Ponedjeljak, 01 Studeni 2021 08:00

Croatia (Mihaljevci) osvojila sva 3 boda na gostovanju kod BSK Buka u 11. kolu 1. ŽNL

POŽEGA - Protekolog vikenda odigrane su sve utakmice 11. kola 1. Županijske nogometne lige Požeško - slavonske. U subotu su odigrane dvije utakmice, a u nedjelju preostalih pet susreta. 

SLOGA – GRANIČAR 2:3

Iako se nije moglo uživati u sjajnim akcijama, no nakon ovih 90 minuta malobrojni gledatelji u Trenkovu sasvim sigurno nisu žalili zbog dolaska jer su odgledali uzbudljivu i neizvjesnu utakmicu. Sloga je vjerojatno odigrala i svojih najboljih 90 minuta ove sezone, odlično su parirali favoriziranim gostima iz Zagrađa. Dobro su domaći stajali na terenu, nisu puno toga dozvolili Graničaru, dok su na drugoj strani vrebali svoju šansu iz kontre i dočekali je u 32. minuti kada je Luka Banović glavom nakon sjajnog ubačaja Franje Kolomaza iz kornera pogodio za 1:0. Nakon toga Sloga se oslobodila, pokazala da zna igrati, čak je bio dojam da će prije oni do drugog gola nego li će Graničar izjednačiti, a onda u 37. minuti Matej Protić zarađuje isključujući drugi žuti karton – prestrogo! Iskoristili su to gosti i pred odlazak na odmor golom Ivana Jakovljevića došli do poravnanja. U nastavak Graničar kreće odlučnije, pritišće iako i Sloga zna dobro zaprijetiti, najbliže novom vodstvu bio je Kolomaz koji u dobroj situaciji nije uspio najbolje primiriti loptu. Na drugoj strani nova velika sudačka pogreška, umjesto kaznenog udarca za goste – žuti karton Šinku za simuliranje. Graničar dolazi do prednosti golom Vinka Ančurovskog, a kada je 10 minuta prije kraja i prvi strijelac lige Adam Srdarević podigao na 3:1 činilo se da je priči kraj, no najbolji pojedinac utakmice Mario Vidović manirom rasnog strijelca u situaciji 1 na 1 pogađa za 2:3. Nakon toga gosti su promašili dvije situacije za rubriku vjerovali ili ne, a onda ih je umalo stigla kazna na drugoj strani, u jednoj gužvi u kaznenom prostoru gostujući branič igra rukom, no najblaže rečeno indisponirana sudačka trojka to nije vidjela pa su domaći ostali bez šanse za poravanje, a gosti kući odnijeli tri teška, ali gledajući stvorene prilike zaslužena boda.

– Šteta! Kad smo se konačno i skupili i igrali dobro, vodili 1-0, bili bolji, imali prilika, sudac nam isključi prestrogo i neopravdano igrača u 37. minuti zbog drugog žutog što je i delegat napisao u zapisniku. Vjerujem da bi zabili i drugi gol i došli do pobjede da nije bilo tog crvenog. Čestitam mojim dečkima koji su borbeno odigrali cijeli susret, dobro igrali i s igračem manje. Graničaru čestitke na pobjedi i sretno dalje. Mi idemo odradit još ova 2 kola, Dobrovac vani i Omladinac kući, probat uhvatit još neke bodove i završit ovu muku. Nogomet nogometašima! – izjavio je Jurica Bešlić, trener Sloge.

– Nije to bila neka ljepotica u parku u Trenkovu, ali u konačnici samo se pišu bodovi. Čestitke mojim igračima na nova tri boda…a domaćinu sve najbolje za dalje – komentar je Darka Čengića, trenera gostiju iz Zagrađa.

