2

Ponekad zna biti teško osvojiti unaprijed upisane bodove, no kada su Sulkovci u pitanju to ove sezone nije slučaj, svi ih unaprijed upišu i svi ih uredno osvoje. Naravno da je to učinio i Kaptol na domaćem terenu, bez puno muke, s uvjerljivih 5:2. U prvom dijelu za domaće su pogađali Matej Romštein i legendarni Mile Pavelić, u nastavku Marko Ćosić, Matias Šulc i Anto Barić, dok su poraz posljednje momčadi lige ublažili Mihael Keč i Dino Dunđer.

CROATIA M. – CROATIA DO.

6:0 U utakmici dvije Croatije postojala je samo jedna, ona mihaljevačka. Dečki Gorana Vrgoča su još jednom odradili posao, ovaj put u stilu Novaka Đokovića iz najboljih dana. Dva puta Stjepan, jednom Đuka i jednom Nikola Vasić uz asistenciju Marija Rudara i Ante Kaveđije donijeli su Croatiju sigurnu, uvjerljivu i zasluženu pobjedu.

GRAŠEVINA – SLOGA 5:2

Graševina je opravdala ulogu velikog favorita i na kraju uvjerljivo nadigrala Slogu koja jedva čeka kraj ove za nju tmurne jeseni. Pažinova momčad je od početka dala gostima do znanja da je zanima samo pobjeda, u samom otvaranju Patrik Šaur donosi prednost Graševini, a onda Ivan Škoda na trenutak budu nadu malobrojnim gostujućim navijačima pogodivši domaću mrežu za 1:1. Nije nada dugo tinjala, u 39. Vinko Kljajić vraća prednost na stranu Graševine koja je s tim 2:1 vodstvom otišla na odmor. U nastavku domaćin diže na dva gola viška preko Josipa Pavića i tu je priči i definitivno bio kraj, do kraja su još jednom Pavić i Mirko Soldo pobjedu učinili uvjerljivom, dok je posljednji gol na ovom susretu djelo Nikole Đaka.

– Loše smo ušli u prvo poluvrijeme, ali ipak smo uspjeli otići na odmor sa prednošću. Drugo poluvrijeme smo zaigrali po našem i sa puno više hrijenja, volje i agresivnost i to se pokazalo vrlo kvalitetno, slomili smo goste vrlo brzo i utakmicu priveli kraju. Čestitam gostima na fer i korektnoj utakmici i sretno im dalje. Čestitam i svojim igračima, kako sam i rekao nema opuštanja, trebaju dalje trenirati i još više podizati formu, pokazali su da to mogu, a sada to trebaju i potvrditi – izjavio je Dario Pažin, trener Graševine.

– Zaslužena pobjeda Graševine. Čestitam im i ovim putem. Mi smo bar prekinuli naš niz bez postignutog gola koji je trajao 387 minuta, a sad ćemo do kraja ove naše jesenske agonije probat i osvojit poneki bod. Nogomet nogometašima! – riječi su Jurice Bešlića, trenera Sloge.

GRANIČAR – KUZMICA 3:0

Iako i jedni i drugi s bitno skraćenim sastavom, samo 12 odnosno 13 igrača u zapisniku i Graničar i Kuzmica odigrali su dobru utakmicu, ipak, dakako da se to puno više odnosi na domaće koji su opravdali ulogu favorita i upisali tri važna boda kojima su bodovno stigli, a tablično i prestigli Slaven na trećoj poziciji. U prvom dijelu jedini strijelac bio je Jakov Šinko, prednost je u 57. povećao prvi topnik Graničara Adam Srdarević, a domaćina na putu do slavlja nije omelo ni isključenje Matea Lucića iz 59. minute, dapače, iskusni Željko Turić je u završnici zabio za uvjerljivih 3:0.

– Bila je to danas odlična utakmica, Kuzmica je svima nezgodan protivnik. U prvom poluvremenu stvorili smo nekoliko izglednih prilika za pogodak ali na odmor se otišlo golom Jakova Šinka. U drugom dijelu krenuli smo još agresivnije i golom najboljeg strijelca 1.ŽNL povećavamo rezultat na 2:0 a desetak minuta pred kraj i trećim golom Željka Turića potvrđujemo današnju pobjedu. Čestitke mojim igračima na pobjedi kojom smo se vratili na kolosijek s kojeg s nije ni trebalo silaziti. Gostima zahvaljujem na fer igri i borbenosti i želim im sve najbolje u slijedećim utakmicama – komentar je Darka Čengića, trenera Graničara.

U 11. kolu ponovno se dvije utakmice se igraju u subotu, a pet u nedjelju. U subotu, 30. 10. s početkom u 15,15 sati sastaju se Sloga - Graničar, a od 17,15 sati Kuzmica - Dobrovac. U nedjelju, 31. 10. u 14,15 sati igrat će Omladinac - Mladost, Croatia (DO) - Graševina, BSK Buk - Croatia (M), Sulkovci - Dinamo i Slaven - Kaptol. 

(sportalo.hr) 

 

Pročitano 344 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 25 Listopad 2021 11:45