KUZMICA – DOBROVAC 5:0

Na kraju veoma uvjerljiva pobjeda Kuzmice iako je bilo sve što samo ne jednostavno. Na odmor se otišlo bez pogodaka, a u nastavku Matej Grbeš pronalazi put do gostujuće mreže. Taj primljeni pogodak izbacio je goste iz “takta”, u 67. minuti zbog prigovora su zaradili dva isključenja, na hlađenje su poslani Josip Tutić i Siniša Poletto nakon čega je Kuzmica došla do uvjerljive pobjede. S dva pogotka istaknuo se Luka Rotim, dok su po jedan postigli Mislav Brnčić i Fabrio Novak. Zaključeno je 11. kolo Požeško slavonske 1. ŽNL, na vrhu nema promjena, Kaptol i Croatia su uspješno odradili još po jednu zadaću, a na dnu se konačno malo zakuhalo jer su Sulkovci stigli do prve pobjede i smanjili zaostatak za Slogom.

U nedjelju je kompletirano 11. kolo 1. ŽNL. Mihaljevačka Croatia je došla do desete uzastopne pobjede na teškom gostovanju u Buku. Tako momčad trenera Gorana Vrgoča nastavlja borbu za prvo mjesto sa Kaptolom od kojeg su poraženi u 1. kolu na svom Grabovcu rezultatom 3:4. Kaptol ima također 30 bodova kao i Croatia, a oni su jedini poraz zabilježili u 3. kolu na gostovanju u Zagrađu rezultatom 5:3. 

OMLADINAC – MLADOST 0:3

Mladost je na teškom gostovanju u Čaglinu potvrdila svoju vrlo dobru formu, osvojila je tri boda kojima je skočila na visoko 4. mjesto. Nakon što su mreže mirovale u prvom poluvremenu u nastavku dečki s klupe rade prevagu, Leonardo Ilić zabio je prva dva, a priču zaključio Karlo Garić.

– Bili smo jednostavno bolji. Od početka imamo inicijativu, ali nismo odmah dali gol što unosi malu nervozu. Danas smo imali i klupu, oni su i postigli zgoditke u zadnjih 15 minuta. Još dva kola i za nas odlična jesen. Gostu sretno dalje, a mi ćemo probati i s Kaptolom probati uzeti neki bod i odigrati pravu utakmicu – rekao je Igor Smoljanović, trener Mladosti za Sportalo.

CROATIA DO – GRAŠEVINA 1:2

Graševina se iz Obriježi vratila s tri vrijedna boda koja ju lansiraju u sami vrh ljestvice. Prvi čovjek kluba bio je i prvo ime utakmice, oba gostujuća pogotka djelo su Dejana Pavića, dok je domaći postigao Petar Špelić.

– Čvrsta, fer I korektna utakmica. Ovaj put sreća nas je pomazila i odnosimo sva 3 boda sa teškog gostovanja. Čestitam domaćinu na fer I korektnoj utakmici. Svojim dečkima mogu samo reći da sreća prati hrabre i sa ovakvim pristupom mislim da mora biti dobro. Čestitam im od srca. Okrećemo se prema sljedećim utakmicama ozbiljno i sa punim gasom – poručio je Dario Pažin, trener Graševine.

BSK – CROATIA M. 1:2

Izvrsna nogometna predstava na Hrvatskinji iako su domaći bili značajno oslabljeni bez kapetana Tvrdya i trenera Jakovljevića. No, kao što smo i najavljivali Croatiju je čekao težak ispit kojeg su uspješno položili i zasluženo odnijeli bodove kojima nastavljaju mrtvu trku s Kaptolom za jesensku titulu. Na odmor se otišlo sa po golom na svakoj strani, prednost gostima donio je Nikola Vasić u 7. minuti, a u 27. stvari na početak vraća Gabriel Marčinović. U vrlo dinamičnom drugom poluvremenu prigoda je bilo na obje strane, gol je visio u zraku, a onda kada se pomalo činilo da promjene rezultata neće biti Nikola Vasić postiže golčinu kakva se rijetko viđa na niželigaškim terenima. Domaća obrana je na boku pogriješila, Stjepan Vasić je došao do lopte i poslužio Nikolu koji bez štopanja, “punom” topovski pogađa “U 90” za veliko slavlje gostujućih navijača i velika tri boda za Vrgočevu momčad.

SULKOVCI – DINAMO 3:0

Ne gube Sulkovci nikada 11 puta u nizu! Konačno je posljednja momčad lige pronašla žrtvu i ostala na životu, ako se poslože u proljeće će sa Slogom voditi boj za izbjegavanje posljednje pozicije koja sigurno vodi u niži rang natjecanja. U prvom dijelu nije bilo pogodaka, a onda u uvodu u drugi dio dva brza pogotka Sulkovaca preko Stjepana Majetića i Marka Hruškara. U 59. minuti nažalost se dogodio incident kada je jedan od gostujućih navijača ušao u teren i vrijeđao te novcem gađao suce, a nakon toga se i šakački obračunao s dvojicom domaćih redara. Kada se sve smirilo susret je nastavljen, a domaći su golom Ivana Vidmara 15 minuta prije kraja potvrđuju pobjedu.

KAPTOL – SLAVEN 6:1

Poletijeva momčad ušla je u ovaj susret vrlo ozbiljno, u prvom dijelu gostima su dozvolili jednu jedinu priliku, nju je kod 0:0 osujetio Bošnjak, a nakon toga na terenu je postojala samo jedna momčad. Šulc i Pavle Pranjić su dirigirali igrom Kaptola, a Pavelić i Sadilek radili ogromne probleme gostujućoj obrani koja je čak četiri puta kapitulirala, a ako se sjetimo promašaja Branka Sadileka za rubriku vjerovali ili ne, još su gosti dobro i prošli. Do vodstva Kaptol dolazi iz opravdanog kaznenog udarca, izborio ga je Valentin Pranjić, a realizirao Matej Romštein. U 25. minuti Anto Barić fantastično asistira, a legendarni Mile Pavelić rutinski poentira za 2:0, a nakon toga gosti su se pomalo raspali što Kaptol koristi i golovima Branka Sadileka i još jednom Romšteina odlaze do nedostižnih 4:0. U nastavku kapetan gostiju Robert Nović s bijele točke smanjuje zaostatak, a onda do kraja domaći još dva puta matiraju Gazilja, jednom je to učinio Ivan Uldrijan, a jednom, u sudačkom dodatku Marko Marijanović.

– Odlično smo ušli u utakmicu, odigrali vrlo odgovorno i taktički pametno, do odmora stvorili uvjerljivu prednosti i sačuvali je mirno do kraja. Mislim da smo pokazali da smo u ovom trenutku kvalitetnija momčad, dosta dobro radimo i nadam se da ćemo u ovakvom ritmu i završiti jesenski dio sezone. Čestitke mojim dečkima za vrlo dobru partiju, nismo imali loše karike danas, a gostima iz Gradca sretno u nastavku sezone – poručio je Krešo Poleti, trener Kaptola.

– Čestitam ekipi Kaptola na pobjedi, u ovom trenutku oni su bolja ekipa od nas. Posao sam im i ja olakšao lošim odabirom taktike u prvom poluvremenu što su oni iskoristili. Mi idemo privesti polusezonu kraju a onda na proljeće nadamo se povratku na naš teren u Gradcu nakon godinu dana – riječi su Bernarda Raguža, trenera Slavena.

U 12. kolu ponovno će se dvije utakmice odigrati u subotu, a pet u nedjelju. U subotu, 06. 11. 2021. s početkom u 14,15 sati sastaju se Mladost - Kaptol i Dinamo - Slaven. U nedjelju, 07. 11. 2021. u 14,15 sati igrat će Croatia - Sulkovci, Dobrovac - Sloga, Graševina - BSK Buk, Graničar - Croatia (DO) i Omladinac - Kuzmica. 

 

Pročitano 430 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 01 Studeni 2021 08:44